Η ταπείνωση στο Κουρσκ ως αποτέλεσμα της ανεγκέφαλης προσέγγισης του πολέμου από τη Μόσχα

φωτο: Κρεμλίνο
Το Κρεμλίνο έχει μια εκπληκτική ανικανότητα να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Ο Peter Koenig εξηγεί ότι το ΝΑΤΟ έχει πλέον εισβάλει στη Ρωσία εισερχόμενο στο Κουρσκ και το Κρεμλίνο εξακολουθεί να προσποιείται πως εμπλέκεται σε μια περιορισμένη συνοριακή σύγκρουση με την Ουκρανία στο Ντονμπάς. Πράγματι, το Κρεμλίνο απέχει τόσο πολύ από την πραγματικότητα, ώστε οι ηγέτες της Ρωσίας ήταν ανίκανοι να φανταστούν ότι μια δύναμη υπό την ηγεσία και τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ θα περνούσε στην ίδια τη Ρωσία και ότι η περιοχή του Κουρσκ έμεινε εντελώς απροστάτευτη.

Paul Craig Roberts - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή η ταπείνωση που υφίσταται η Ρωσία είναι η άμεση συνέπεια του ανεγκέφαλου τρόπου με τον οποίο το Κρεμλίνο διεξήγαγε τη σύγκρουση με την Ουκρανία. Η Δύση έχει καταστήσει σαφές από την αρχή, το 2014 -μια δεκαετία πριν- όταν η Ουάσινγκτον ανέτρεψε την εκλεγμένη ουκρανική κυβέρνηση και εγκατέστησε μια νεοναζιστική μαριονέτα ότι η Δύση βρισκόταν σε πόλεμο με τη Ρωσία. Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί πως το Κρεμλίνο θα αναγνώριζε ότι βρισκόταν αντιμέτωπο με έναν επιθετικό δυτικό εχθρό. Αντ' αυτού, το Κρεμλίνο σπατάλησε οκτώ χρόνια παρακαλώντας για τη Συμφωνία του Μινσκ και για μια αμοιβαία συμφωνία ασφαλείας με τη Δύση, ενώ η Δύση έχτισε και εξόπλισε έναν στρατό για την Ουκρανία. Το Κρεμλίνο αναγκάστηκε τελικά να αναλάβει δράση, για την οποία δεν ήταν προετοιμασμένο στρατιωτικά, όταν ο ουκρανικός στρατός ήταν έτοιμος να επιτεθεί στις δύο αποσχισθείσες δημοκρατίες στο Ντονμπάς και να σφαγιάσει τον ρωσικό πληθυσμό.

Η ρωσική καθυστερημένη παρέμβαση ήταν τόσο αδύναμη και τόσο περιορισμένη που εξέπληξε όλους. Το Κρεμλίνο τόνισε ότι η πρόθεσή του περιορίστηκε στο Ντονμπάς και δεν ήταν εισβολή στην Ουκρανία. Κατά συνέπεια, το Κίεβο έμεινε ανεμπόδιστο για να διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Το Κρεμλίνο δεν έχει κάνει τίποτα για να καταστρέψει την ικανότητα της Ουκρανίας να διεξάγει πόλεμο, όπως αποδεικνύει η ίδια η ουκρανική/ΝΑΤΟϊκή εισβολή στη Ρωσία.

Μου ήταν σαφές από την αρχή πως η αδυναμία του Πούτιν να αποδεχτεί την πραγματικότητα θα είχε ως αποτέλεσμα έναν προοδευτικά διευρυνόμενο πόλεμο και ότι ο Πούτιν δεν έκανε επαρκείς συμβατικές προσπάθειες για να διατηρήσει τη σύγκρουση συμβατική. Ένας μεγάλος ρωσικός στρατός φαίνεται να μην είναι στο τραπέζι ως επιλογή, όπως δείχνει πολλές διαβεβαιώσεις του Πούτιν πως δε θα υπάρξει στρατολόγηση. Κατά συνέπεια, το Κρεμλίνο έχει δημιουργήσει τακτικές πυρηνικές δυνάμεις για να καταστρέψει την ικανότητα του ΝΑΤΟ να διεξάγει πόλεμο. Φαίνεται ότι η προ πολλού πρόβλεψή μου ότι η αιώνια υπομονή του Πούτιν οδηγεί άμεσα σε πυρηνικό πόλεμο είναι σωστή.

Αναρωτιέμαι αν ο μη δυτικός κόσμος είναι ικανός να κατανοήσει το κακό που αντιπροσωπεύει η Δύση και το Ισραήλ. (Η Ιλάνα Μέρσερ, η ίδια Εβραία και πρώην κάτοικος Ισραήλ, περιγράφει την ισραηλινή νομιμοποίηση των εγκλημάτων πολέμου εδώ: https://www.lewrockwell.com/2024/08/ilana-mercer/de-sade-at-sde-teiman-when-genocide-snuff-films-extra-judicial-assassinations-rape-are-de-facto-legal/) Ο Πούτιν εξακολουθεί να πιστεύει ότι η σύγκρουση με το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης για μια λογική διευθέτηση. Αν το σκέφτεται αυτό, δεν έχει ιδέα τι αντιμετωπίζουν αυτός και η Ρωσία.

Το Κρεμλίνο έχει υπολογίσει εσφαλμένα κάθε βήμα κατά μήκος του δρόμου προς τον Αρμαγεδδώνα. Ο Πούτιν δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης από την Ουάσινγκτον. Ο Πούτιν αρνήθηκε τα αιτήματα το 2014 των δημοκρατιών του Ντονμπάς να επανενταχθούν στη Ρωσία όπως η Κριμαία. Αν ο Πούτιν είχε αποδεχτεί το αίτημα, δεν θα υπήρχε πόλεμος. Ο Πούτιν παρακολούθησε για οκτώ χρόνια τη δημιουργία ενός ουκρανικού στρατού από τη Δύση και δεν ανέλαβε καμία συγκρίσιμη ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων. Έπρεπε να βασιστεί στην ημι-ιδιωτική ομάδα Βάγκνερ κατά τα αρχικά στάδια της σύγκρουσης. Ο Πούτιν δεν έχει κάνει τίποτα για να επιβάλει οποιαδήποτε από τις δηλωμένες κόκκινες γραμμές του, ενθαρρύνοντας έτσι πάντα περισσότερες προκλήσεις που διευρύνουν τη σύγκρουση. Δεν έχει δημιουργήσει συμβατικό στρατό. Αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ είναι ένας στρατός τεσσάρων ή πέντε εκατομμυρίων άρτια εκπαιδευμένων στρατευμάτων οπλισμένος μέχρι τα δόντια με τα ανώτερα ρωσικά οπλικά συστήματα.Αντ ' αυτού, υπάρχουν ρωσική παιχνίδια πολέμου εξάσκησης γύρω από την έναρξη μιας αφοπλιστικής τακτικής πυρηνικής επίθεσης στην ικανότητα του ΝΑΤΟ.

Στην υπεράσπιση του Κρεμλίνου μπορεί κανείς να πει ότι το Κρεμλίνο πίστευε στην καλή θέληση, στη λογική της Δύσης και στην ικανότητα της Δύσης να ζει και να αφήνει τους άλλους να ζουν. Αλλά πιστεύοντας αυτό παρά όλα τα σκληρά στοιχεία για το αντίθετο είναι ανεξήγητο..

Έτσι, ο Peter Koenig μας λέει, ο πόλεμος είναι μπροστά μας: https://www.globalresearch.ca/has-president-putins-patience-reached-its-limits%E2%80%A8/5865408

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail