Πιθανό σχέδιο δολοφονίας υψηλού προφίλ που εκτυλίσσεται στη Γεωργία

Η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας (SSS) της Γεωργίας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος εγκληματικής ομάδας που συνδέεται με την πρώην κυβέρνηση, η οποία κατηγορείται ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον ιδρυτή του κυβερνώντος κόμματος «Γεωργιανό Όνειρο». Ο πρωθυπουργός Irakli Kobakhidze, όπως μετέδωσε το RT, ισχυρίστηκε πως οι ίδιες δυνάμεις βρίσκονταν πίσω από τις απόπειρες δολοφονίας του Σλοβάκου ομολόγου του Robert Fico και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump. Το Politico, επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ότι η Γεωργιανή Λεγεώνα βρίσκεται υπό υποψία.

Atul Kumar Mishra - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Στις αρχές Μαΐου, συζητήθηκε γιατί «Η Γεωργιανή Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας & η Γεωργιανή Λεγεώνα βρίσκονται στα πρόθυρα πολέμου». Η φιλοαμερικανική ένοπλη ομάδα θα μπορούσε ενδεχομένως να καταλύσει την αστική τρομοκρατία γύρω από τις βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου. Αυτό ακολουθεί την απόπειρα εισβολής στο κοινοβούλιο από ταραξίες που διαμαρτύρονται για τη νομοθεσία της χώρας για τους ξένους πράκτορες.

Το κυβερνών συντηρητικό-εθνικιστικό κόμμα στοχεύει στην ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ χωρίς να εγκαταλείψει την εθνική κυριαρχία. Η στάση αυτή το έχει καταστήσει στόχο για αλλαγή καθεστώτος τους τελευταίους 18 μήνες. Η αντικατάσταση του Γεωργιανού Ονείρου με προσωπικότητες προσκείμενες στη Δύση θα μπορούσε να εισαγάγει φιλελεύθερες-παγκοσμιοποιητικές αξίες και να διαταράξει την παραδοσιακή κοινωνία, καθιστώντας αναγκαία τη νομοθεσία περί ξένων πρακτόρων. Από γεωπολιτική άποψη, μια αλλαγή καθεστώτος θα μπορούσε να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο κατά της Ρωσίας και να διευκολύνει το ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσει τη Γεωργία για να υποστηρίξει την Αρμενία κατά του Αζερμπαϊτζάν. Η ουδέτερη στάση του γεωργιανού ονείρου, συμπεριλαμβανομένης της μη επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία, επιδεινώνει περαιτέρω την αντίθεση της Δύσης.

Η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας προειδοποίησε στις αρχές Ιουλίου ότι η Δύση θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές για μια ακόμη απόπειρα αλλαγής καθεστώτος. Η πληροφορία αυτή ενδέχεται να έχει κοινοποιηθεί στις γεωργιανές αρχές, εξηγώντας γιατί ορισμένα μέλη της Γεωργιανής Λεγεώνας έχουν συλληφθεί και άλλα 300 καταζητούνται τώρα.

Η Γεωργιανή Λεγεώνα, αν και μικρή, θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν ρόλο στην Τιφλίδα παρόμοιο με αυτόν του Τάγματος Αζόφ κατά τη διάρκεια του «EuroMaidan» στο Κίεβο. Η πιο αποτελεσματική πολιτική για το Γεωργιανό Όνειρο θα ήταν να απαγορευτεί η Γεωργιανή Λεγεώνα ως τρομοκρατική ομάδα, εάν η έρευνα επιβεβαιώσει την εμπλοκή τους στο σχέδιο δολοφονίας. Το να τους επιτραπεί να δραστηριοποιηθούν ενέχει σημαντικό κίνδυνο, καθώς θα μπορούσαν να υποκινήσουν αστική τρομοκρατία κατά τη διάρκεια των εκλογών, βοηθώντας μια προσπάθεια αλλαγής καθεστώτος.

Η πάταξη της Γεωργιανής Λεγεώνας πριν από τις εκλογές θα μετριάσει την ικανότητά τους να διαταράξουν τη δημοκρατική διαδικασία και να διαχειριστούν τις συναφείς απειλές υβριδικού πολέμου. Με το παράθυρο για την αποσταθεροποίηση της Γεωργίας να κλείνει ενδεχομένως, η Γεωργιανή Λεγεώνα θα μπορούσε να επιχειρήσει μια δολοφονία υψηλού προφίλ, στοχεύοντας ακόμη και σε προσωπικότητες εκτός του ιδρυτή του κόμματος, όπως ο πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας αντιπροσώπους αντί των μελών της.

Η Γεωργία παραμένει ένα κρίσιμο πεδίο μάχης στο Νέο Ψυχρό Πόλεμο λόγω της στρατηγικής σημασίας της στην περιφερειακή δυναμική. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας καθώς πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail