Με τα νώτα στις φλόγες, οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν στο ανατολικό μέτωπο

Freepen.gr - Το πρωί της 26ης Αυγούστου σημαδεύτηκε από μια από τις πιο μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε στρατιωτικές και βιομηχανικές υποδομές της Ουκρανίας. Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και διάφοροι τύποι πυραύλων σφυροκόπησαν στόχους σε δεκάδες ουκρανικές πόλεις. Σε αυτούς περιλαμβάνονταν στρατιωτικά αεροδρόμια, συστήματα αεράμυνας, στρατιωτικές βάσεις. Οι ουκρανικές ενεργειακές υποδομές υπέστησαν σοβαρές ζημιές, αναφέρει το southfront.press.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι τα μαζικά πλήγματα εξαπολύθηκαν κατά των στρατηγικής σημασίας ουκρανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων που εξασφαλίζουν τη λειτουργία του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος- καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι χτυπήθηκαν όλοι οι καθορισμένοι στόχοι.

Με τα νώτα τους να πυρπολούνται, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν πλήγματα στις δυτικές περιοχές της Ρωσίας. Τουλάχιστον 24 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν τη νύχτα σε οκτώ ρωσικές περιοχές.

Ένας από τους στόχους των ουκρανικών πληγμάτων ήταν πιθανότατα το στρατιωτικό αεροδρόμιο Engels στην περιοχή Saratov, όπου αναπτύσσονται τα στρατηγικά βομβαρδιστικά των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων. Τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν κατάφεραν να φτάσουν στο αεροδρόμιο, αλλά έπληξαν δύο πολυώροφες πολυκατοικίες στις πόλεις Saratov και Engels που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Άμαχοι τραυματίστηκαν.

Ο ρωσικός στρατός διατηρεί την κυριαρχία του τόσο στον αέρα όσο και στα μέτωπα. Οι σκληρές μάχες στα ουκρανικά πεδία μάχης είχαν ως αποτέλεσμα νέες τακτικές νίκες του ρωσικού στρατού.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξακολουθούν να αλέθονται στη ρωσική συνοριακή περιοχή του Κουρσκ. Οι γραμμές του μετώπου παραμένουν σχεδόν αμετάβλητες και οι ρωσικές δυνάμεις αποκρούουν τις ουκρανικές επιθέσεις προς διάφορες κατευθύνσεις. Οι ρωσικές ενισχύσεις επέτρεψαν την απώθηση των ουκρανικών δυνάμεων από τα περίχωρα του χωριού Malaya Loknya και την εξασφάλιση του ρωσικού ελέγχου εκεί. Οι ουκρανικές προσπάθειες επίθεσης στο Korenevo ματαιώνονται, ο οικισμός παραμένει υπό τον πλήρη ρωσικό έλεγχο. Στην περιοχή Sudzha, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπιθέσεις κοντά στην Cherkasskaya Konopelka.

Αδυνατώντας να προχωρήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος, ο ουκρανικός στρατός ανιχνεύει τη ρωσική άμυνα κατά μήκος των συνόρων, προσπαθώντας να επεκτείνει τα ερείσματά του. Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να ρίχνουν μεγάλες εφεδρείες στις μάχες, μεταφέροντας επιπλέον μονάδες πυροβολικού στο πεδίο της μάχης. Όλες οι προσπάθειες του ουκρανικού στρατού να αναπτύξει περαιτέρω επίθεση στη Ρωσία δεν έχουν ακόμη φέρει κανένα αποτέλεσμα, εκτός από βαριές απώλειες.

Εν τω μεταξύ, η ρωσική προέλαση στα μέτωπα του Ντονμπάς δεν σταματά. Στην περιοχή Ποκρόβσκ, ο ρωσικός στρατός επεκτείνει τη ζώνη ελέγχου του προς την πόλη Μιρνογκράντ από διάφορες κατευθύνσεις, μεταξύ άλλων στις όχθες του ταμιευτήρα Καρλόφ.

Μετά την πρόσφατη διάρρηξη στο πολεοδομικό συγκρότημα Torezk, τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν ήδη στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης. Ίσιωσαν το μέτωπο στην περιοχή του νοσοκομείου της πόλης, εισβάλλοντας στο ουκρανικό οχυρό στην χωματερή του ορυχείου Novaya.

Τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν νέες νίκες στην κατεύθυνση Ουγκλεντάρ. Η ρωσική σημαία υψώθηκε στο νότιο τμήμα της Konstantinovka. Οι ρωσικές δυνάμεις εισβάλλουν στην πόλη για να αποκόψουν τη διαδρομή των στρατιωτικών προμηθειών προς τη μεγάλη ουκρανική ομάδα στο Ουγκλεντάρ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail