Η Κίνα δεν έχει «καμία πρόθεση» για κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών με τις ΗΠΑ - Υπουργείο Εξωτερικών

mfa.gov.cn
Freepen.gr - Η κινδυνολογία της Ουάσινγκτον σχετικά με το πυρηνικό οπλοστάσιο του Πεκίνου είναι εντελώς αβάσιμη, δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.

Τα σχόλιά της ήρθαν μετά την αναφορά των New York Times την Τρίτη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε αθόρυβα την οδηγία της χώρας για την πυρηνική δραστηριότητα, εστιάζοντας εκ νέου στην Κίνα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, η Μάο είπε πως το Πεκίνο «ανησυχεί σοβαρά» για την έκθεση. «Οι ΗΠΑ αποκάλεσαν την Κίνα «πυρηνική απειλή» και τη χρησιμοποίησαν ως βολικό πρόσχημα για να αποφύγουν οι ΗΠΑ την υποχρέωσή τους για πυρηνικό αφοπλισμό», υποστήριξε.

Η Μάο πρόσθεσε ότι το μέγεθος του πυρηνικού οπλοστασίου της Κίνας «δεν είναι σε καμία περίπτωση στο ίδιο επίπεδο με τις ΗΠΑ», τονίζοντας ότι το Πεκίνο «ακολουθεί την πολιτική της “μη πρώτης χρήσης” πυρηνικών όπλων και διατηρεί πάντα τις πυρηνικές του δυνατότητες στο ελάχιστο επίπεδο που απαιτεί η εθνική ασφάλεια». Η Κίνα δεν έχει «καμία πρόθεση να εμπλακεί σε οποιασδήποτε μορφής κούρσα εξοπλισμών» με άλλα κράτη, είπε.

«Είναι οι ΗΠΑ που αποτελούν την κύρια πηγή πυρηνικών απειλών και στρατηγικών κινδύνων στον κόσμο», υποστήριξε η εκπρόσωπος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail