Ισχυρές πυρκαγιές μαίνονται στις ακτές της Ιωνίας και τη βόρεια Τουρκία

Freepen.gr - Μια δασική πυρκαγιά στην επαρχία της Σμύρνης, που ενισχύεται από ισχυρούς ανέμους, βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, αναγκάζει ορισμένους ανθρώπους να απομακρυνθούν, μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο έναν τοπικό κυβερνήτη την Παρασκευή, καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούν επίσης να περιορίσουν άλλες πυρκαγιές στα βόρεια της Τουρκίας.

Η πυρκαγιά στη Σμύρνη, η αιτία της οποίας είναι μέχρι στιγμής άγνωστη, ξεκίνησε αργά την Πέμπτη στην περιοχή Karşıyaka, καθώς οι πυροσβέστες εργάζονταν ήδη για να περιορίσουν τρεις ξεχωριστές πυρκαγιές στη βορειοδυτική Τουρκία.

Ο κυβερνήτης της Σμύρνης Suleyman Elban δήλωσε ότι η πυρκαγιά στην Karşıyaka συνεχίζεται σε τέσσερις με πέντε διαφορετικές περιοχές, παρά τις προσπάθειες περιορισμού της με αεροπλάνα, ελικόπτερα και άλλα οχήματα, προσθέτοντας πως ένα χωριό εκκενώθηκε.

«Η επέμβαση καθίσταται δύσκολη καθώς είναι πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο Ελμπάν. «Έχουμε πληροφορίες ότι κάποια σπίτια κάηκαν. Δεδομένου ότι τώρα πνέουν άνεμοι έως και 80 χιλιόμετρα [49,71 μίλια] την ώρα, συχνά πρέπει να σταματήσουμε την εναέρια επέμβαση», είπε, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες θα ενταθούν αν οι άνεμοι εξασθενήσουν.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς έδειχναν φλόγες να καταπίνουν εκτάσεις γης, να πλησιάζουν πολυκατοικίες και δρόμους στην Karşıyaka, ενώ μαύρος καπνός υψωνόταν πάνω από τα δάση και την πόλη.

Οι πυρκαγιές στη βορειοδυτική Τουρκία βρίσκονται στην περιοχή Eceabat της επαρχίας Çanakkale, στην περιοχή Göynük της επαρχίας Bolu και στην περιοχή Gördes της επαρχίας Manisa.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο υπουργός Γεωργίας και Δασών İbrahim Yumakli δήλωσε ότι η πυρκαγιά στο Çanakkale - που προκλήθηκε από μια κολόνα ηλεκτρικού ρεύματος στην άκρη του δρόμου - έχει περιοριστεί και ότι η πυρκαγιά στη Manisa έχει περιοριστεί εν μέρει. Συνεχίστηκαν οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Bolu. 

* πληροφορίες turkishminute.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail