Καμάλα Χάρις: Η υποψήφια του Σόρος;

facebook.com/KamalaHarris/photos
Ο Ούγγρος δισεκατομμυριούχος μπορεί να πέτυχε το τζακ ποτ με την πιθανή υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ


Το παλιό ανέκδοτο ότι μια «έγχρωμη επανάσταση» είναι αδύνατη στις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή δεν υπάρχει εκεί αμερικανική πρεσβεία δε φαίνεται πλέον τόσο αστείο. Ειδικά από όποιον έχει παρακολουθήσει στενά τις αμερικανικές υποθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες.
 
Του Maxim Suchkov, διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών MGIMO (IIS) - RUSSIA TODAY / Παρουσίαση Freepen.gr

Είχαμε την ξαφνική απόσυρση του νυν προέδρου από την εκλογική κούρσα, την εσπευσμένα οργανωμένη υποστήριξη για μια αντικαταστάτρια - η οποία μόλις πριν από λίγες εβδομάδες θεωρούνταν απίθανη διάδοχος - και την σκοτεινή ιστορία μιας απόπειρας δολοφονίας κατά του υποψηφίου της αντιπολίτευσης. Επιπλέον, ως κερασάκι στην τούρτα, το όνομα Σόρος, μια σταθερή παρουσία σε όλες τις «έγχρωμες επαναστάσεις», κερδίζει και πάλι πόντους στις στήλες.

Ο Τζορτζ Σόρος είναι εδώ και πολύ καιρό ένα οικείο όνομα. Όμως είναι πλέον 93 ετών και, σε αντίθεση με τον Μπάιντεν, έχει φροντίσει εγκαίρως για τη μετάβαση της οικογενειακής του επιχείρησης, παραδίδοντας τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία στον 38χρονο γιο του Αλεξάντερ.

Ο νεότερος άνδρας σίγουρα δεν έχει μείνει άπραγος. Αλλά αν οι δραστηριότητές του στο εξωτερικό δεν είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτες (συνεχίζει το έργο του πατέρα του για τη «διάδοση της δημοκρατίας» τύπου Σόρος), η έντονη δραστηριότητα του Αλεξάντερ στο εσωτερικό της Αμερικής έχει γίνει αντικείμενο αυξημένης προσοχής με φόντο την τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία. Για να δείξει κανείς πόσο βαθιά είναι βυθισμένος, αρκεί να πούμε ότι οι Σόρος, μαζί με τους Κλίντον, ήταν οι πρώτοι που υποστήριξαν την αντικατάσταση του Μπάιντεν από την Καμάλα Χάρις ως υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Σόρος Τζούνιορ έχει συχνή παρουσία στο Λευκό Οίκο - μεταξύ Ιανουαρίου 2021 και Μαΐου 2023 το ημερολόγιο επισκεπτών κατέγραψε 20 επισκέψεις του. Η εικοστή πρώτη εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου. Έφθασε στην κατοικία της αντιπροέδρου Kamala Harris παρέα με επτά μεγάλους δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος και ένα νεαρό μοντέλο ονόματι Savannah Huitema. Έμειναν στο σπίτι της Χάρις από τις 4 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα. Οι λεπτομέρειες της συνομιλίας δεν έχουν αποκαλυφθεί. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι συζήτησαν για τις προεδρικές εκλογές. Αλλά οκτώ ώρες στην παρέα του δεύτερου ισχυρότερου προσώπου στη χώρα στη μέση της εργάσιμης εβδομάδας είναι πολύς χρόνος, ακόμη και για έναν πολύτιμο δωρητή.

Αλλά οι παλιοί φίλοι έχουν πάντα κάτι να συζητήσουν. Οι Σόρος είναι εδώ και καιρό στενοί φίλοι της Χάρις - ο Τζορτζ υποστήριξε την Καμάλα όταν ήταν εισαγγελέας στην Καλιφόρνια.

Με την πάροδο των ετών, από τη Λατινική Αμερική και την πρώην Σοβιετική Ένωση μέχρι τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία, ο Ούγγρος δισεκατομμυριούχος έχει αναμειχθεί στην εσωτερική πολιτική και έχει χρηματοδοτήσει αλλαγές κυβερνήσεων. Οι ΗΠΑ δεν αποτελούν εξαίρεση. Αλλά οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό σύστημα, το οποίο σημαίνει ότι η αλλαγή υποκινείται καλύτερα σε επίπεδο κομητείας και πολιτείας. Γι' αυτό οι οργανώσεις του Σόρος έχουν επενδύσει σε τοπικούς πολιτικούς και νομοθέτες που είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία «προοδευτικοί», δηλαδή στα αριστερά του ιδεολογικού φάσματος.

Ένας από τους πρώτους που επέστησε την προσοχή σε αυτή την πρακτική ήταν ο πανταχού παρών Elon Musk. Συζητώντας για την πολιτική χρηματοδότησης των εκλογών από τον Σόρος, ο Μασκ σημείωσε: «Ο Μασκ δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: «Η χαμηλότερη αξία για τα χρήματα είναι μια προεδρική κούρσα, μετά η αμέσως χαμηλότερη αξία για τα χρήματα είναι μια κούρσα για τη Γερουσία, μετά για το Κογκρέσο. Αλλά μόλις φτάσετε στο είδος των εισαγγελέων των πόλεων και των πολιτειών, η αξία [είναι] εξαιρετικά καλή». Επισήμανε την τακτική διορατικότητα του Ούγγρου: «Ο Σόρος συνειδητοποίησε πως στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να αλλάξεις τους νόμους. Πρέπει απλώς να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται».

Στις αρχές της καριέρας της, η Χάρις ήταν μία από εκείνες που ο Σόρος πίστευε ότι μπορούσαν να εφαρμόσουν το νόμο με το σωστό τρόπο. Δεν είναι γνωστό ποιες ακριβώς από τις νομικές πρωτοβουλίες της χρηματοδότησε ο Σόρος, ούτε πότε άρχισε να το κάνει. Αυτό που είναι γνωστό, ωστόσο, είναι πως η Καμάλα συμμετείχε στο κορυφαίο συνέδριο του Σόρος, το Vision 2020, και ο Σόρος Sr δεν προσκαλεί ανεπιβεβαίωτους ανθρώπους να μιλήσουν δημοσίως σε μια τέτοια εκδήλωση.

Το 2020, ωστόσο, ακόμη και η προστασία του Σόρος δεν βοήθησε τη Χάρις να κερδίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Έμεινε εκτός της προεδρικής λίστας εν μέρει επειδή οι περισσότερες από τις πρωτοβουλίες της για την επιβολή του νόμου αποδείχθηκαν εξαιρετικά αμφιλεγόμενες.

Συγκεκριμένα, πολλοί ψηφοφόροι θορυβήθηκαν από την υποστήριξή της για την εκπαίδευση των αστυνομικών σε θέματα προκατάληψης, τις πρωτοβουλίες για τη μείωση της χρηματοδότησης της αστυνομίας και τον νόμο «Safe Neighborhoods & Schools Act», ο οποίος θα μείωνε τις ποινές για μια σειρά από προηγουμένως σοβαρά εγκλήματα (πλαστογραφία, παραχάραξη) και κλοπές κάτω των 950 δολαρίων. Το τελευταίο προκάλεσε ιδιαίτερο εκνευρισμό στους μικρούς καταστηματάρχες, οι οποίοι συνειδητοποίησαν ότι οι κλέφτες με τους οποίους είχαν να κάνουν, δε θα φοβόντουσαν πλέον τις συνέπειες.

Πολλοί έγχρωμοι ήταν επίσης δυσαρεστημένοι. Παρά τις τζαμαϊκανές ρίζες της, η Harris έχει υπερασπιστεί την καταδίκη Αφροαμερικανών όταν υπήρχαν στοιχεία για την αθωότητά τους και αποδείξεις για κακή συμπεριφορά της αστυνομίας. Ίσως για τον λόγο αυτό, μία από τις πιο εξέχουσες φιλελεύθερες ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Black Lives Matter, είναι επιφυλακτική απέναντι στη Χάρις και δεν έχει ακόμη υποστηρίξει την υποψηφιότητά της.

Η πολιτική βιογραφία της Καμάλα είναι γεμάτη από παραδείγματα ασυνεπούς συμπεριφοράς. Για παράδειγμα, ως εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο, τάχθηκε κατά της θανατικής ποινής, αλλά αφού έγινε γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνιας, η Χάρις αγωνίστηκε για τον τερματισμό του μορατόριουμ της θανατικής ποινής.

Ως αποτέλεσμα, η Καμάλα έχει αναπτύξει τη φήμη ως κάποια που διαθέτει δύο σημαντικές δεξιότητες για ένα σύγχρονο πολιτικό: στο παρασκήνιο, είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να κάνει αυτό που θέλουν οι χορηγοί της, και δημοσίως, είναι αρκετά πειστική ώστε να δικαιολογεί αυτή την απόφαση, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι κάνει κωλοτούμπες.

Πράγματι, αυτό που αποτελούσε βάρος για τους Δημοκρατικούς το 2020 παρουσιάζεται ως πλεονέκτημα τέσσερα χρόνια αργότερα. Τώρα, η Χάρις είναι έμπειρη εισαγγελέας, ο Τραμπ είναι εγκληματίας και η εκστρατεία είναι μια δημόσια δίκη. Αυτό είναι το μοντέλο που προωθούν τώρα οι πολιτικοί τεχνολόγοι των Δημοκρατικών. Και η μετατόπιση από την αντιπρόεδρο Καμάλα στην εισαγγελέα Καμάλα είναι μια έξυπνη κίνηση για να αποσιωπηθούν οι αποτυχίες της Χάρις ως αναπληρώτρια του Μπάιντεν και να επικεντρωθεί η προσοχή των ψηφοφόρων στα προσόντα της ως θεματοφύλακα του νόμου.

«Έχει ασκήσει δίωξη κατά έξι “”ερωτικών αρπακτικών»». Αυτός [ο Τραμπ] είναι ένας. Έκλεισε τα κερδοσκοπικά κολέγια που εξαπατούσαν τους Αμερικανούς. Αυτός τα υποστήριξε. Είναι μαριονέτα των μεγάλων τραπεζών. Ως γενική εισαγγελέας πολέμησε τις μεγαλύτερες τράπεζες της Αμερικής και τις ανάγκασε να πληρώσουν στους ιδιοκτήτες ακινήτων 18 δισεκατομμύρια δολάρια», υποστηρίζει ένα βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας.

Όπως λένε, όλα έχουν να κάνουν με την αφήγηση. Η αγαπητική σχέση της Χάρις με τον πρώην δήμαρχο του Σαν Φρανσίσκο που ξεκίνησε την καριέρα της; Αυτό είναι κάτι που αφορά τα νεαρά κορίτσια! Ο Σόρος χρηματοδοτεί την εκστρατεία της; Λοιπόν, όλες οι οντότητές του είναι μη κερδοσκοπικές, οπότε δεν είναι ντροπή να παίρνεις χρήματα από τον Σόρος, σε αντίθεση με τον άλλο δισεκατομμυριούχο Πίτερ Θιλ, ο οποίος υποστηρίζει τον Τραμπ και τον Τζέι Ντι Βανς!

Τον Ιούλιο, ο Alexander Soros ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με την 47χρονη Huma Abedin, μακροχρόνια βοηθό της Hillary Clinton, την οποία αποκαλεί «δεύτερη κόρη» της. Ως ασκούμενη μουσουλμάνα με εκτεταμένη κυβερνητική εμπειρία και φίλους με επιρροή στην Ουάσιγκτον, η Abedin έχει γίνει η «γέφυρα» στη σχέση μεταξύ των Clintons και των Soros.

«Ο Σόρος κάνει πράγματα που διαβρώνουν τον ιστό του πολιτισμού», προειδοποιεί ο Έλον Μασκ. Είτε η Harris είναι μέρος αυτού του σκοτεινού σχεδίου είτε πρόκειται για άλλη μια θεωρία συνωμοσίας από δεξιούς συντηρητικούς, οι Αμερικανοί θα το μάθουν, ίσως πολύ σύντομα.


* Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από το Profile.ru.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail