Οι Ουκρανοί θα δουν σύντομα ότι η Δύση «τους χρησιμοποίησε» - Λουκασένκο

Sputnik/Pavel Bednyakov
Freepen.gr - Ο λαός της Ουκρανίας θα αναγνωρίσει τελικά πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους τους έχουν μεταχειριστεί ως κρέας για κανόνια, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Russia 1 που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, ο Λουκασένκο υποστήριξε ότι ο Ουκρανός ηγέτης Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει χάσει την υποστήριξη των απλών Ουκρανών και πως οι περισσότεροι από τους «λυσσασμένους εθνικιστές» που κάποτε καθόριζαν την ατζέντα στο Κίεβο έχουν πεθάνει μέχρι τώρα.

«Όταν συνειδητοποιήσουν ότι απλώς τους χρησιμοποίησαν και μετά τους πέταξαν, όταν οι Ουκρανοί το συνειδητοποιήσουν, θα έρθουν σε εμάς», δήλωσε ο Λουκασένκο. «Θα ανοικοδομήσουμε όλα όσα έχουν καταστραφεί, αλλά με υψηλότερα πρότυπα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, η Δύση θέλει να μετατρέψει τους Ουκρανούς άνδρες σε κρέας για κανόνια και τις γυναίκες τους σε σκλάβες του έρωτα.

«Οι όμορφες Ουκρανές γυναίκες απλά βγάζουν τα προς το ζην μέσω της πορνείας. Και οι άνδρες χρησιμοποιούνται με όποιον τρόπο θέλουν [η Δύση]», δήλωσε ο Λουκασένκο. «Τώρα θέλουν να τους αναπτύξουν στην πρώτη γραμμή του μετώπου».

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Ουκρανών «μισούν τον Ζελένσκι», υποστήριξε ο Λουκασένκο, «επειδή άλλα υπόσχεται και άλλα κάνει- επειδή πεθαίνουν άνθρωποι». Ο πρώην ηθοποιός εξελέγη πρόεδρος το 2019 με την υπόσχεση ότι θα βρει ειρηνική λύση στη σύγκρουση με τις δημοκρατίες του Ντονμπάς, αλλά γρήγορα κατέληξε να υιοθετήσει την ίδια εχθρική πολιτική με τον προκάτοχό του.

Ο Λουκασένκο δήλωσε πως είχε προειδοποιήσει τον Ζελένσκι ότι η Δύση είναι ασταθής. Ένας νέος πρόεδρος στις ΗΠΑ μπορεί να «αρνηθεί να τιμήσει τις παλιές συμφωνίες» και ακόμη και αν το Ηνωμένο Βασίλειο του δώσει αρκετά χρήματα για να αγοράσει κάπου μια έπαυλη, οι πιθανότητες είναι πως οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες θα τον δολοφονήσουν ως προδότη, υποστήριξε ο Λευκορώσος ηγέτης.

Ως παράδειγμα προς τους Ουκρανούς για το τι δεν πρέπει να κάνουν, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας έδειξε την Αρμενία, η κυβέρνηση της οποίας στράφηκε πρόσφατα προς τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

«Αλλά τι είδους πολιτική είναι αυτή;!» δήλωσε ο Λουκασένκο. «Η Γαλλία; Ο [Emmanuel] Macron; Ο Μακρόν θα φύγει αύριο και όλοι θα ξεχάσουν την Αρμενία. Ακριβώς όπως συνέβη με το Αφγανιστάν» όταν αποχώρησαν οι ΗΠΑ, πρόσθεσε, αναφερόμενος σε γεγονότα πριν από τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας θα λήξει τελικά και οι κανονικές σχέσεις θα αποκατασταθούν.

«Θα έρθει η ώρα. Ακούστε, ο πόλεμος κατά των Γερμανών ήταν επίσης σκληρός. Αλλά ήμασταν φίλοι με αυτούς τους πρώην φασίστες μέχρι πρόσφατα», σημείωσε, αναφερόμενος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Δουλέψαμε μαζί. Βρήκαμε τη βάση για να το κάνουμε. Δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε τις καλές μας σχέσεις; Θα τις αποκαταστήσουμε».

Ωστόσο, εάν το Κίεβο συνεχίσει να κλιμακώνει τα πράγματα -όπως με την πρόσφατη εισβολή στη ρωσική περιοχή Κουρσκ- η Ουκρανία μπορεί να καταστραφεί εντελώς, προειδοποίησε ο Λουκασένκο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail