Γερμανική πόλη σταματά να δέχεται Ουκρανούς πρόσφυγες

Pirmasens (pixabay / Marys_fotos)
Freepen.gr - Η πόλη Pirmasens της νότιας Γερμανίας σταμάτησε να δέχεται Ουκρανούς πρόσφυγες, αφού υπερέβη κατά πολύ την ποσόστωση εισδοχής, ανέφερε την Παρασκευή το μέσο ενημέρωσης Tagesschau, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Οι Ουκρανοί μετανάστες στη Γερμανία μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα σε ποια πόλη ή περιοχή θέλουν να ζήσουν. Ωστόσο, για να διασφαλιστεί ότι οι δήμοι δε θα υπερφορτωθούν, ισχύει ένα σύστημα ποσοστώσεων που ρυθμίζει την κατανομή των Ουκρανών μεταξύ των ομόσπονδων κρατιδίων. Στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο, όπου βρίσκεται το Pirmasens, κάθε πόλη ή κωμόπολη που υπερβαίνει την ποσόστωση αποδοχής κατά 40% έχει επισήμως το δικαίωμα να τους απορρίψει.

Η τοπική ποσόστωση ξεπεράστηκε κατά 82,6% τον Ιούλιο, γεγονός που οδήγησε σε "επικίνδυνη υπερφόρτωση" της πόλης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Πίρμασενς. Πρόσθεσε πως η συνεχής εισροή προσφύγων δυσχεραίνει τη "βιώσιμη" ενσωμάτωση όλων των νεοεισερχομένων. Η διακοπή της εισδοχής νέων προσφύγων θα ισχύσει μέχρι νεωτέρας, ενώ όσοι απορρίπτονται θα παραπέμπονται στο πλησιέστερο κέντρο πρώτης υποδοχής για διανομή εντός του κρατιδίου.

Η απόφαση συνοδεύεται ωστόσο από ορισμένες εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, η πόλη θα συνεχίσει να δέχεται Ουκρανούς που πληρούν τα κριτήρια της "θετικής επίδρασης στην ενσωμάτωση", όπως όσοι έχουν ήδη κατοικία, εργασία ή εισόδημα που καλύπτει τα έξοδα διαβίωσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail