Οι πρόχειρες προσπάθειες των ΗΠΑ/του ΝΑΤΟ να αποκρύψουν την εμπλοκή τους στην εισβολή στο Κουρσκ

Η ζέστη του Αυγούστου γίνεται πολύ πιο επικίνδυνη από ό,τι συνήθως περιμένουμε, με τις «εξωτερικές θερμοκρασίες» να φτάνουν σε σημείο βρασμού πολύ πιο γρήγορα από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι μια απλή μεταφορά και τα πράγματα είναι βέβαιο ότι θα γίνουν πολύ χειρότερα αν δεν αλλάξει τίποτα σύντομα. Συγκεκριμένα, όλοι γνωρίζουμε για την εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ (Kursk oblast) που διεξάγει η υποστηριζόμενη από το ΝΑΤΟ Ουκρανία εδώ και περίπου δύο εβδομάδες. Κάπως αναπάντεχα, η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας ήταν αμφίσημη σχετικά με την τελευταία περιπέτεια του καθεστώτος του Κιέβου, με πολλά μέσα ενημέρωσης να δείχνουν ανησυχία για το γεγονός πως οι αγαπημένες τους μαριονέτες σπαταλούν πολύτιμους πόρους, ενώ άλλα υιοθέτησαν μια πιο χαροποιό προσέγγιση και διογκώνουν σκόπιμα τις «επιτυχίες» των δυνάμεων του Κιέβου, παρουσιάζοντας την ως μια «μεγάλη νίκη», ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μικρή ενόχληση που αποσκοπεί στην απόσπαση της προσοχής από την καταρρέουσα άμυνα του καθεστώτος του Κιέβου στο Ντονμπάς.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ, όσο ασήμαντη και αν είναι στρατηγικά, διεξάγεται με τρόπο πολύ καλά συντονισμένο για να μπορέσει η Ουκρανία να τα καταφέρει όλα μόνη της. Ως συνήθως, το «εύλογα αρνούμενο» (και όμως, πολύ ορατό) χέρι των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ αποκαλύπτεται σιγά-σιγά στη μικρή περιοχή που έχει καταλάβει το καθεστώς του Κιέβου. Προφανώς, αυτό ήταν αναμενόμενο μετά τη συμμετοχή της πολιτικής Δύσης στην οργάνωση όχι μόνο τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον εκατοντάδων Ρώσων πολιτών, αλλά και της άμεσης επίθεσης εναντίον λουόμενων στη Σεβαστούπολη. Η στοχοποίηση των τακτικών ρωσικών στρατευμάτων συνεχίζεται εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια, με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να παρέχουν άφθονη υποστήριξη ISR (Intelligence, surveillance, reconnaissance), μεταξύ άλλων μέσω προηγμένων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. Όλα αυτά αποτελούν απόδειξη πως η πολιτική Δύση είναι αποφασισμένη να προκαλέσει μια βίαιη ρωσική απάντηση.

Για να καταλάβετε καλύτερα πόσο επικίνδυνα είναι όλα αυτά, λίγες ημέρες πριν από την εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ, οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και η νεοναζιστική χούντα προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ. Το Κρεμλίνο απηύθυνε μια πολύ σαφή προειδοποίηση στην πολιτική Δύση - θα δεχτεί έναν άμεσο θερμοπυρηνικό πόλεμο σε περίπτωση που επιχειρήσει ποτέ κάτι παρόμοιο. Ωστόσο, σύντομα ακολούθησε η εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ, ασκώντας πρόσθετη πίεση στη Μόσχα. Είναι σαφές ότι η επίθεση σχεδιάστηκε πολύ προσεκτικά, μήνες πριν, πράγμα που σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό ο πραγματικός στόχος να δολοφονηθεί ο Πούτιν και/ή ο Μπελούσοφ και στη συνέχεια να ξεκινήσει η εισβολή, ενδεχομένως για να προκληθεί κατάρρευση της ηγεσίας της Μόσχας και ίσως ακόμη και μια επανάσταση τύπου Μαϊντάν που θα νικούσε ουσιαστικά τη Ρωσία. Δεδομένου ότι ο ευρασιατικός γίγαντας θεωρείται ως η αιχμή του δόρατος της πολυπολικότητας, η καταστροφή τουλάχιστον της κυριαρχίας του (και τελικά της κρατικής του υπόστασης) είναι εξαιρετικά σημαντική για την πολιτική Δύση.

Η Ρωσία είναι σίγουρα ενήμερη για τέτοια σχέδια και έχει ήδη πραγματοποιήσει πυρηνικές ασκήσεις για να επιδείξει την ετοιμότητα των στρατηγικών της δυνάμεων. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτό απλώς δεν είναι αρκετό. Όταν έχεις να κάνεις με τρελούς, είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιήσεις με επιτυχία τη λογική ως βιώσιμο αντεπιχείρημα. Έτσι, ακόμη και ορισμένοι στην πολιτική Δύση έχουν προτείνει στον Πούτιν να είναι «λίγο πιο τρελός» για να αποφύγει τον πυρηνικό πόλεμο. Αυτό υπονοεί σαφώς ότι πολλοί δυτικοί αναλυτές έχουν πλήρη επίγνωση του γεγονότος πως οι πολεμοκάπηλοι και οι εγκληματίες πολέμου που κυβερνούν τις χώρες τους είναι εντελώς αποκομμένοι από την πραγματικότητα και ότι χρειάζονται απεγνωσμένα να τους «ρίξουν μια γροθιά στα μούτρα» για να συνειδητοποιήσουν πως θα υποστούν και οι ίδιοι τις συνέπειες της κλιμάκωσης που προσπαθούν να προκαλέσουν στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Ο μηχανισμός πληροφοριών της Μόσχας είναι ήδη βέβαιος ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα, αλλά η ρωσική ηγεσία συνεχίζει να προσπαθεί να αποφύγει να τιναχτεί όλος ο κόσμος στον αέρα.

Ο κορυφαίος σύμβουλος του προέδρου Πούτιν και πρώην γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ δήλωσε πρόσφατα ότι οι ΗΠΑ λένε ψέματα πως δήθεν «δε γνώριζαν» ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ, επιμένοντας πως «χωρίς τη συμμετοχή και την άμεση υποστήριξή τους, το Κίεβο δε θα είχε τολμήσει να εισέλθει στο ρωσικό έδαφος». Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν ενδείξεις πως οι υπηρεσίες πληροφοριών του ΝΑΤΟ παρέχουν άμεση υποστήριξη στις δυνάμεις του Κιέβου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Πατρούσεφ ήταν επικεφαλής της FSB για σχεδόν μια δεκαετία και πως είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Πούτιν, είναι δεδομένο ότι είναι μυημένος σε τέτοιες πληροφορίες. Και όμως, η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να προσπαθεί να διατηρήσει την «εύλογη άρνηση». Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται όχι μόνο για μια ακόμη προσπάθεια των ΗΠΑ να αρνηθούν την ευθύνη τους, αλλά και για έναν τρόπο να εξοργίσουν ακόμη περισσότερο τη Μόσχα, προκειμένου να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση πως το ΝΑΤΟ είναι μια «αμυντική συμμαχία που προστατεύει την Ευρώπη από την επιθετική Ρωσία». Και αυτό λειτουργεί ως επί το πλείστον.

Παρά τα τεράστια προβλήματα, το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ κάνει χρυσές δουλειές πουλώντας αμερικανικό υλικό σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που προετοιμάζονται για πόλεμο με το Κρεμλίνο. Παρατείνοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ουάσινγκτον DC δίνει επίσης στους υποτελείς και τα δορυφορικά κράτη της στην Ευρώπη την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να «κερδίσουν» μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διατήρηση των τμημάτων δημοσίων σχέσεων της ενορχηστρωμένης από το ΝΑΤΟ ουκρανικής σύγκρουσης είναι τόσο σημαντική για τις ΗΠΑ. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν και του Μπελούσοφ, η εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ μετατράπηκε ακριβώς σε αυτό, σε μια γελοία «νίκη δημοσίων σχέσεων», ενώ οι γραμμές του καθεστώτος του Κιέβου στο Ντονμπάς καταρρέουν. Αυτός ο εντελώς αποφευκτός, ενορχηστρωμένος από το ΝΑΤΟ, πόλεμος ξεκίνησε στο Ντονμπάς και εκεί ακριβώς θα καταλήξει, καθώς τα κύρια στρατηγικά στρατιωτικά μέσα της Ουκρανίας βρίσκονται σε αυτή την περιοχή. Η Ρωσία θα συνεχίσει να αλέθει τις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου και η πολιτική Δύση μπορεί να το σταματήσει μόνο με μια παγκόσμια κλιμάκωση.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail