Τι συνέβη πραγματικά στο Κουρσκ;

Photo: Public domain
Μια εξαιρετικά σοβαρή συζήτηση μαίνεται ήδη μεταξύ επιλεγμένων κύκλων της εξουσίας / κατασκοπείας στη Μόσχα - και η καρδιά του θέματος δε θα μπορούσε να είναι πιο πυρακτωμένη.

Pepe Escobar - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Για να μπούμε στο ψητό: τι πραγματικά συνέβη στο Κουρσκ; Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πιάστηκε στον ύπνο; Ή μήπως το περίμεναν και επωφελήθηκαν για να στήσουν μια θανάσιμη παγίδα για το Κίεβο;

Καλά πληροφορημένοι παράγοντες που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν μερικά ψήγματα υπό τον όρο της ανωνυμίας, όλοι τονίζουν την ακραία ευαισθησία όλων αυτών. Ένας επαγγελματίας των μυστικών υπηρεσιών όμως προσέφερε αυτό που μπορεί να ερμηνευτεί ως πολύτιμο στοιχείο: «Είναι μάλλον εκπληκτικό να βλέπεις ότι μια τέτοια συγκέντρωση δυνάμεων πέρασε απαρατήρητη από τη δορυφορική και μη επανδρωμένη παρακολούθηση στο Κουρσκ, αλλά δεν θα υπερέβαλα τη σημασία της».

Ένας άλλος επαγγελματίας των μυστικών υπηρεσιών προτιμά να τονίζει πως «ο τομέας των ξένων μυστικών υπηρεσιών είναι αδύναμος, καθώς είχε πολύ κακή διοίκηση». Αυτή είναι μια άμεση αναφορά στην κατάσταση που επικρατούσε μετά τη μετάθεση του πρώην επόπτη ασφαλείας Νικολάι «Γιόντα» Πατρούσεφ, κατά τη διάρκεια του ανασχηματισμού του Πούτιν μετά την ορκωμοσία, από τη θέση του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας σε ειδικό προεδρικό σύμβουλο.

Οι πηγές, προσεκτικά, φαίνεται να συγκλίνουν σε ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο: «Φαίνεται ότι υπήρξε κατάρρευση των πληροφοριών- δεν φαίνεται να έχουν παρατηρήσει τη συσσώρευση στρατευμάτων στα σύνορα με το Κουρσκ».

Ένας άλλος αναλυτής όμως έχει προσφέρει ένα πολύ πιο συγκεκριμένο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο μια φιλοπόλεμη στρατιωτική παράταξη, διάσπαρτη στο υπουργείο Άμυνας και στον μηχανισμό πληροφοριών - και ανταγωνιστική προς τον νέο υπουργό Άμυνας Μπελούσοφ, έναν οικονομολόγο - άφησε την ουκρανική εισβολή να προχωρήσει με δύο στόχους στο μυαλό της: να στήσει μια παγίδα για τους κορυφαίους εχθρικούς διοικητές και στρατιώτες του Κιέβου, οι οποίοι είχαν εκτραπεί από το - καταρρέον - μέτωπο του Ντονμπάς και να ασκήσει επιπλέον πίεση στον Πούτιν για να πιάσει επιτέλους το κεφάλι του φιδιού και να τελειώσει τον πόλεμο.

Αυτή η φιλοπόλεμη παράταξη, παρεμπιπτόντως, θεωρεί τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Γερασίμοφ ως «εντελώς ανίκανο», σύμφωνα με τα λόγια ενός επαγγελματία των μυστικών υπηρεσιών. Δεν υπάρχει κάποιο «καπνισμένο όπλο», αλλά ο Γερασίμοφ φέρεται να αγνόησε αρκετές προειδοποιήσεις σχετικά με την ουκρανική συγκέντρωση κοντά στα σύνορα με το Κουρσκ.

Ένας συνταξιούχος επαγγελματίας των μυστικών υπηρεσιών είναι ακόμη πιο αμφιλεγόμενος. Παραπονιέται ότι «οι προδότες της Ρωσίας» στην πραγματικότητα «απογύμνωσαν τρεις περιοχές από στρατεύματα για να τις παραδώσουν στους Ουκρανούς». Τώρα, αυτοί οι «προδότες της Ρωσίας» θα μπορέσουν «να “ανταλλάξουν” την πόλη Suzha με την αποχώρηση από την ψεύτικη χώρα της Ουκρανίας και να την προωθήσουν ως αναπόφευκτη λύση.”

Παρεμπιπτόντως, μόλις αυτή την Πέμπτη ο Μπελούσοφ άρχισε να προεδρεύει σε μια σειρά συναντήσεων για τη βελτίωση της ασφάλειας στις «τρεις περιοχές» - Κουρσκ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ.

Τα γεράκια στον μηχανισμό των σιλοβίκων δεν το κρατούν μυστικό ότι ο Gerasimov πρέπει να απολυθεί - και να αντικατασταθεί από τον μυθικό στρατηγό Sergey «Armageddon» Surovikin. Υποστηρίζουν επίσης με ενθουσιασμό τον Alexander Bortnikov της FSB - ο οποίος εκ των πραγμάτων έλυσε την εξαιρετικά σκοτεινή υπόθεση Prigozhin - ως τον άνθρωπο που επιβλέπει τώρα πραγματικά τη Μεγάλη Εικόνα στο Κουρσκ.

Και το επόμενο είναι το Μπέλγκοροντ.

Λοιπόν, είναι περίπλοκο.

Η αντίδραση του προέδρου Πούτιν στην εισβολή στο Κουρσκ ήταν ορατή στη γλώσσα του σώματός του. Ήταν έξαλλος: για την κατάφωρη στρατιωτική/κατασκοπευτική αποτυχία- για την προφανή απώλεια προσώπου- και για το γεγονός ότι αυτό θάβει κάθε δυνατότητα ορθολογικού διαλόγου για τον τερματισμό του πολέμου.

Ωστόσο, κατάφερε να ανατρέψει την αναστάτωση σε χρόνο μηδέν, χαρακτηρίζοντας το Κουρσκ ως αντιτρομοκρατική επιχείρηση (CTO), υπό την εποπτεία του Bortnikov της FSB και με ενσωματωμένη τη λογική «μην πάρετε αιχμαλώτους». Κάθε Ουκρανός στο Κουρσκ που δεν είναι πρόθυμος να παραδοθεί είναι ένας δυνητικός στόχος - που έχει οριστεί για εξόντωση. Τώρα ή αργότερα, όσος χρόνος και αν χρειαστεί.

Ο Μπόρτνικοφ είναι ο ειδικός στα πρακτικά. Στη συνέχεια, υπάρχει ο Επιτηρητής της όλης στρατιωτικής/πολιτικής αντίδρασης: Alexey Dyumin, ο νέος γραμματέας του Κρατικού Συμβουλίου, ο οποίος μεταξύ άλλων προηγούμενων θέσεων ήταν αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος ειδικών επιχειρήσεων της GRU (στρατιωτικές πληροφορίες). Ο Dyumin δεν ανταποκρίνεται απευθείας στο Υπουργείο Άμυνας ούτε στην FSB: αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο.

Μετάφραση: Ο Γερασίμοφ φαίνεται τώρα να είναι στην καλύτερη περίπτωση μια φιγούρα στο όλο δράμα του Κουρσκ. Οι υπεύθυνοι είναι ο Μπόρτνικοφ και ο Ντιουμίν.

Το κόλπο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κουρσκ πρόκειται να αποτύχει μαζικά. Ουσιαστικά, οι ουκρανικές δυνάμεις απομακρύνονται από τις γραμμές επικοινωνίας και ανεφοδιασμού τους προς το ρωσικό έδαφος. Μπορεί να γίνει ένας παραλληλισμός με αυτό που συνέβη στον Στρατάρχη φον Πάουλους στο Στάλινγκραντ, όταν ο γερμανικός στρατός υπερεκτάθηκε.

Οι Ρώσοι βρίσκονται ήδη στη διαδικασία αποκοπής των Ουκρανών στο Κουρσκ - διακόπτοντας τις γραμμές ανεφοδιασμού τους. Ό,τι έχει απομείνει από τους στρατιώτες-σπασίκλες που εκτοξεύτηκαν στο Κουρσκ θα πρέπει να γυρίσουν πίσω, αντιμετωπίζοντας τους Ρώσους τόσο στο μέτωπο όσο και στην πλάτη τους. Προβλέπεται καταστροφή.

Ο ασυγκράτητος διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, υποστράτηγος Apti Alaudinov, επιβεβαίωσε στην τηλεόραση Rossiya-1 ότι τουλάχιστον 12.000 Ουκρανοί ένοπλοι (UAF) μπήκαν στο Κουρσκ, συμπεριλαμβανομένων πολλών ξένων (Βρετανοί, Γάλλοι, Πολωνοί). Αυτό θα αποδειχθεί ότι είναι ένα «μην πάρετε αιχμαλώτους» σε μαζική κλίμακα.

Οποιοσδήποτε με IQ πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου γνωρίζει ότι το Κουρσκ είναι μια επιχείρηση του ΝΑΤΟ - σχεδιασμένη με μεγάλη πιθανότητα από ένα αγγλοαμερικανικό combo που επιβλέπει το ουκρανικό βομβαρδιστικό.

Οτιδήποτε κάνει το Κίεβο εξαρτάται από το αμερικανικό ISR (intelligence, surveillance, reconnaissance) και τα νατοϊκά οπλικά συστήματα που φυσικά χειρίζονται από νατοϊκό προσωπικό.

Ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του ηθοποιού με το ιδρωμένο πράσινο μπλουζάκι στο Κίεβο, παραδέχτηκε πως το Κίεβο «συζήτησε» την επίθεση «με δυτικούς εταίρους». Οι «δυτικοί εταίροι» - Ουάσιγκτον, Λονδίνο, Βερολίνο - σε πλήρη δειλή ενδυμασία, το αρνούνται.

Ο Bortnikov δεν θα ξεγελαστεί. Δήλωσε επιγραμματικά, στα πρακτικά, ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση του Κιέβου που υποστηρίχθηκε από τη Δύση.

Μπαίνουμε τώρα στο στάδιο της σκληροπυρηνικής μάχης τοποθέτησης που είναι βέβαιο ότι θα καταστρέψει χωριά και πόλεις. Θα είναι άσχημο. Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές σημειώνουν πως αν είχε διατηρηθεί μια νεκρή ζώνη ήδη από το Μάρτιο του 2022, η δραστηριότητα του πυροβολικού μεσαίου βεληνεκούς θα είχε περιοριστεί στο ουκρανικό έδαφος. Ακόμα μια αμφιλεγόμενη απόφαση του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.

Η Ρωσία θα λύσει τελικά το δράμα του Κουρσκ - ξεκαθαρίζοντας μικρές ουκρανικές ομάδες με μεθοδικά θανατηφόρο τρόπο. Ωστόσο, τα πολύ ευαίσθητα ερωτήματα σχετικά με το πώς συνέβη - και ποιος το άφησε να συμβεί - απλά δεν θα εξαφανιστούν. Τα κεφάλια θα πρέπει - μεταφορικά - να κυλήσουν. Γιατί αυτό είναι μόνο η αρχή. Η επόμενη εισβολή θα γίνει στο Μπέλγκοροντ. Ετοιμαστείτε για περισσότερο αίμα στις ράγες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail