Πως αλλάζουν οι καιροί: Ο Σίσι θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία

Freepen.gr - Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Abdel fattah el-Sisi θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία ως πρόεδρος στις 4 Σεπτεμβρίου, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Προέδρου Recep Tayyip Erdoğan στο Κάιρο νωρίτερα αυτό το έτος, καθώς οι χώρες βρίσκονται σε μια πορεία ομαλοποίησης των πολύχρονων τεταμένων σχέσεών τους, ανέφερε η ηλεκτρονική εφημερίδα Haber Türk. 

Ο Ερντογάν θα υποδεχθεί τον Ελ Σίσι σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό του Μέγαρο στην Άγκυρα. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες των δύο ηγετών, κατά τη διάρκεια των οποίων θα συζητήσουν τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Η Τουρκία, η οποία έχει καλές σχέσεις με τη Χαμάς, δεν εμπλέκεται άμεσα στις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ενώ η Αίγυπτος είναι μέρος αυτών μαζί με το Κατάρ και τις ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν και ο Ελ Σίσι θα συζητήσουν επίσης την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και του εμπορίου. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail