Ο ουκρανικός στρατός απειλείται με νέα στρατηγική υποχώρηση

Freepen.gr - Τα μαζικά ρωσικά πλήγματα στις ουκρανικές οπίσθιες περιοχές δεν σταματούν για αρκετές ημέρες στη σειρά. Τη νύχτα της 29ης Αυγούστου, μια άλλη συνδυασμένη επίθεση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων στόχευσε τις ουκρανικές στρατιωτικές και βιομηχανικές υποδομές σε δώδεκα πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας. Ο ουκρανικός στρατός στις παραμεθόριες περιοχές Σούμι και Χάρκοβο σφυροκοπείται από ρωσικές βόμβες, αναφέρει το southfront.press.

Τη νύχτα, η περιοχή του Κιέβου δέχθηκε μαζική επίθεση. Ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν στο χωριό Obukhov, που βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Η δεύτερη επίθεση μέσα σε μια εβδομάδα είχε στόχο το αεροδρόμιο Μπορίσπιλ που χρησιμοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Εκεί φυλάσσεται πολύτιμο στρατιωτικό φορτίο από το ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού απαραίτητου για την επισκευή και αποκατάσταση στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, καθώς και όπλα και πυρομαχικά που προμηθεύονται οι δυτικοί «εταίροι» του Κιέβου. Περισσότερα χτυπήματα πλήττουν την ίδια την πρωτεύουσα. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος διακόπηκε σε αρκετές συνοικίες της πόλης.

Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν νέες επιθέσεις στα ρωσικά μετόπισθεν. Αυτή τη φορά, η χερσόνησος της Κριμαίας έγινε ένας από τους στόχους. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τη νύχτα οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν 6 ουκρανικά μη επανδρωμένα οχήματα στα σύνορα των περιοχών Μπριάνσκ, Μπέλγκοροντ και της Δημοκρατίας της Κριμαίας. Τρία ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη καταστράφηκαν στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη Σεβαστούπολη.

Εν τω μεταξύ, η αντιπαράθεση συνεχίζεται στη ρωσική περιοχή του Κουρσκ. Ο ουκρανικός στρατός χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο της ρωσικής άμυνας. Οι ουκρανικές μηχανοκίνητες ομάδες εξαπολύουν επίθεση προς διάφορες κατευθύνσεις γύρω από τη Σούντζα, με αποτέλεσμα οι απώλειές τους να αυξάνονται, αλλά οι γραμμές του μετώπου παραμένουν αμετάβλητες. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα πλάνα, οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να εκτοξεύουν τις αναβαθμισμένες βαριές βόμβες FAB-3000 κατά των ουκρανικών στρατιωτικών θέσεων στο ρωσικό έδαφος. Τέτοια καταστροφικά πλήγματα έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρές ζημιές στις τοπικές υποδομές, αλλά δεν αφήνουν καμία πιθανότητα στον ουκρανικό στρατό να διασώσει τις εφεδρείες του.

Ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται στο έδαφος στα βόρεια, ο ρωσικός στρατός προελαύνει γρήγορα στο Ντονμπάς. Η ουκρανική άμυνα καταστράφηκε σε ένα ευρύ μέτωπο στην κατεύθυνση του Ποκρόβσκ, οι Ουκρανοί φεύγουν από τα οχυρά τους προς τα δυτικά. Ο ρωσικός στρατός πλησιάζει ήδη το κέντρο του Σελίντοβο, ενός από τους μεγαλύτερους οικισμούς της περιοχής. Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ένα στρατηγικής σημασίας οχυρό στο ύψος στα περίχωρα και αναγκάζουν τον εχθρό να υποχωρήσει από μια ευρεία περιοχή. Οι αποθαρρυμένοι Ουκρανοί στρατιώτες προβάλλουν μόνο ασθενή αντίσταση.

Στόχος της ρωσικής επίθεσης είναι να φτάσει στη γραμμή Pokrovsk-Selidovo-Kurahovo-Ugledar και να ισιώσει το μέτωπο.

Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν νέα νίκη στην κατεύθυνση του Ουγκλεντάρ. Μεγάλο ουκρανικό προπύργιο στην πόλη Konstantinovka τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο. Οι επιχειρήσεις εκκαθάρισης συνεχίζονται στον οικισμό, ενώ η ρωσική προέλαση κατά μήκος του δρόμου αναγκάζει τις ουκρανικές μονάδες να υποχωρήσουν από την Pavlovka. Η στρατηγική απειλή για τον ουκρανικό στρατό αυξάνεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail