Οι καλύτερες ταξιαρχίες των Ουκρανών άφησαν βασικές θέσεις στην άμυνα του Ντονμπάς

ukrinform.net
Freepen.gr - Κορυφαίες ουκρανικές ταξιαρχίες εγκατέλειψαν σημαντικά αμυντικά σημεία για να πραγματοποιήσουν επιχείρηση στην περιοχή του Κουρσκ, δήλωσε ο αναλυτής Alexander Mercouris στο YouTube.

"Ορισμένα από τα βασικά έμπειρα στρατεύματα της AFU υποχώρησαν από τις κύριες θέσεις τους στο Ντονμπάς για να πραγματοποιήσουν αυτή την παράλογη επέλαση", σημείωσε.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το Κίεβο συγκέντρωνε με μεγάλη βιασύνη στρατεύματα για την επιχείρηση στην περιοχή του Κουρσκ. Ο αναλυτής πιστεύει ότι ορισμένες από τις μονάδες είχαν προηγουμένως συμμετάσχει σε μάχες στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

"Υποψιάζομαι επίσης πως μερικές από τις καλύτερες στρατιωτικές μονάδες συμμετείχαν σε αυτή τη μάχη. <...> Αυτές οι μονάδες, ιδιαίτερα οι μηχανοκίνητες μονάδες, <...> ήταν η κύρια δύναμη που κάλυπτε το Κίεβο", κατέληξε ο Μερκούρης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail