Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού αποτελούν την επιτομή του τοξικού δυτικού ελιτισμού και της αποσύνδεσης από τον πραγματικό κόσμο

Photo: SCF
Οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού ξεκίνησαν προκαλώντας παγκόσμια διαμάχη, με τους διοργανωτές να κατηγορούνται ότι προσέβαλαν δισεκατομμύρια χριστιανούς και μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο με βέβηλες απεικονίσεις του Ιησού Χριστού (σεβαστού προφήτη στο Ισλάμ) που περιβάλλεται από drag queens.

Editorial - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Δεν επρόκειτο μόνο για την υποτιθέμενη χυδαία απαξίωση του εμβληματικού πίνακα του Μυστικού Δείπνου του Ντα Βίντσι. Ολόκληρη η τελετή έναρξης της XXXIII Ολυμπιάδας ήταν ένα κιτς θέαμα που έμοιαζε να περιορίζεται σε μια κακόγουστη εκδήλωση υπερηφάνειας. Οι διοργανωτές του Παρισιού 2024 ισχυρίστηκαν ότι το θέμα είχε ως στόχο να μεταδώσει "συμμετοχικότητα" και ανθρωπιστική ανεκτικότητα - αν και, ενδεικτικό του σφάλματος, προσέφεραν αργότερα μια υποκριτική συγγνώμη για την προσβολή.

Η διαμάχη συνεχίστηκε κατά την πρώτη εβδομάδα των αθλητικών εκδηλώσεων, όταν το τρίαθλο που κολυμπούσε στον ποταμό Σηκουάνα αρχικά ακυρώθηκε λόγω επικίνδυνων επιπέδων ρύπανσης και στη συνέχεια διατάχθηκε να διεξαχθεί παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Οι αθλητές παραπονέθηκαν ότι αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν μέσα από λύματα και νερά γεμάτα αρουραίους, ώστε οι Γάλλοι διοργανωτές να μην χάσουν την υπόληψή τους από μια καταστροφή στις δημόσιες σχέσεις.

Το φιάσκο της ρύπανσης θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μεταφορά για το πώς οι δυτικοί ελιτίστες πολιτικοί έχουν χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας του σημερινού κόσμου. Κανένα ποσό φανταχτερής γαλλικής αρωματοποιίας δεν μπορεί να κρύψει τη δυσωδία πίσω από τη φτηνή πολιτικοποίηση των Αγώνων.

Αφού ξοδεύτηκαν πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια για τον υποτιθέμενο καθαρισμό του, ο Σηκουάνας είναι τόσο τοξικός από τη μόλυνση όσο δεν ήταν ποτέ από τότε που απαγορεύτηκε η δημόσια κολύμβηση στον ποταμό πριν από έναν αιώνα.

Η δυτική πολιτική έχει ομοίως μετατραπεί σε μια απατηλή παρωδία και παρωδία του φιλελευθερισμού. Κανένα ποσό ωραιοποίησης δεν μπορεί να κρύψει τα εκκολαπτόμενα σκουπίδια ψεύδους και διαφθοράς που προέρχονται από τις δυτικές πρωτεύουσες. Από τη μία πλευρά, οι πολιτικοί μιλούν για τις υψηλές αξίες της δημοκρατίας και της τάξης που βασίζεται σε κανόνες, ενώ από την άλλη ρίχνουν βόμβες σε αμάχους με σημαίες του ουράνιου τόξου ζωγραφισμένες στις κεφαλές. Ή χρηματοδοτούν νεοναζί δολοφόνους στην Ουκρανία που φορούν λογότυπα pride.

Η ένωση της ανθρωπότητας μέσω του αθλητισμού υποτίθεται ότι είναι η ολυμπιακή αρχή των σύγχρονων Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 1896 στην Ελλάδα, όπως τους συνέλαβε ο Γάλλος Pierre de Coubertin. Με την πάροδο των δεκαετιών, το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο διαταράχθηκε από πολέμους και γεωπολιτικές εξελίξεις, ιδίως κατά τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, όταν οι Αγώνες μποϊκοταρίστηκαν το 1980 και το 1984. Παρά τις ιδιοτροπίες κατά τη διάρκεια των ετών, υπήρχε πάντα μια επίφαση ουδετερότητας στη διεθνή πολιτική.

Όχι πια. Οι σημερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού έχουν πολιτικοποιηθεί κατάφωρα. Η Ρωσία και η Λευκορωσία έχουν αποκλειστεί λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αφού η δυτικοκρατούμενη Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε "αλληλεγγύη με την Ουκρανία".

Πρόκειται για απόλυτη ντροπή για τη ΔΟΕ και τους Αγώνες. Η υποκρισία είναι σάπια. Ποτέ δεν εξετάστηκε το ενδεχόμενο να απαγορευτούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ για τους πολλούς παράνομους πολέμους στους οποίους ενεπλάκησαν, από την εισβολή και την κατοχή του Ιράκ και του Αφγανιστάν, μεταξύ άλλων επιθέσεων.

Αναμφισβήτητα, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας πόλεμος δι' αντιπροσώπων που διεξάγεται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας. Η ιστορία της σύγκρουσης δείχνει την ευθύνη της Δύσης και την υπολογισμένη πρόκληση. Ο ορισμός της σύγκρουσης ως αποκλειστικά οφειλόμενης στη "ρωσική επιθετικότητα" είναι μια αμφίβολη πολιτική θέση, την οποία η Δύση διακηρύσσει, αλλά την οποία δεν συμμερίζονται πολλά άλλα έθνη.

Αποτελεί κατάχρηση των διαπιστευτηρίων της ΔΟΕ η υιοθέτηση κομματικής θέσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τα διπλά πρότυπα είναι θρασύτατα αν αναλογιστεί κανείς ότι το Ισραήλ είναι ελεύθερο να στείλει την εθνική του αντιπροσωπεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς επίσημες επιφυλάξεις. Ωστόσο, το Διεθνές Δικαστήριο έχει αποφανθεί πως η διεξαγωγή εχθροπραξιών από το Ισραήλ στη Γάζα συνιστά γενοκτονία. Είναι ένα άθλιο θέαμα όταν οι ισραηλινοί αθλητές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ανεμπόδιστα, ενώ το κράτος τους έχει σκοτώσει πάνω από 40.000 Παλαιστίνιους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εννέα μηνών αμείλικτης βίας. Οι δυτικές πρωτεύουσες έχουν παράσχει στο ισραηλινό καθεστώς διπλωματική κάλυψη και ζωτική στρατιωτική υποστήριξη για τη διεξαγωγή αυτής της γενοκτονίας. Οι φρικτές σφαγές στη Γάζα από την ανατίναξη προσφυγικών καταυλισμών και την εν ψυχρώ σφαγή ολόκληρων οικογενειών συνεχίζονται αμείωτες, ενώ οι Αγώνες μεταδίδονται τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο.

Η αντιπαράθεση αυτής της βαρβαρότητας στη Γάζα με την υποστήριξη της Δύσης εν μέσω Αγώνων που υπερασπίζονται την "ποικιλομορφία και την ανεκτικότητα" είναι πολύ αποκρουστική για να την περιγράψει κανείς με λόγια. Πράγματι, θα μπορούσαμε να πούμε χωρίς περιστροφές ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού είναι ηθικά διεφθαρμένοι δεδομένης της αποτρόπαιας μαζικής δολοφονίας στη Γάζα.

Το γεγονός ότι οι διοργανωτές της διοργάνωσης στο Παρίσι προσπαθούν να καλύψουν τις διαδικασίες τους με μια επίφαση δήθεν εξελιγμένης ενσωμάτωσης και ανθρωπισμού είναι διπλά αισχρό. Η ηθική παρακμή εκδηλώνεται με τις βλάσφημες προσβολές προς τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Τίποτα δεν είναι ιερό, όπως φαίνεται, εκτός από τις δυτικές αντιλήψεις περί ελιτισμού. Η κριτική δεν επιτρέπεται χωρίς να υποστείτε τις ευμετάβλητες κατηγορίες για φανατισμό και "τρανσφοβία".

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καυχήθηκε ότι οι Αγώνες του Παρισιού είναι μια "τρελή ιδέα που γίνεται πραγματικότητα". Μπορεί κανείς να το ξαναπεί αυτό, με απόλυτη περιφρόνηση.

Ο Μακρόν και άλλοι δυτικοί πολιτικοί ηγέτες βαρύνονται με ναρκισσιστικές αντιλήψεις πως εκπροσωπούν τις ευγενείς αξίες της "φιλελεύθερης δημοκρατίας".

Κι αυτό ενώ ο Μακρόν και οι δυτικοί συνοδοιπόροι του έχουν τροφοδοτήσει απερίσκεπτα τη σφαγή στην Ουκρανία και τη Γάζα. Στη συνέχεια, έχουν το θράσος να αποκλείουν τη Ρωσία και τη Λευκορωσία από τους Αγώνες.

Η εποικοδομητική έννοια των Ολυμπιακών Αγώνων έχει υποβαθμιστεί σε ένα φανταχτερό σόου προπαγάνδας που αποσκοπεί στην προώθηση των προσχημάτων της δυτικής αρετής.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι δεν πρόκειται για μια επίδειξη υποτιθέμενης ανεκτικότητας και συμμετοχικότητας, αλλά μάλλον για την επιβολή της διεστραμμένης ιδεολογίας της δυτικής ελίτ στην πλειοψηφία της ανθρωπότητας.

Θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει για το αν η προσβολή του Χριστιανισμού και του ισλάμ ήταν μια ατυχής λανθασμένη ερμηνεία της γαλλικής καλλιτεχνικής άδειας.

Αυτό όμως που είναι αναμφισβήτητο είναι η αποτρόπαια υποκρισία που επιδεικνύεται για τη γενοκτονία στη Γάζα που υποστηρίζεται από τη Δύση και για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για την Ουκρανία.

Δεν είναι περίεργο που πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει το συνηθισμένο ενδιαφέρον για τα "Jeux Olympiques". Η διοργάνωση του Παρισιού έχει αποξενώσει μεγάλο μέρος του πλανήτη εξαιτίας της φτηνής και βρώμικης πολιτικοποίησής της.

Η δυσωδία που αναδύεται από τον ποταμό Σηκουάνα - πιθανώς ο μεγαλύτερος ανοιχτός υπόνομος του κόσμου - είναι η στεντόρεια χωματερή της πραγματικότητας για τη δυτική διπροσωπία και τις αξιώσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail