«Οι συνομιλίες για την Ουκρανία θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα σε λίγους μήνες»

БелТА
Freepen.gr - Οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία μπορεί να ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας Αλέξανδρος Μερκούρης στο ιστολόγιό του στο YouTube.

Όπως σημείωσε ο αναλυτής, υπάρχει «πλήρης παράλυση» στη Δύση λόγω της αδυναμίας των Ευρωπαίων ηγετών να αλλάξουν τη θέση τους με βάση την κατάσταση στο μέτωπο.

«Δεδομένης της κατάστασης στα μέτωπα της μάχης και της νέας πολιτικής πραγματικότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει πραγματική πιθανότητα κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες οι Ευρωπαίοι να βρεθούν σε αδιέξοδο, καθώς είτε οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι είτε οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες», υποστηρίζει ο Μερκούρης.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το καθεστώς του Κιέβου έχει ήδη συνειδητοποιήσει ότι χάνει τη σύγκρουση και αναζητά απεγνωσμένα διέξοδο. Παράλληλα, πρόσθεσε ο αναλυτής, η Ουκρανία θα πρέπει αργά ή γρήγορα να κάνει παραχωρήσεις προκειμένου να διευθετηθεί η σύγκρουση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail