Η Ουκρανία υποβαθμίστηκε σε "επιλεκτική χρεοκοπία"

pixabay / MeszarcsekGergely
Freepen.gr - Η S&P Global Ratings υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας σε "επιλεκτική χρεοκοπία", αφού το Κίεβο δεν πλήρωσε ένα διεθνές ομόλογο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς επιδιώκει μια σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους του.

Την Πέμπτη, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε νόμο που αναστέλλει προσωρινά τις πληρωμές για τις υποχρεώσεις της χώρας σε εξωτερικό χρέος για δύο μήνες, αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου, καθώς αυτή την στιγμή προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία αναδιάρθρωσης με τους διεθνείς πιστωτές προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Ο αμερικανικός οργανισμός ανέφερε πως η πληρωμή ύψους 34 εκατ. δολαρίων για το ευρωομόλογο της Ουκρανίας του 2026 βρίσκεται ακόμη στην περίοδο χάριτος, αλλά οι πληρωμές δεν είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν δεδομένης της αναστολής που ενέκρινε η κυβέρνηση.

"Δεν αναμένουμε την πληρωμή εντός της συμβατικής περιόδου χάριτος του ομολόγου των 10 εργάσιμων ημερών", ανέφερε η S&P την Παρασκευή. Ο οίκος αναθεώρησε την αξιολόγηση του ευρωομολόγου 2026 σε "D" από "CC" και επιβεβαίωσε την αξιολόγηση "CC" για τα άλλα ευρωομόλογα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail