Ο Ζελένσκι αναγνώρισε το ρεκόρ εκροής πληθυσμού από την Ουκρανία

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχτηκε ότι η εκροή πληθυσμού από την Ουκρανία αποτελεί ρεκόρ, ενώ ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία ενός νέου υπουργείου που θα ασχοληθεί με τους πολίτες που εγκατέλειψαν τη χώρα.

Ο επικεφαλής της επιτροπής οικονομικής ανάπτυξης της Verkhovna Rada, Dmytro Natalukha, δήλωσε στις 4 Ιουλίου ότι περίπου διακόσιοι άνδρες σε ηλικία στράτευσης προσπαθούν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία κάθε μέρα.

«Ποτέ πριν δεν είχαμε ένα τέτοιο μέρος του λαού μας στο εξωτερικό .... μιλάμε για εκατομμύρια και εκατομμύρια Ουκρανούς μας», δήλωσε ο Zelenskyy, μιλώντας σε υπαλλήλους του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες που εγκατέλειψαν τη χώρα βρίσκονται «υπό την επιρροή της ρωσικής προπαγάνδας» και έχουν στερηθεί τους πολιτιστικούς δεσμούς με τη χώρα τους. Για να αντιμετωπιστεί η επιρροή της Ρωσίας στους Ουκρανούς πολίτες που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, θα δημιουργηθεί ένα νέο υπουργείο που θα αναλάβει ορισμένες από τις λειτουργίες του υπουργείου Εξωτερικών, πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

«Εκατομμύρια άνθρωποι μας βρίσκονται σε άλλες χώρες. Οι δεσμοί και οι σχέσεις τους με την Ουκρανία, η υπεράσπιση των συμφερόντων μας ως έθνος - όλα αυτά θα είναι η σφαίρα ευθύνης του νέου θεσμού», δήλωσε ο Zelensky.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail