Ο Ζελένσκι θέλει οι δυτικές αεροπορικές δυνάμεις να προστατεύσουν τη χώρα του

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε τη βοήθεια των αεροπορικών δυνάμεων των Ευρωπαίων γειτόνων του για να καταστρέψουν τα κύματα ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που έπληξαν και πάλι μαζικά στόχους σε όλη την Ουκρανία τη Δευτέρα.

«Στις διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα για να προστατεύσουμε ζωές αν οι αεροπορικές δυνάμεις των Ευρωπαίων γειτόνων μας συνεργάζονταν με τα μαχητικά μας αεροσκάφη F-16 και την αντιαεροπορική μας άμυνα», είπε σε ομιλία του που μεταδόθηκε στο Telegram, ζητώντας “λύσεις”.

«Αν αυτή η ενότητα λειτούργησε τόσο καλά στη Μέση Ανατολή, θα πρέπει να λειτουργήσει και στην Ευρώπη», πρόσθεσε, αναφερόμενος προφανώς στη βοήθεια που έδωσαν στο Ισραήλ οι δυτικοί σύμμαχοί του για την απόκρουση των πρόσφατων αεροπορικών επιδρομών.

«Η Αμερική, η Βρετανία, η Γαλλία και άλλοι εταίροι έχουν τη δύναμη να μας βοηθήσουν να σταματήσουμε την τρομοκρατία. Χρειαζόμαστε λύσεις», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Δευτέρας, οι Ρώσοι εκτόξευσαν πάνω από 100 πυραύλους διαφόρων τύπων και τον ίδιο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών καμικάζι Shahed πάνω από την Ουκρανία, έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο κανάλι του στο Telegram. Χαρακτήρισε την επίθεση ως μία από τις μεγαλύτερες μετά την εισβολή, προσθέτοντας πως οι εισβολείς στόχευσαν κρίσιμες πολιτικές υποδομές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail