Μετά την επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με το Κίεβο

Sergey Bulkin/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία δεν θα διεξάγει καμία διαπραγμάτευση με το καθεστώς του Κιέβου μετά την τρομοκρατική επίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, νομίζω ότι μπορούμε ακόμη να πούμε, σε μια χειρονομία καλής θέλησης, κατέθεσε αρκετά ρεαλιστικές προτάσεις. Στόχευαν σε μια μακροπρόθεσμη και δίκαιη διευθέτηση. Ωστόσο, το εγκληματικό τρομοκρατικό καθεστώς του Ζελένσκι, αντί να τις εξετάσει σοβαρά - μου φαίνονται, για να το πω ήπια, οι πιο γενναιόδωρες προτάσεις της ρωσικής πλευράς - πραγματοποίησε μια αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ και τους κατοίκους της. Θα έλεγα πως η επίθεση ήταν αυτοκτονική για το καθεστώς Ζελένσκι», δήλωσε η ίδια. «Ουκρανοί μαχητές και ξένοι μισθοφόροι διαπράττουν φρικαλεότητες, πυροβολούν πολίτες και εθελοντές, χτυπούν πολιτικές υποδομές, στοχοποιούν δημοσιογράφους και θέτουν σε κίνδυνο εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας. Λοιπόν, τι είδους ειρηνευτικές συνομιλίες μπορούν να υπάρξουν κάτω από τέτοιες συνθήκες και με ποιον [μπορούν] να διεξαχθούν; Φυσικά, ειρηνευτικές συνομιλίες με το τρομοκρατικό καθεστώς του Κιέβου αποκλείονται».

Η Ζαχάροβα υπογράμμισε ότι «αυτή η ανομία λαμβάνει χώρα με την πλήρη συναίνεση της Δύσης και την ενθάρρυνση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων του καθεστώτος του Κιέβου».
«Είναι σαφές ότι ούτε το Κίεβο, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε τα τσιράκια του ΝΑΤΟ χρειάζονται μια διευθέτηση. Ενδιαφέρονται, όπως έχουν ήδη πει, να προκαλέσουν τη μέγιστη δυνατή ζημιά στη Ρωσία.Κατά συνέπεια, αυτό καθυστερεί οποιαδήποτε διευθέτηση και συμβάλλει στην κλιμάκωση της σύγκρουσης», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η ίδια προειδοποίησε ότι η τρομοκρατία «εξαπλώνεται και μετατρέπεται σε ένα διεθνές τρομοκρατικό κίνημα, οι ρίζες του οποίου προέρχονται από το ευρωπαϊκό έδαφος».

«Ναι, τα λιπάσματα είναι αμερικανικά, αλλά το έδαφος είναι ευρωπαϊκό, και αυτά τα τρομοκρατικά βλαστάρια έχουν αναδυθεί σε αυτό και τώρα εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο», είπε.«Το καθεστώς του Κιέβου είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, η οποία, όπως βλέπουμε τώρα, έχει ήδη φτάσει στην αφρικανική ήπειρο».

* πληροφορίες tass.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail