Ο ρωσικός στρατός πήρε τον έλεγχο άλλης μιας πόλης στο Ντονμπάς

Freepen.gr - Τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οι πύραυλοι δεν σταματούν να βομβαρδίζουν τις ουκρανικές εγκαταστάσεις στα μετόπισθεν. Τη νύχτα της 20ής Αυγούστου, ένα νέο κύμα ρωσικών επιδρομών κατέστρεψε στόχους σε διάφορες ουκρανικές περιοχές, γράφει το southfront.press.

Ως συνήθως, η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας είπε ψέματα για άλλη μια ψεύτικη νίκη των ουκρανικών δυνάμεων αεράμυνας. Υποτίθεται ότι κατέστρεψαν 25 από τα 26 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έναν από τους τρεις πυραύλους Iskander και δύο πυραύλους Kh-59, που είχαν στόχο την Ουκρανία.

Τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι έπληξαν μια μεγάλη αποθήκη καυσίμων στην πόλη Ternopil. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή.

Τουλάχιστον έξι εκρήξεις σημειώθηκαν βροντερά στην περιοχή Χμελνίτσκ, όπου ρωσικά πλήγματα στόχευσαν το τοπικό στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Ένας κόμβος εφοδιασμού που χρησιμοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκε από ρωσικά πλήγματα ακριβείας στο χωριό Kotelva στην περιοχή της Πολτάβα.

Η πόλη Pavlograd στην περιοχή Dnepropetrovsk δέχθηκε τουλάχιστον δύο ρωσικά πλήγματα. Η πόλη είναι άλλος ένας μεγάλος κόμβος εφοδιασμού που παρέχει στρατιωτικές προμήθειες στους ουκρανικούς σχηματισμούς στις κατευθύνσεις Ποκρόβσκ και Ουγκλεντάρ στο Ντονμπάς.

Εκρήξεις ακούστηκαν βροντερότατα στο Κρεμεντσούγκ, μεταξύ άλλων και σε ουκρανικές εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής.

Περισσότερα ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο.

Οι τοπικές ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν τα ρωσικά πλήγματα στην περιοχή Vinnytsya. Ισχυρίστηκαν ότι τουλάχιστον δύο ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν κάποιους στόχους στην περιοχή. Έτσι, οι επίσημοι ισχυρισμοί διέψευσαν τις αναφορές που δημοσίευσε ο ουκρανικός στρατός σχετικά με τον αριθμό των ρωσικών UAV που καταστράφηκαν από την ουκρανική αεράμυνα χθες το βράδυ.

Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι σφυροκοπούν επίσης τις ουκρανικές δυνάμεις στα τακτικά μετόπισθεν στις εμπόλεμες περιοχές, μεταξύ άλλων στο Sumy, όπου η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση είχε συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις για επιχειρήσεις στη ρωσική περιοχή του Kursk. Δεκάδες εκρήξεις σημειώθηκαν στις ουκρανικές παραμεθόριες περιοχές. 

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει με επιτυχία τις επιθετικές επιχειρήσεις στα ουκρανικά μέτωπα. Άλλη μια στρατηγική νίκη επιτεύχθηκε στην περιοχή του Τορέτσκ. Στις 19 Αυγούστου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα τον έλεγχο του χωριού Artyomovo, πρώην Zaliznoe. Αφού καταστράφηκε ένα μεγάλο ουκρανικό οχυρό σε κοντινή απόσταση, ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της Νέας Υόρκης. Στις 20 Αυγούστου, οι ρωσικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την επιχείρηση εκκαθάρισης στο τοπικό εργοστάσιο φαινολικών. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τον πλήρη έλεγχο της πόλης. Η πόλη που μετονομάστηκε σε Νέα Υόρκη από το καθεστώς του Κίιβ έγινε και πάλι Novgorodskoe.

Οι ρωσικές επιθέσεις δεν σταματούν προς αυτή την κατεύθυνση. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη αποκτήσει ερείσματα στο κέντρο της Νελεπόβκα που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Εν τω μεταξύ, η ρωσική επίθεση αρχίζει στο Τορέτσκ, το οποίο σίγουρα θα μετονομαστεί σύντομα σε Ντζερζίνσκ.

Τα ρωσικά κέρδη στο Toretsk ανοίγουν το δρόμο για περαιτέρω επιθέσεις προς το στρατηγικό ουκρανικό προπύργιο Konstantinovka, απειλώντας το νότιο πλευρό της ουκρανικής ομάδας που μάχεται στο Chasov Yar.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail