Η Τουρκία δε θέλει να κάνει παραχωρήσεις στη Δύση σχετικά με τους Ρώσους τουρίστες

pixabay / smuldur
Freepen.gr - Η Τουρκία δεν θέλει να κάνει παραχωρήσεις στη Δύση όσον αφορά τους περιορισμούς στους Ρώσους τουρίστες, ενώ η Άγκυρα έχει θέσει ως όρο ότι οι Βρυξέλλες δε θα πρέπει να την αναγκάσουν να λάβει αυτά τα μέτρα, δήλωσε στο RIA Novosti ο Τούρκος οικονομικός παρατηρητής Μουσταφά Ρετζέπ Ερσίν.

Οι τουρκικές αρχές δεν αναμένουν σοβαρές αλλαγές στα στατιστικά στοιχεία των Ρώσων τουριστών φέτος εν μέσω προβλημάτων πληρωμών και αναμένουν παρόμοια στοιχεία με τα προηγούμενα χρόνια, δήλωσε νωρίτερα στο RIA Novosti πηγή του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας. Ο Ρώσος πρέσβης Αλεξέι Έρκοφ δήλωσε ότι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που φθάνουν στην Τουρκία μπορεί να ξεπεράσει φέτος τον περσινό αριθμό των 6,3 εκατομμυρίων ατόμων.

"Φυσικά, η Τουρκία είναι πολύ ευαίσθητη, ειδικά όσον αφορά τον τουρισμό, παρόλο που οι περιορισμοί στις εξαγωγές ορισμένων αγαθών και υπηρεσιών προς τη Ρωσία είναι στην ημερήσια διάταξη, η Τουρκία κρατάει τη θέση της όσον αφορά τους τουρίστες και δεν κάνει παραχωρήσεις στη Δύση από αυτή την άποψη. Δεδομένου ότι αυτό δεν αποτελεί αντικείμενο κυρώσεων, και η Τουρκία φαίνεται να το έχει ξεπεράσει αυτό λέγοντας στη Δύση: "Κοιτάξτε, με αναγκάζετε σε περιορισμούς στο εμπόριο αγαθών, κάνω ό,τι είναι απαραίτητο εκεί, αλλά μην με αναγκάζετε στον τουρισμό".Αν δεν υπήρχαν αυτές οι κυρώσεις, θα βλέπαμε πολύ περισσότερους τουρίστες στην Τουρκία, θα βλέπαμε περισσότερους Ρώσους επισκέπτες στην Τουρκία", δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail