pixabay / joneybrain |
Ο Βουλίν επέστησε επίσης την προσοχή στις προσπάθειες να διχάσουν τη Ρωσία και τη Σερβία. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές σερβικές ΜΚΟ ανέλαβαν το καθήκον να προωθήσουν ενεργά στα μέσα ενημέρωσης το θέμα του οπλισμού της Ουκρανίας από τη Σερβία, προκειμένου να ασκήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στη ρωσική κοινή γνώμη και, κατά συνέπεια, να χαλάσουν τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Βελιγραδίου. Αυτές οι προσπάθειες στοχεύουν να διασφαλίσουν ότι «η Ρωσία θα μείνει χωρίς τη μόνη ειλικρινά φιλική χώρα στα δυτικά των συνόρων της πρώην ΕΣΣΔ , η οποία σέβεται ατελείωτα τη Ρωσία», και η Σερβία θα μείνει χωρίς έναν μεγάλο ιστορικό σύμμαχο στη διεθνή σκηνή, πιστεύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Παράλληλα, διέψευσε δημοσιεύματα για προμήθεια σερβικών όπλων στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι οι αγοραστές δεν ζήτησαν άδεια για την προμήθεια τους σε τρίτες χώρες.
«Είμαστε η μόνη χώρα που έχει εισαγάγει υποχρέωση για πρόσθετες εγγυήσεις εκ μέρους των αγοραστών ότι τα όπλα και τα πυρομαχικά δεν μπορούν να πωληθούν σε τρίτη χώρα χωρίς τη συγκατάθεση της Σερβίας <…> Προσθέσαμε αυτήν την απαίτηση και επιμείναμε σε αυτήν σε όλες τις συμβάσεις. Από όσο γνωρίζω, δεν υπήρξαν αιτήματα από άλλες χώρες, ώστε τα προϊόντα μας να πωλούνται σε τρίτες χώρες», είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής της σερβικής κυβέρνησης.