Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τα αντίποινα του Ιράν

Freepen.gr - Το Ισραήλ προετοιμάζεται τώρα με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών για μια πιθανή απάντηση του Ιράν και των συμμάχων του, συμπεριλαμβανομένων των Χούτι στην Υεμένη και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, στις πρόσφατες επιθέσεις του, αναφέρει το southfront.press.

Τον περασμένο μήνα, το Ισραήλ κλιμάκωσε τις επιθέσεις κατά του Ιράν και των συμμάχων του με πολύ σοβαρό τρόπο. Τα ισραηλινά πλήγματα έπληξαν το λιμάνι αλ Χοντέιντα της Ερυθράς Θάλασσας της Υεμένης, το οποίο κατείχαν οι Χούτι, στις 20 Ιουλίου. Ο ανώτερος διοικητής της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ δολοφονήθηκε επίσης από το Ισραήλ κοντά στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, στις 30 Ιουλίου. Επιπλέον, το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ για τη δολοφονία του Ismail Haniyeh, του πολιτικού επικεφαλής του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, στην πρωτεύουσά του, την Τεχεράνη, στις 31 Ιουλίου.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υποσχέθηκε στο Ισραήλ "σκληρή τιμωρία" μετά τη δολοφονία του Χανίγια. Οι New York Times ανέφεραν στις 31 Ιουλίου ότι ο Χαμενεΐ διέταξε άμεσο χτύπημα κατά του Ισραήλ ως απάντηση στη δολοφονία και ότι το Ιράν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την επίθεση αντιποίνων από κοινού με τους συμμάχους του.

Την 1η Αυγούστου, ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε ότι ο πόλεμος κατά του Ισραήλ έχει εισέλθει σε "νέα φάση", υποσχόμενος να κάνει τους Ισραηλινούς να "κλάψουν πολύ" σε απάντηση στις δολοφονίες των Χανίγιε και Σουκρ.

Την ίδια ημέρα, ο ηγέτης των Χούτι Αμπντούλ Μαλίκ αλ Χούτι δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει "στρατιωτική απάντηση" στις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις.
Σε απάντηση αυτών των απειλών, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανακοίνωσαν την 1η Αυγούστου ότι έθεσαν τα στρατεύματά τους "σε κατάσταση υψηλού συναγερμού, τόσο για άμυνα όσο και για επίθεση".

Εκτός από τις αυξημένες εναέριες περιπολίες, δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας περίμεναν στον αεροδιάδρομο, έτοιμα να εξαπολύσουν επίθεση ή να αμυνθούν εναντίον μιας, σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι 12 TV.

Επίσης, την 1η Αυγούστου, ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν "επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του για την ασφάλεια του Ισραήλ απέναντι σε όλες τις απειλές από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών ομάδων που το εκπροσωπούν, της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και των Χούτι", σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Και στις 2 Αυγούστου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα μεταφέρουν μια μοίρα μαχητικών αεροσκαφών στη Μέση Ανατολή και θα διατηρήσουν ένα αεροπλανοφόρο στην περιοχή για να βοηθήσουν στην υπεράσπιση του Ισραήλ από πιθανές επιθέσεις του Ιράν και των συμμάχων του και να διασφαλίσουν τα αμερικανικά στρατεύματα.

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν διέταξε επίσης να μεταφερθούν στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή επιπλέον καταδρομικά και αντιτορπιλικά με δυνατότητα άμυνας βαλλιστικών πυραύλων.

Συνολικά, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ φαίνεται να λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τις απειλές του Ιράν και των συμμάχων του. Παρόλα αυτά, τα μέτρα τους πιθανότατα δε θα σταματήσουν την επερχόμενη επίθεση. Η Μέση Ανατολή μπορεί να πλησιάζει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail