Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία

pixabay / analogicus
Freepen.gr -
Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία την Τετάρτη, προειδοποιώντας τους πολίτες του για τους κινδύνους του ταξιδιού στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας δίωξης για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε το Stockholm Center for Freedom.

Η συμβουλή προειδοποιεί τους Γερμανούς πολίτες ότι ενέργειες που προστατεύονται από την ελευθερία της έκφρασης στη Γερμανία—όπως αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχόλια ή ακόμα και απλά like σε περιεχόμενο—θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δίωξη στην Τουρκία. Προειδοποιεί επίσης πως δηλώσεις που έγιναν προηγουμένως στη Γερμανία, αν και νόμιμες εκεί, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κυρώσεις εάν θεωρηθούν επικριτικές από τις τουρκικές αρχές.

Το υπουργείο προειδοποίησε περαιτέρω ότι βάσει του νέου «νόμου παραπληροφόρησης» της Τουρκίας, άτομα μπορεί να διωχθούν για διάδοση πληροφοριών που θεωρούνται ψευδείς ή απειλητικές για την εθνική ασφάλεια, τη δημόσια τάξη ή τη δημόσια υγεία. Η γνωμοδότηση απηχεί ανησυχίες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) σχετικά με τον ευρύ ορισμό της τρομοκρατίας από την Τουρκία, ο οποίος θα μπορούσε να θέσει τους ταξιδιώτες σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Οι Γερμανοί πολίτες ενημερώνονται επίσης για την πιθανότητα αυθαίρετης κράτησης, απαγόρευσης εξόδου και άρνησης εισόδου στην Τουρκία, ζητήματα που παραμένουν κοινά. Το υπουργείο σημειώνει πως ακόμη και ταξιδιώτες που έχουν προηγουμένως εισέλθει και βγει από την Τουρκία χωρίς προβλήματα ενδέχεται να συλληφθούν κατά την επανείσοδό τους λόγω προηγούμενων κατηγοριών ή νέων κατηγοριών.

Επιπλέον, η συμμετοχή σε διαδηλώσεις που σχετίζονται με κουρδικά ζητήματα στη Γερμανία ή η συμμετοχή νομίμως εγγεγραμμένων ενώσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε κράτηση, απαγόρευση εξόδου ή άρνηση εισόδου στην Τουρκία, ακόμη κι αν αυτές οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν πριν από χρόνια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail