Οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται ήδη σε ύφεση

Κατά τη γνώμη σας, νιώθετε ότι βρισκόμαστε στη μέση μιας ύφεσης αυτή την στιγμή; Αν νιώθετε έτσι, σίγουρα δεν είστε μόνοι. Μάλιστα, όπως θα δείτε παρακάτω, οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ αυτή την στιγμή βιώνουν ύφεση. Οι μεγάλοι εργοδότες πραγματοποιούν μαζικές απολύσεις από ακτή σε ακτή, η κρίση του κόστους ζωής συντρίβει απολύτως εκατομμύρια επί εκατομμυρίων εργαζομένων οικογενειών και ο αριθμός των πτωχεύσεων επιχειρήσεων έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 40 τοις εκατό μέσα σε μόλις ένα χρόνο. 

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Λαμβάνοντας υπόψη όλο τον οικονομικό πόνο που παρατηρούμε παντού γύρω μας, δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως το 59 τοις εκατό των Αμερικανών πιστεύει «ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ύφεση»:

Και όμως, το 59% των Αμερικανών πιστεύει λανθασμένα πως οι ΗΠΑ βρίσκονται αυτή την στιγμή σε ύφεση, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα σε 2.000 ενήλικες από το Affirm τον Ιούνιο.

Επικαλούμενοι το υψηλότερο κόστος και τη δυσκολία να τα βγάλουν πέρα, οι περισσότεροι ερωτηθέντες είπαν ότι πιστεύουν πως μια ύφεση ξεκίνησε πριν από περίπου 15 μήνες, το Μάρτιο του 2023, και θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο του 2025, διαπίστωσε η Affirm.
Το CNBC θα ήθελε να πιστεύουμε πως είναι «λάθος» οι Αμερικανοί να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο.

Παρόλο που εκατομμύρια και εκατομμύρια Αμερικανοί πληγώνονται βαθιά, υποτίθεται ότι όλα είναι μέλι - γάλα.

Μπορούν να προσπαθήσουν να μας εκνευρίσουν όσο θέλουν, αλλά ακόμη και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ παραδέχεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού «εξαντλεί τα διαθέσιμα μετρητά»:
Οι Αμερικανοί με μεσαίο και χαμηλότερο εισόδημα στερεύουν από τα διαθέσιμα μετρητά και είναι σε καλό δρόμο να έχουν λιγότερα από όσα είχαν πριν η πανδημία COVID διαταράξει την οικονομία, σύμφωνα με μελέτη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο.
Οι λιανοπωλητές, όπως η Home Depot, εξαρτώνται εξαιρετικά από τις διακριτικές δαπάνες.

Περιττό να πούμε ότι η διακριτική δαπάνη μειώνεται πολύ αυτή την στιγμή και η Home Depot παραδέχεται ανοιχτά πως οι άνθρωποι δεν ξοδεύουν τόσα πολλά για έργα ανακαίνισης σπιτιού όπως έκαναν κάποτε:
Η Home Depot λέει ότι οι καταναλωτές νιώθουν άσχημα για την οικονομία και απολαμβάνουν λιγότερο τα μεγάλα έργα ανακαίνισης σπιτιών.

Ο κολοσσός της οικιακής ανακαίνισης, ο κολοσσός των καταναλωτικών δαπανών και της αγοράς κατοικίας, μείωσε τις προσδοκίες του για τις πωλήσεις για το έτος. Ανέφερε ότι οι πελάτες ξοδεύουν λιγότερα σε έργα βελτίωσης κατοικιών, πιεσμένοι από τα υψηλότερα επιτόκια και τις ανησυχίες πως η οικονομία χειροτερεύει.

Η επιχείρηση της Home Depot είναι στενά συνδεδεμένη με την αγορά κατοικίας και τα υψηλά επιτόκια φρενάρουν τον κύκλο εργασιών των κατοικιών και οι καταναλωτές χρηματοδοτούν μεγαλύτερα έργα.
Όταν η οικονομία ανθεί, η Home Depot συνήθως κολυμπάει σε μετρητά.

Αλλά όταν η οικονομία ζορίζεται, η Home Depot τείνει πραγματικά να δυσκολεύεται.

Για μένα, αυτή είναι μια από τις πιο σαφείς ενδείξεις μέχρι τώρα για το πού οδεύει η οικονομία.

Φυσικά δεν είναι μόνο οι διακριτικές δαπάνες που μειώνονται.

Σε αυτό το σημείο, πολλοί Αμερικανοί δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ούτε τα βασικά. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε ότι το 39 τοις εκατό των Αμερικανών έχουν παραλείψει γεύματα μόνο και μόνο για να μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο ή το στεγαστικό τους δάνειο:
Το 39% των Αμερικανών λέει πως έχει παραλείψει γεύματα για να κάνει πληρωμές στέγασης, σύμφωνα με έρευνα της Clever Real Estate.

Και μεταξύ των millennials, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 44%. Μεταξύ των Baby Boomers, ήταν 20%.
Εκπληκτική επιτυχία.

Δεν είχα δει αυτόν τον αριθμό πριν.

Αυτό είναι απλά εκπληκτικό.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τα βγάλουμε πέρα, εκατομμύρια και εκατομμύρια από εμάς συγκεντρώνουν τεράστια υπόλοιπα πιστωτικών καρτών και πολλοί άνθρωποι μένουν πλέον πίσω:
Ένας αυξανόμενος αριθμός δανειοληπτών καθυστερεί τις μηνιαίες πληρωμές των πιστωτικών τους καρτών. Κατά το τελευταίο έτος, περίπου το 9,1% των υπολοίπων των πιστωτικών καρτών μετατράπηκε σε καθυστέρηση, ανέφερε η Fed της Νέας Υόρκης για το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Και περισσότερα νοικοκυριά μεσαίου εισοδήματος αναμένουν να αγωνιστούν με τις πληρωμές του χρέους τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, οι λογαριασμοί πιστωτικών καρτών που άνοιξαν το 2021, το 2022 και το 2023 έχουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά παραβατικότητας:
Οι συνολικές καθυστερήσεις αυξήθηκαν ραγδαία τα τελευταία χρόνια, επειδή οι πιστωτικές κάρτες που δημιουργήθηκαν το 2021, το 2022 και το 2023 έχουν μπει σε καθεστώς καθυστέρησης πολύ πιο γρήγορα από ότι οι πιστωτικές κάρτες που δημιουργήθηκαν άλλα χρόνια. Περίπου το 8 τοις εκατό των πιστωτικών καρτών που δημιουργήθηκαν το 2016 κατέστησαν καθυστερημένες περίπου τέσσερα χρόνια μετά την έκδοσή τους. Εν τω μεταξύ, ο τρύγος του 2021 έφτασε σε ποσοστό καθυστέρησης 8 τοις εκατό μόλις μετά από 2 χρόνια, ενώ ο τρύγος του 2022 έφτασε στο 8 τοις εκατό μετά από λιγότερο από δύο χρόνια και το 2023 ακολουθεί στενά το 2022 μέχρι στιγμής.
Δυστυχώς, υπάρχει πολύ μεγαλύτερος οικονομικός πόνος στο δρόμο, γιατί είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι το κόστος ζωής θα συνεχίσει να αυξάνεται ταχύτερα από τους μισθούς.

Μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι το υψηλό κόστος ζωής είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους πολλοί από εμάς θεωρούμε ανεπιθύμητη τη ζωή σε μεγάλες πόλεις όπως η Ουάσιγκτον, η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο:
Η εταιρεία διαπίστωσε ότι η πρωτεύουσα της χώρας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, είναι αυτή για την οποία οι Αμερικανοί αισθάνονται τη μεγαλύτερη αποστροφή.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 33 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε πως είναι μία από τις πέντε χειρότερες πόλεις της χώρας, από 20 τοις εκατό πέρυσι.

Το 65 τοις εκατό των ανθρώπων είπε ότι το υψηλό κόστος ζωής κάνει ένα μέρος ανεπιθύμητο, με τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο να κατατάσσονται επίσης στη λίστα με τα δυσμενή μέρη.
Αλλά δεν είναι μόνο οι μεγάλες πόλεις μας που χτυπιούνται απόλυτα από το τρέχον οικονομικό κλίμα.

Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, κυριολεκτικά μοιάζει να έχει ήδη χτυπήσει η επόμενη «Μεγάλη Ύφεση».

Για δεκαετίες, οι ΗΠΑ βίωσαν μια εκτεταμένη χρονική περίοδο όταν το βιοτικό επίπεδο ήταν εξαιρετικά υψηλό.

Αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ αρκετό.

Έπρεπε πάντα να έχουμε περισσότερα, και έτσι συσσωρεύαμε το μεγαλύτερο βουνό δημόσιου χρέους στην ιστορία του κόσμου, το μεγαλύτερο βουνό εταιρικού χρέους στην ιστορία του κόσμου και το μεγαλύτερο βουνό χρέους καταναλωτών στην ιστορία του κόσμος.

Τώρα αυτές οι φυσαλίδες έχουν αρχίσει να σκάνε, και ως αποτέλεσμα ολόκληρο το σύστημά μας βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι καλές τώρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό που βιώνουμε αυτή την στιγμή θα θεωρηθεί ακραία ευημερία σε σύγκριση με αυτό που τελικά έρχεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail