Η Τουρκία μειώνει δραστικά τις εισαγωγές αγαθών

pixabay / özlühan
Freepen.gr - Οι εισαγωγές αγαθών της Τουρκίας μειώθηκαν κατά σχεδόν 20% τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους - ακόμη και οι κυριότεροι εμπορικοί εταίροι της, όπως η Ρωσία και η Κίνα, μειώνουν αισθητά τις προμήθειές τους στη χώρα, υπολόγισε το RIA Novosti με βάση δημόσια στοιχεία. Αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο του διψήφιου πληθωρισμού, του συναλλαγματικού κινδύνου και των μειωμένων προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες που ερωτήθηκαν από το RIA Novosti.

Έτσι, σύμφωνα με τα τουρκικά στατιστικά στοιχεία, στα τέλη Ιουνίου οι εισαγωγές της Τουρκίας μειώθηκαν κατά 18,8% σε σχέση με τον Μάιο, στα 24,9 δισ. δολάρια. Παράλληλα, από την αρχή του έτους, η μείωση ανήλθε στο 14%.

"Πράγματι, σε σχέση με τον Μάιο του 2024, το εξωτερικό εμπόριο της Τουρκίας (όχι μόνο οι εισαγωγές αλλά και οι εξαγωγές) μειώθηκε απότομα τον Ιούνιο. Ωστόσο, σε σχέση με τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η μείωση στις εισαγωγές ήταν μόνο 4% και στις εξαγωγές 8%", σχολίασε ο Zhannur Ashigali, διευθυντής της ομάδας κρατικών και περιφερειακών αξιολογήσεων της ACRA.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail