Το ΝΑΤΟ κερδοσκοπεί από τη σύγκρουση στην Ουκρανία - Κίνα

Freepen.gr - Οι χώρες του ΝΑΤΟ επωφελούνται από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε πρόσφατα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Ζανγκ Σιαογκάνγκ.

Ο Ζανγκ κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση που υιοθετήθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, η οποία χαρακτήρισε το Πεκίνο «αποφασιστικό αρωγό του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας». Ο ίδιος απέρριψε το έγγραφο ως «γεμάτο ψέματα και προκατάληψη».

«Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνεχίζουν να τροφοδοτούν τη φωτιά και να επωφελούνται από τον πόλεμο. Το ΝΑΤΟ πρέπει να προβληματιστεί για τον εαυτό του, αντί να μεταφέρει την ευθύνη στην Κίνα», δήλωσε ο Ζανγκ. Συνέχισε κατηγορώντας το δυτικό μπλοκ ότι υποκινεί συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο.

«Από την Ουκρανία μέχρι το Αφγανιστάν, από το Ιράκ μέχρι τη Λιβύη, έχει φέρει πόλεμο και καταστροφή σε αυτές τις περιοχές και τους λαούς τους», δήλωσε ο Ζανγκ, επαναλαμβάνοντας πως το Πεκίνο «προωθεί ενεργά τις ειρηνευτικές συνομιλίες» μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail