Ο ισραηλινός στρατός στήνει νέα θέση για να ελέγχει τη Γάζα «για τα επόμενα χρόνια»

Freepen.gr - Ο ισραηλινός στρατός σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα θέση στις τάξεις του με στόχο την επίβλεψη του μακροπρόθεσμου ελέγχου της Λωρίδας της Γάζας, ανέφερε ο εβραϊκός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet στις 29 Αυγούστου.

Η απόφαση έρχεται «ελλείψει σαφών στρατηγικών στόχων για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας», έγραψε το εβραϊκό μέσο.

«Ο ισραηλινός στρατός άρχισε χθες μέσω αυτού του διορισμού να αποδέχεται το γεγονός ότι η ευθύνη του για τη Λωρίδα θα συνεχιστεί για χρόνια και θα επεκταθεί, και περίπου δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι θα παραμείνουν υπό την ευθύνη του», πρόσθεσε το δημοσίευμα.

Ο Ισραηλινός αξιωματικός Elad Goren έχει επιλεγεί για τον διορισμό αυτό, αποκάλυψε το Ynet. Ο Goren είναι βετεράνος της μονάδας του υπουργείου Άμυνας, του Συντονιστή των κυβερνητικών δραστηριοτήτων στα εδάφη (COGAT).

Σύμφωνα με το Ynet, θα αναλάβει τον ίδιο ρόλο στη Γάζα με τον επικεφαλής του παραρτήματος της COGAT στη Δυτική Όχθη, τον ισραηλινό στρατηγό Hisham Ibrahim.

«Αυτή η νέα θέση δεν είναι για το θεαθήναι... Θα έχει σημαντικό ρόλο για τα επόμενα χρόνια... Όποιος πιστεύει ότι ο ισραηλινός έλεγχος και η παρέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας θα τελειώσει σύντομα, είτε σταματώντας ή όχι τις μάχες και την παρακμή τους, είτε ακόμη και με ή χωρίς συμφωνία, κάνει λάθος», δήλωσε στο πρακτορείο ανώτερος αξιωματούχος της ασφάλειας.

Το δημοσίευμα εξηγεί πως ο Γκόρεν θα ασχολείται με καθημερινά ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής, όπως οι παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας, η επισκευή των κατεστραμμένων υποδομών και η επικοινωνία με διεθνείς οργανισμούς βοήθειας. Θα ηγηθεί επίσης της μακροχρόνιας εκκένωσης αμάχων προκειμένου να «διατηρηθεί η διεθνής νομιμότητα» για τη συνέχιση των μαχών στη Γάζα «χωρίς να γίνουμε μάρτυρες ανθρωπιστικής κρίσης ή λιμού».

«Στην ατζέντα της νέας μονάδας του ισραηλινού στρατού θα είναι μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει, για την απομάκρυνση των σοβαρά τραυματιών και ασθενών σε νοσοκομεία της Ιορδανίας, της Αιγύπτου ή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ... και η προετοιμασία για τον χειμώνα στη Λωρίδα της Γάζας, υπό το πρίσμα του τεράστιου όγκου των κατεστραμμένων υποδομών, καθώς και ο συντονισμός της εκστρατείας για τον εμβολιασμό περισσότερων από ένα εκατομμύριο κατοίκων της Γάζας κατά της πολιομυελίτιδας», ανέφερε το Ynet.

Η μονάδα θα «συνεργαστεί επίσης με τη διεθνή κοινότητα για την αποκατάσταση όλων των πολιτικών εγκαταστάσεων που κατέρρευσαν στη Λωρίδα της Γάζας».

«Θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις ευρείας κλίμακας πολιτικές επιχειρήσεις που θα εφαρμοστούν σύντομα, αν επιτευχθεί συμφωνία ... την ξεκάθαρη επιστροφή περίπου ενός εκατομμυρίου κατοίκων της Γάζας στα σπίτια τους στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της αναμενόμενης διαδικασίας παρακολούθησης και επιθεώρησης στον άξονα Netzarim ... Θα αναλάβει επίσης την αντιμετώπιση της κρίσης στο πέρασμα της Ράφα, ιδίως υπό το πρίσμα της πιθανότητας επιστροφής ενός διεθνούς ευρωπαϊκού οργανισμού που θα επιβλέπει τις εργασίες εκεί, όπως συνέβαινε πριν από το 2005». 

* πληροφορίες thecradle.co

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail