Χιλιάδες επιχειρήσεις χρεοκοπούν στις ΗΠΑ, αλλά η οικονομία είναι "μια χαρά"

Οι επιχειρήσεις κηρύσσουν πτώχευση με πολύ ταχύτερο ρυθμό από ό,τι πέρυσι.  Χιλιάδες και χιλιάδες άλλοτε ακμάζουσες επιχειρήσεις χρεοκοπούν, αλλά αυτό πρέπει να είναι άλλο ένα σημάδι ότι η οικονομία είναι "μια χαρά". Ανεξάρτητα από το πόσο άσχημα είναι τα νούμερα, μας διαβεβαιώνουν πως οι άνθρωποι που διοικούν τα πράγματα τα έχουν όλα υπό έλεγχο και ότι οι προοπτικές για το μέλλον είναι θαυμάσιες. 

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Φυσικά, καταλαβαίνω πως αυτή είναι μια χρονιά εκλογών και ουσιαστικά όλοι προσπαθούν να δώσουν τη δική τους μοναδική εκδοχή στα πράγματα. Αλλά δεν υπάρχει κανένας πιθανός τρόπος να κάνεις αριθμούς όπως αυτοί να φαίνονται καλοί:

Οι αιτήσεις για προσωπική και επιχειρηματική πτώχευση αυξήθηκαν κατά 16,2% κατά τη δωδεκάμηνη περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2024, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Διοικητικό Γραφείο των Δικαστηρίων των ΗΠΑ, οι ετήσιες αιτήσεις πτώχευσης ανήλθαν σε 486.613 το έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2024, έναντι 418.724 υποθέσεων το προηγούμενο έτος.

Οι επιχειρηματικές αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 40,3%, από 15.724 σε 22.060 το έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2024. Οι αιτήσεις πτώχευσης για μη επιχειρηματικές υποθέσεις αυξήθηκαν κατά 15,3 τοις εκατό σε 464.553, έναντι 403.000 το προηγούμενο έτος.
Διαβάστε ξανά την τελευταία γραμμή.

Οι αιτήσεις για πτώχευση επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 40 τοις εκατό μέσα σε μόλις ένα έτος.

Αλλά μην ανησυχείτε.

Όλα είναι "καλά".

Δυστυχώς, περισσότερες επιχειρήσεις συνεχίζουν να υποβάλλουν αίτηση πτώχευσης κάθε μέρα. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με λύπη έμαθα ότι ακόμη και η Avon αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση:
Η Avon Products υπέβαλε αίτηση πτώχευσης σύμφωνα με το κεφάλαιο 11 τη Δευτέρα, καθώς η μάρκα ομορφιάς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα χρέη και τις νομικές της υποχρεώσεις που απορρέουν από αγωγές που ισχυρίστηκαν ότι τα προϊόντα της με βάση το ταλκ ήταν μολυσμένα με ουσίες που προκαλούν καρκίνο.

Η εταιρεία συμμετοχών δεν έχει πουλήσει προϊόντα Avon στις ΗΠΑ από τότε που εκχώρησε τις δραστηριότητές της στη Βόρεια Αμερική το 2016, αλλά παραμένει η εταιρεία χαρτοφυλακίου για τις λειτουργικές οντότητες της μάρκας Avon εκτός των ΗΠΑ
Μια φορά κι έναν καιρό, η Avon ήταν μια από τις πιο εμβληματικές μάρκες στη βιομηχανία της ομορφιάς.

Τώρα όμως οι καιροί έχουν αλλάξει.

Επίσης τη Δευτέρα, μια αλυσίδα γυμναστηρίων που έχει περισσότερα από 100 γυμναστήρια σε επτά πολιτείες ανακοίνωσε ότι κήρυξε πτώχευση
Η αλυσίδα γυμναστηρίου Blink Fitness ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως υπέβαλε αίτηση πτώχευσης σύμφωνα με το Κεφάλαιο 11.

Η κατάθεση του Κεφαλαίου 11 έχει σκοπό να βοηθήσει την αλυσίδα που ανήκει στον Όμιλο Equinox «να εκτελέσει μια αποτελεσματική και μεγιστοποιώντας την αξία διαδικασία πώλησης για να βελτιστοποιήσει το αποτύπωμά της και να τοποθετήσει την επιχείρηση για μακροπρόθεσμη επιτυχία», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

Η Blink είπε ότι θα κρατήσει ανοιχτά τα γυμναστήρια στο μεταξύ. Έχει περισσότερα από 100 γυμναστήρια σε επτά πολιτείες.
Θα μπορούσα να σας δώσω άπειρα παραδείγματα αν θέλετε.

Το LL Flooring είναι ένα άλλο μεγάλο όνομα που αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κηρύξει πτώχευση:
Ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές δαπέδων της Αμερικής κήρυξε πτώχευση – ο τελευταίος από μια μακρά σειρά λιανοπωλητών φέτος που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα χρήματα.

Η LL Flooring θα κλείσει 94 από τα 442 καταστήματά της, τα οποία βρίσκονται σε 47 πολιτείες, για να μειώσει το κόστος και να κάνει την εταιρεία ελκυστική για έναν αγοραστή.

Ο λιανοπωλητής, ο οποίος ειδικεύεται στα δάπεδα από σκληρό ξύλο, αντιμετώπισε πτώση των πωλήσεων τον περασμένο χρόνο καθώς οι οικογένειες περιόρισαν την ανακαίνιση των σπιτιών τους.
Περιττό να πούμε ότι αυτό το τσουνάμι χρεοκοπιών θα κοστίσει σε πολλούς ανθρώπους τη δουλειά τους.

Όταν η Rite Aid υπέβαλε αίτηση για προστασία από την πτώχευση, αρχικά ανέφεραν ότι 154 καταστήματα θα έκλειναν
Μετά την υποβολή αίτησης προστασίας του Κεφαλαίου 11 κατά της πτώχευσης τον Οκτώβριο, η Rite Aid ανακοίνωσε πως θα κλείσει αρχικά 154 καταστήματα με χαμηλή απόδοση σε δώδεκα πολιτείες.
Από τότε, η Rite Aid ανακοίνωσε το κλείσιμο επιπλέον 702 καταστημάτων:
Η Rite Aid έχει πλέον κλείσει σχεδόν όλα τα καταστήματα που είχε κάποτε στο Μίσιγκαν και στο Οχάιο – καθώς διακόπτει κάθε σχέση με τις δύο πολιτείες της Midwest.

Συνολικά σε όλες τις ΗΠΑ, το φαρμακείο έχει κλείσει τώρα 856 καταστήματα από τον Οκτώβριο του 2023 – περισσότερα από τα δύο πέμπτα των περίπου 2.000 καταστημάτων που λειτουργούσε πριν πέσει σε πτώχευση.

Τα τελευταία κλεισίματα – 74 μέχρι στιγμής τον Αύγουστο – έγιναν όλες στις δύο πολιτείες της Μεσοδυτικής, εκτός από μία στην Καλιφόρνια και την Ουάσιγκτον. Αυτό είναι πάνω από 169 τον Ιούλιο, όλα στο Οχάιο και το Μίσιγκαν.
Είναι πιθανότατα θέμα χρόνου να βάλει λουκέτο ολόκληρη η αλυσίδα και όλοι όσοι εργάζονται για την Rite Aid να χάσουν τη δουλειά τους.

Μιλώντας για αποτυχημένες αλυσίδες φαρμακείων, η Walgreens βρίσκεται στη διαδικασία να κλείσει περισσότερα από 2.000 καταστήματα:
Η Walgreens Boots Alliance θα κλείσει ένα σημαντικό μέρος των περίπου 8.600 καταστημάτων της στις ΗΠΑ, καθώς η αλυσίδα φαρμακείων επιδιώκει να ανατρέψει την ταλαιπωρημένη επιχείρησή της, η οποία έχει πληγεί από κουρασμένους από τον πληθωρισμό πελάτες που εξομαλύνουν τις δαπάνες τους.

«Το τρέχον μοντέλο φαρμακείου δεν είναι βιώσιμο», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος Τιμ Γουέντγουορθ στους επενδυτές σε μια κλήση κερδών την Πέμπτη.

Με το 75% των καταστημάτων της εταιρείας στις ΗΠΑ να αντιπροσωπεύουν το 100% των προσαρμοσμένων λειτουργικών εσόδων της, η εταιρεία σχεδιάζει να εξετάσει το υπόλοιπο 25% των καταστημάτων της για κλείσιμο, το οποίο θα γίνει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, δήλωσε το στέλεχος, το οποίο ανέλαβε το τιμόνι της εταιρείας το 2023. Το κλείσιμο του 25% των 8.600 καταστημάτων της στις ΗΠΑ θα είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο περίπου 2.150 καταστημάτων.
Φυσικά, δεν είναι μόνο οι λιανοπωλητές που απολύουν εργαζομένους.

Σύμφωνα με το Fox Business, η Paramount έχει ξεκινήσει τη διαδικασία απόλυσης περίπου 15 τοις εκατό του συνολικού εργατικού δυναμικού της
Η Paramount έχει αρχίσει να απολύει σημαντικό μέρος του εργατικού της δυναμικού, με εκατοντάδες υπαλλήλους να αναμένεται να απολυθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ένα σημείωμα που υπογράφηκε από τους συν-CEOs Chris McCarthy, Brian Robbins και George Cheeks διέρρευσε σε καταστήματα ψυχαγωγίας την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένου του Deadline, στο οποίο οι διευθύνοντες σύμβουλοι προετοίμαζαν τους υπαλλήλους για τις περικοπές.

«Αυτή η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις, ξεκινώντας από σήμερα και συνεχίζοντας μέχρι το τέλος του έτους», αναφέρει το σημείωμα. «Αναμένουμε πως το 90% αυτών των δράσεων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου».
Οι εργοδότες σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν μαζικές απολύσεις, αλλά η κυβέρνηση μας λέει ότι η ανεργία είναι χαμηλή.

Χιλιάδες χιλιάδων επιχειρήσεις κηρύσσουν πτώχευση, αλλά η κυβέρνηση μας λέει πως η οικονομία ανθεί.

Το κόστος σχεδόν όλων συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά η κυβέρνηση μας λέει ότι ο πληθωρισμός είναι υπό έλεγχο.

Μπορείτε να τους πιστέψετε αν θέλετε.

Αλλά δεν πρόκειται να μπορέσουν να κρύψουν την αλήθεια για πολύ.

Δεκαετίες πολύ κακών αποφάσεων αρχίζουν να μας πιάνουν με μεγάλο τρόπο και υπάρχει ένα άνευ προηγουμένου χάος .

Αντί λοιπόν να χρησιμοποιήσω αυτό το καλοκαίρι για πάρτι, ενθαρρύνω όλους τους αναγνώστες μου να προετοιμαστούν για τους πολύ δύσκολους μήνες και χρόνια που έχουμε μπροστά μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail