Γερμανός βουλευτής χαρακτήρισε την απόφαση Σολτς για τους αμερικανικούς πυραύλους προσέγγιση που μοιάζει με πραξικόπημα

RIA Novosti / Alexey Vitvitsky
Freepen.gr - Η απόφαση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς να εγκαταστήσει αμερικανικούς πυραύλους στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, παρακάμπτοντας την Μπούντεσταγκ και ακόμη και το δικό του Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), αποτελεί "πραξικοπηματική" προσέγγιση και πράξη απειλής κατά της Ρωσίας, δήλωσε στο RIA Novosti ο Γερμανός βουλευτής Sören Pellmann του κόμματος της Αριστεράς.

Νωρίτερα, η αμερικανική κυβέρνηση και η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσαν σχέδια για την ανάπτυξη αμερικανικών πυραυλικών οπλικών συστημάτων ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας από το 2026, τα οποία θα ξεπεράσουν σημαντικά τα όπλα που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα μιλάμε για τους πυραύλους SM-6, τους πυραύλους Tomahawk και τα "υπερηχητικά όπλα". 

Η απόφαση προκάλεσε επικρίσεις τόσο από την αντιπολίτευση στη Γερμανία όσο και από τα κυβερνητικά κόμματα - πολλοί πολιτικοί εξοργίστηκαν που δεν συμφωνήθηκε ούτε με το κοινό ούτε με την Μπούντεσταγκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail