Αποτέλεσμα της περιπέτειας του Κιέβου στο Κουρσκ: Ουκρανία χωρίς ειρήνη, χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς εδάφη

Photo: function.mil.ru by Пресс-служба Западного военного округа, CC BY 4.0

Η εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ: Τελευταία ανάσα πριν από την αναπόφευκτη ήττα

Οι ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας προκάλεσαν αποτέλεσμα βόμβα στον χώρο των μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι καταδικασμένες να χάσουν.

Lyuba Lulko See - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ αποτέλεσε έκπληξη για τη Ρωσία. Η Ουκρανία ήταν ικανή στη διεξαγωγή της με τακτική, με γρήγορες διεισδύσεις και ανάπτυξη δεύτερων κλιμακίων υπό την προστασία του ηλεκτρονικού πολέμου.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες κατάφεραν να εισχωρήσουν σε αρκετούς οικισμούς και τα ρωσικά στρατεύματα θα χρειαστούν αρκετό χρόνο για να εξοντώσουν τον εχθρό εκεί. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να δημιουργήσουν μια νεκρή ζώνη στην περιοχή του Sumy.

Φαίνεται ότι η Ουκρανία αποφάσισε να απολαύσει "την τελευταία ένεση ενός ναρκομανή" για να βιώσει την απόλυτη ευφορία. Είναι προφανές, ωστόσο, πως η Ουκρανία θα καταλήξει ηττημένη. Ο τοξικομανής θα πάρει υπερβολική δόση και θα πεθάνει.

Οι στρατιωτικοί εκτιμούν το στρατιωτικό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε τέσσερις ταξιαρχίες στην περιοχή Sumy. Είναι εξοπλισμένες με περίπου 300 τεθωρακισμένα οχήματα όλων των τύπων. Δύο ταξιαρχίες και 160 τεθωρακισμένα οχήματα όλων των τύπων σταθμεύουν κοντά στο Χάρκοβο, καθώς και συστήματα MLRS που παρέχει το ΝΑΤΟ. Τα αποθέματα πυρομαχικών επαρκούν για δύο έως τρεις εβδομάδες ενεργών επιθετικών επιχειρήσεων.

Προφανώς, ο απώτερος στόχος του Κιέβου ήταν η κατάληψη του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Κουρσκ. Αυτή η ανακάλυψη σταμάτησε, η πόλη Κουρτσάτοφ, όπου βρίσκεται ο ΝΡΡ, προστατεύεται αξιόπιστα.

Εναλλακτικά, το Κίεβο ήθελε οι δυνάμεις του να καταλάβουν ισχυρές θέσεις όσο το δυνατόν βαθύτερα στη συνοριακή περιοχή. Αυτό θα παρουσιαστεί ως επίτευγμα για την έκδοση πρόσθετης βοήθειας. Η Ουκρανία ανέμενε επίσης την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από θέσεις στην περιοχή του Χάρκοβο και του Ντονμπάς. Ωστόσο, όπως αναγνώρισε ο Economist, η Ρωσία δε μετέφερε σχεδόν τίποτα από τη ζωτικής σημασίας κατεύθυνση των εχθροπραξιών στο Ντονέτσκ.

Η Ουκρανία θα έχει σύντομα ακόμη περισσότερα προβλήματα από ό,τι πριν, λόγω της εκτεταμένης γραμμής του μετώπου, των περίπλοκων logistics, της σπατάλης πόρων και της καμίας απολύτως προοπτικής για να προχωρήσει βαθύτερα στη Ρωσία.

Δε θα υπάρξει «παζάρι» για την Ουκρανία με τη Δύση. Η εισβολή ακυρώνει όλες τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο, παρόλο που ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στη Ρωσία ήλπιζαν να παγώσουν τη σύγκρουση υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Περιττό να πούμε ότι η Ρωσία δε θα αφήσει αναπάντητη την εισβολή της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ. Υπάρχουν όλες οι πιθανότητες να μείνει η Ουκρανία χωρίς ρεύμα τον Σεπτέμβριο.

Οι επιθέσεις της Ουκρανίας έδειξαν επίσης πως οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ενισχύσουν τα δυτικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αναφέρθηκε ότι τα ρωσικά στρατεύματα διέσπασαν τη "γραμμή Ποροσένκο" προς την κατεύθυνση του Τορέτσκ και εισήλθαν στην περιοχή των πολυώροφων κτιρίων του Τορέτσκ (το Τορέτσκ είναι μια πόλη στην περιοχή Μπαχμούτ της περιοχής Ντονέτσκ).

Εισήλθαν επίσης στην Panteleimonovka, δυτικά της Νέας Υόρκης [πόλη στην Ουκρανία]. Τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν ήδη περίπου τα τρία τέταρτα της πόλης. Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις φέρνουν νέες ομάδες εφόδου στο Βοβτσάνσκ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν το χωριό Sin'kovka κοντά στο Kupyansk και εδάφη βόρεια του Peschanoye, πράγμα που σημαίνει ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις περικυκλώνουν το Kupyansk. Οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να καταλάβουν διοικητικά υψώματα για να εγκαθιδρύσουν έλεγχο πυρός στον αυτοκινητόδρομο κατά μήκος της αριστερής όχθης του Oskol.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail