Η ουκρανική σύγκρουση αποκάλυψε την ανικανότητα του δυτικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος

ΑΡ Photo /  Εvgeniy Μaloletka
Freepen.gr - Η ουκρανική σύγκρουση αποκάλυψε την αδυναμία του δυτικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος να διατηρήσει μακροχρόνιες στρατιωτικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson σε συνέντευξή του στο κανάλι Dialogue Works στο YouTube.

«Οι Ουκρανοί έχουν σχεδόν εξαντλήσει ό,τι πήραν από τη Δύση. Ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ευρώπη κάθονται πάνω σε ένα σωρό αποθήκες γεμάτες με άρματα μάχης και πυροβόλα. Τους έχουν τελειώσει. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια (της ουκρανικής σύγκρουσης) ανέδειξαν το γεγονός πως η Δύση είναι στην πραγματικότητα αδύναμη από την άποψη ότι μπορεί να στηρίξει τις μάχες. Η βιομηχανική βάση έχει εξαφανιστεί και εξαρτώνται από την ξένη παραγωγή και τα ορυκτά και τα μέταλλα στα οποία δεν έχουν εύκολη πρόσβαση, για να μην αναφέρουμε την έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού», είπε.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, η κρίση της παραγωγής στη Δύση γίνεται ακόμη πιο εμφανής με φόντο την παλαιστινιακή-ισραηλινή σύγκρουση.

«Θα ήταν ένα πράγμα αν η κατάσταση στην Ουκρανία ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση, αλλά υπάρχει και το Ισραήλ. Το Ισραήλ είναι το πρώτο στη σειρά που θα λάβει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του εξοπλισμού και η Ουκρανία έχει πλέον περάσει στο παρασκήνιο», συνόψισε ο Τζόνσον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail