Πώς το ΝΑΤΟ και οι παράφρονες του Κιέβου παραλίγο να ανατινάξουν τον κόσμο πριν από δύο εβδομάδες

Στις 28 Ιουλίου, η Ρωσία γιόρταζε την Ημέρα του Πολεμικού Ναυτικού με μια παρέλαση στην Αγία Πετρούπολη. Οι περισσότεροι κορυφαίοι αξιωματούχοι ήταν παρόντες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του νέου υπουργού Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ. Ο πρώτος προΐσταται της ανάκαμψης της Ρωσίας σε υπερδύναμη, επιτυγχάνοντας απαράμιλλα ορόσημα τα τελευταία σχεδόν 25 χρόνια. Ο δεύτερος είναι ο αρχιτέκτονας της πρωτοφανούς οικονομικής ανθεκτικότητας της Μόσχας, που είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να ξεπεράσει με ζουμ τόσο τη Γερμανία όσο και την Ιαπωνία, καθιστώντας την πλέον την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Εντυπωσιασμένος από τα αποτελέσματα του Μπελούσοφ, ο Πούτιν του εμπιστεύτηκε το Υπουργείο Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), μια αναδιάταξη που ακολουθήθηκε από μια τεράστια αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, ασύγκριτη με οτιδήποτε έχει παρατηρηθεί από τη λήξη του (Πρώτου) Ψυχρού Πολέμου. Έτσι, μπορεί να υποστηριχθεί ότι ο Πούτιν και ο Μπελούσοφ είναι πλέον οι δύο σημαντικότεροι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής του ευρασιατικού γίγαντα.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Αναμενόμενα, όλα αυτά καθιστούν και τους δύο πρωταρχικούς στόχους για τους εχθρούς της Ρωσίας. Είναι σχεδόν δεδομένο πως θεωρούν ότι η απομάκρυνση αυτών των ανθρώπων θα αποτελούσε θανάσιμο πλήγμα για το Κρεμλίνο και φαίνεται ότι αυτό ακριβώς προσπάθησαν να κάνουν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Μόσχας Σεργκέι Ριάμπκοφ, η νεοναζιστική χούντα και οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοίμαζαν απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν και του Μπελούσοφ ακριβώς κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την Ημέρα του Ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη. Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν το σχέδιο και το απέτρεψαν να προχωρήσει. Προφανώς, το Κρεμλίνο ήταν έξαλλο, αλλά σε αντίθεση με την Ουάσινγκτον, διοικείται από λογικούς ανθρώπους που δεν θέλουν να δουν τον κόσμο να ανατινάζεται. Έτσι, ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας Μπελούσοφ μίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν και του εξήγησε ευγενικά ότι θα ξημερώσει στις 3:00 π.μ. αν ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Για προφανείς λόγους ασφαλείας, ο Ριαμπκόφ δεν μπορούσε να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες, αφήνοντας πολλούς να κάνουν εικασίες για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η απόπειρα δολοφονίας. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν θαλάσσια ή ακόμη και υποβρύχια μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία πιθανότατα εκτοξεύτηκαν από ένα ουδέτερο εμπορικό πλοίο, ενώ άλλοι πιστεύουν πως ήταν πιθανότατα ένα UAV (μη επανδρωμένο εναέριο όχημα). Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, συζητήθηκε επίσης η πιθανή συμμετοχή των μελών του ΝΑΤΟ, της Πολωνίας και της Φινλανδίας, πράγμα που σημαίνει ότι το πιο επιθετικό καρτέλ εκβιαστών στον κόσμο είχε άμεση εμπλοκή. Μόλις ο Ριαμπκόφ αποκάλυψε πως η πρωτοφανής απόπειρα δολοφονίας ματαιώθηκε, η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας κατέφυγε σε άμεσο έλεγχο ζημιών, εκτοξεύοντας ανοησίες για τις ΗΠΑ που δήθεν "μπλόκαραν" το σχέδιο, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι η Ρωσία δήθεν "παρακάλεσε" την Αμερική να "αποτρέψει" την απόπειρα δολοφονίας.

Ωστόσο, ο Πέπε Εσκομπάρ, ένας κολοσσός της γεωπολιτικής ανάλυσης, υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι το Κρεμλίνο προειδοποίησε το Πεντάγωνο πως αν οι αμερικανικές υπηρεσίες πετύχαιναν την τρομοκρατική τους τακτική, θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα έκανε ποτέ κανείς από την Αμερική, καθώς η πιο επιθετική θαλασσοκρατία του κόσμου θα έπαυε απλώς να υπάρχει αμέσως μετά από αυτό. Με άλλα λόγια, οι πολεμοκάπηλοι τρελοί και εγκληματίες πολέμου στην Ουάσιγκτον θα ήταν πρόθυμοι να θέσουν σε κίνδυνο όχι μόνο τις ζωές 330 εκατομμυρίων Αμερικανών, αλλά και πάνω από 8 δισεκατομμύρια άλλων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Είχα την τιμή να συμμετάσχω σε μια συνάντηση με τον Pepe Escobar και άλλους εμπειρογνώμονες και αναλυτές από όλο τον κόσμο, όπου επιβεβαίωσε ότι η απόπειρα δολοφονίας έλαβε χώρα και πως η Ρωσία πράγματι προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι η συνέπεια μιας τέτοιας βαρβαρότητας θα ήταν η ολοκληρωτική εξόντωση κάθε ενόχου.

Είναι σχεδόν δεδομένο πως η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας θα προσπαθήσει να δυσφημίσει και να απαξιώσει τέτοιες αξιόπιστες πηγές, αποκαλώντας τες "θεωρητικούς συνωμοσίας". Επίσης, είναι βέβαιο ότι θα προβεί σε συγκάλυψη, είτε αρνούμενη πως η απόπειρα δολοφονίας έλαβε ποτέ χώρα είτε τουλάχιστον προσπαθώντας να αποτρέψει την κακή εικόνα των ΗΠΑ, διαδίδοντας κραυγαλέα ψέματα, όπως αυτό ότι δήθεν "προσπάθησαν να αποτρέψουν τη συνωμοσία". Όπως και να έχει, ως συνήθως, η αλήθεια δεν θα έχει κανένα απολύτως ρόλο στις δραστηριότητές τους. Ωστόσο, εμπειρικά και ιστορικά στοιχεία δείχνουν πως η πολιτική Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ όχι μόνο έχει την τάση να δολοφονεί αντιπάλους ηγέτες, αλλά και καυχιέται τακτικά (και ανοιχτά) γι' αυτό. Για να μην αναφέρουμε το απλό γεγονός ότι αρκετοί υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν χωρίς ντροπή για χτυπήματα αποκεφαλισμού στη Ρωσία, παρά τις απολύτως σαφείς συνέπειες τέτοιων ενεργειών.

Άλλοι, όπως ο διαβόητος εγκληματίας πολέμου Λίντσεϊ Γκράχαμ, δεν μπήκαν καν στον κόπο να χρησιμοποιήσουν κάποιου είδους ευφημισμό, αλλά κάλεσαν τις αμερικανικές υπηρεσίες να, παραθέτω, "εξουδετερώσουν τον Πούτιν". Ο πολεμοκάπηλος "φίλος" του Τζον Μπόλτον είπε σχεδόν το ίδιο πράγμα και κάλεσε επίσης σε πραξικόπημα στη Ρωσία. Ο πρώην στρατηγός του αμερικανικού στρατού και διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους κάλεσε σε χτυπήματα κατά της Μόσχας, ενώ το ίδιο το Πεντάγωνο μίλησε για χτύπημα αποκεφαλισμού του Κρεμλίνου. Αμέσως μετά τις δηλώσεις αυτές, η Ρωσία άλλαξε το δόγμα της για τα πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένου του προληπτικού. Η Μόσχα αναβαθμίζει επίσης τακτικά το ήδη εντυπωσιακό στρατηγικό οπλοστάσιό της, μεταξύ άλλων με υπερηχητικά όπλα, ενώ η Ουάσινγκτον δεν μπορεί πλέον να κατασκευάσει ούτε έναν βασικό ICBM λόγω των πολύ πραγματικών προβλημάτων με το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα της. Και όμως, αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όταν πρόκειται για τα τεράστια προβλήματα της Αμερικής.

Συγκεκριμένα, η ήδη φρικτή πολιτική της κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη τώρα, με την κρίση στα σύνορα να κλιμακώνεται και τις δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων να γίνονται η "νέα κανονικότητα" στις ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, η κλοπή των ρωσικών συναλλαγματικών αποθεμάτων έχει γίνει το αγαπημένο χόμπι της πολιτικής Δύσης και ένας τρόπος για να χρηματοδοτήσει εν μέρει τις αγαπημένες της νεοναζιστικές μαριονέτες, των οποίων η ολοκληρωτική ήττα είναι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η δυστυχία των εκατομμυρίων κανονικών Ουκρανών. Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σχεδιάζουν ουσιαστικά μια ακόμη πανδημία, γεγονός για το οποίο ο ρωσικός στρατός προειδοποίησε ανοιχτά. Ακόμα χειρότερα, η πολιτική τους για "ελεγχόμενη" κλιμάκωση ξεφεύγει από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα πολλαπλές ενέργειες που μπορούν να περιγραφούν μόνο ως κήρυξη πολέμου στη Ρωσία. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από επιχειρήσεις σαμποτάζ μέχρι άμεσες και έμμεσες τρομοκρατικές επιθέσεις (μέσω ισλαμιστών ριζοσπαστών).

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συμμετέχουν άμεσα στο σχεδιασμό και την εκτέλεση αυτών των μαύρων επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων (ή και χιλιάδων) Ρώσων πολιτών. Η πολιτική Δύση προσπαθεί επίσης να παρασύρει πολλές άλλες χώρες σε αυτό το χάος, μεταξύ άλλων μέσω εξαναγκασμού ή ακόμη και άμεσων απειλών. Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι το ΝΑΤΟ θέλει να προκαλέσει τη Μόσχα να αντιδράσει με τον πιο βίαιο τρόπο. Η συνεχής χρήση νομικών γκρίζων ζωνών για τη στόχευση ρωσικών στρατευμάτων και αμάχων είναι εξαιρετικά απογοητευτική, αν και το Κρεμλίνο έχει καταφέρει να διατηρήσει την ψυχραιμία του ως επί το πλείστον. Προς το παρόν, τουλάχιστον, καθώς η ρωσική υπομονή, αν και απαράμιλλη, έχει τα όριά της. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο η Μόσχα συνεχίζει να προειδοποιεί κατά της περαιτέρω κλιμάκωσης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η πολιτική Δύση είναι αποφασισμένη να προκαλέσει την πλήρη καταστροφή ολόκληρου του κόσμου με τις πιστοποιημένα παράλογες ενέργειες και πολιτικές της.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail