Φαίνεται ότι το Ισραήλ κατασκευάζει ένα λόγο για να πάει σε πόλεμο με τη Χεζμπολάχ και το Ιράν

Η «ρουκέτα» που έπληξε το γήπεδο ποδοσφαίρου στο δρουζικό χωριό Majdal Shams στα Υψίπεδα του Γκολάν χρησιμοποιείται από τους Σιωνιστές ως πρόσχημα για να εξαπολύσουν μια από καιρό υποσχόμενη επίγεια επίθεση κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει τον ισχυρισμό ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη Χεζμπολάχ. Κάποιοι υποστηρίζουν πως ήταν ένας ισραηλινός πύραυλος Iron Dome που ξέφυγε. Αλλά γιατί να ανησυχείτε για τα γεγονότα όταν είστε πρόθυμοι να πάτε σε πόλεμο;
 
Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr
Μια πυραυλική επίθεση το Σάββατο σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου σκότωσε τουλάχιστον 11 παιδιά και εφήβους, δήλωσαν οι ισραηλινές αρχές, στο φονικότερο χτύπημα σε ισραηλινό στόχο κατά μήκος των βόρειων συνόρων της χώρας από τότε που ξεκίνησαν οι μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της λιβανέζικης μαχητικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. Αυτό προκάλεσε φόβους για έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ για το χτύπημα στα ελεγχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, αλλά η Χεζμπολάχ έσπευσε να αρνηθεί οποιονδήποτε ρόλο. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η Χεζμπολάχ «θα πληρώσει βαρύ τίμημα γι' αυτή την επίθεση, ένα τίμημα που δεν έχει πληρώσει μέχρι τώρα».
Τα περισσότερα δυτικά μέσα ενημέρωσης έπεσαν πάνω σε αυτή την ιστορία ως μια ακόμη απόδειξη της διαφθοράς της Χεζμπολάχ, ενώ αγνόησαν τους συνήθεις βομβαρδισμούς και τις δολοφονίες παλαιστινιακών παιδιών από το Ισραήλ στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Το NPR, προς τιμήν του, αναγνώρισε τον βομβαρδισμό ενός σχολείου στη Γάζα από το Ισραήλ νωρίτερα την ίδια μέρα.
Μια ρουκέτα έπληξε ένα αθλητικό συγκρότημα γεμάτο με παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο στην ελεγχόμενη από το Ισραήλ περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν το απόγευμα του Σαββάτου, την ίδια ημέρα που ένα ισραηλινό χτύπημα στη Γάζα κατέστρεψε ένα σχολικό κτίριο και σκότωσε δεκάδες ανθρώπους.

Η αεροπορική επιδρομή στο κέντρο της Γάζας ήταν η τελευταία που κατέστρεψε ένα σχολείο που χρησιμοποιείται για να φιλοξενήσει εκτοπισμένους Παλαιστίνιους κατοίκους το πρωί του Σαββάτου, σκοτώνοντας 30 και τραυματίζοντας περισσότερους από 100. Το υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι πολλοί από τους νεκρούς ήταν παιδιά.

Το σχολείο βρισκόταν στην κεντρική πόλη Ντέιρ αλ Μπαλάχ της Γάζας, όπου πολλοί Παλαιστίνιοι έχουν καταφύγει μετά τις εντολές εκκένωσης που έχει εκδώσει ο ισραηλινός στρατός για περιοχές νοτιότερα στη Γάζα.
Η Χεζμπολάχ ποτέ δεν ντράπηκε να διεκδικήσει τα εύσημα για μια επίθεση ή να παραδεχτεί την ευθύνη όταν χτύπησε λάθος στόχο. Αν έχετε παρακολουθήσει τις επιθέσεις «tit-for-tat» μεταξύ των σιωνιστικών δυνάμεων και της Χεζμπολάχ τους τελευταίους οκτώ μήνες, γνωρίζετε πως η Χεζμπολάχ έχει επικεντρωθεί στο να χτυπά στρατιωτικούς στόχους αντί να σκοτώνει ισραηλινούς πολίτες. Το ξέρουμε αυτό επειδή, μέχρι τώρα, το Ισραήλ δεν ούρλιαζε σε λυσσαλέα διαμαρτυρία για τη Χεζμπολάχ που σκότωνε ισραηλινά παιδιά. Είναι εξοργιστικό ότι οι Σιωνιστές, οι οποίοι έχουν δολοφονήσει χιλιάδες Παλαιστίνια παιδιά τους τελευταίους οκτώ μήνες, χρησιμοποιούν αυτό το περιστατικό ως κόκκινη γραμμή για να δικαιολογήσουν την επικείμενη επέκταση του πολέμου τους.

Ένας από τους ανομολόγητους στόχους της πρόσφατης επίσκεψης του Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον ήταν να εξασφαλίσει διαβεβαιώσεις για την υποστήριξη των ΗΠΑ όταν το Ισραήλ ξεκινήσει την επίθεσή του εναντίον της Χεζμπολάχ. Ο σιωνιστής υπουργός Εξωτερικών Katz πρόδωσε το παιχνίδι με αυτό το σχόλιο:
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ ανακοίνωσε μια «δυσανάλογη» απάντηση, αφού το Ισραήλ κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ για την επίθεση με ρουκέτες που σκότωσε δέκα ανθρώπους, κυρίως παιδιά, σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ματζτάλ Σαμς, στα Υψίπεδα του Γκολάν. Η Χεζμπολάχ έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση.

Το Ισραήλ βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα «ολοκληρωτικού πολέμου» με τη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τον Κατζ, ο οποίος δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ευρώπης για την κλιμάκωση.
Το πιάσατε αυτό; «Το Ισραήλ έχει υποστήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη για κλιμάκωση». Έτσι το Ισραήλ, στο όνομα της δικαιοσύνης, πρόκειται να σκοτώσει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, παιδιά στο Λίβανο. Ναι, αυτή είναι μια δίκαιη απάντηση.
 
Στον απόηχο της έκρηξης στο Majdal Shams, ο Σιωνιστής υπουργός Οικονομικών, Bezalel Smotrich, απηύθυνε έκκληση να δολοφονηθεί ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Hassan Nasrallah. Θερμές απειλές όπως αυτή, σε συνδυασμό με τη λανθασμένη πεποίθηση της κυβέρνησης Μπάιντεν ότι το Ισραήλ έχει τις στρατιωτικές ικανότητες να χτυπήσει τη Χεζμπολάχ, ωθούν τη Μέση Ανατολή προς έναν μαζικό περιφερειακό πόλεμο που θα μπορούσε γρήγορα να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Αν ο Katz έχει δίκιο -δηλαδή, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη έχουν υπογράψει για μια πλήρους κλίμακας ισραηλινή επίθεση στο Λίβανο- τότε βρισκόμαστε στο χείλος της αβύσσου. Ίσως να μην ήταν απλώς μια παράξενη, διεστραμμένη σύμπτωση το γεγονός πως οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων παρουσίασαν την εικόνα του χλωμού αλόγου που θύμισε σε πολλούς την προφητεία του βιβλίου της Αποκάλυψης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail