Ο αριθμός των εκατομμυριούχων των κρυπτονομισμάτων διπλασιάστηκε το περασμένο έτος - έκθεση

pixabay / BenjaminNelan
Freepen.gr - Ο αριθμός των ατόμων παγκοσμίως, που κατέχουν 1 εκατομμύριο δολάρια ή περισσότερα σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων έχει αυξηθεί κατά 95% από το 2023, με περισσότερους από τους μισούς από αυτούς να έχουν επενδύσει σε Bitcoin, σύμφωνα με μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση.

Η έκθεση Crypto Wealth Report 2024, που συντάχθηκε από την εταιρεία Henley & Partners, «ειδικούς σε θέματα διεθνούς πλούτου και μετανάστευσης επενδύσεων» με έδρα το Λονδίνο, έδειξε επίσης αύξηση 89% στη συνολική αγοραία αξία των περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων, από 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι σε 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

«Το τοπίο των κρυπτονομισμάτων του 2024 δεν έχει μεγάλη ομοιότητα με τους προκατόχους του», ανέφερε σε δήλωσή του ο Dominic Volek της Henley & Partners, σημειώνοντας ότι η “πολυαναμενόμενη έγκριση των spot Bitcoin και Ethereum ETFs [exchange-traded funds] απελευθέρωσε έναν χείμαρρο θεσμικών κεφαλαίων”.

Σύμφωνα με την έκθεση, υπήρχαν 172.300 άτομα που κατείχαν περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης αξίας τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου δολαρίων στις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Μόνο ο αριθμός των εκατομμυριούχων του Bitcoin αυξήθηκε κατά ένα επιβλητικό 111% σε 85.400.

Υπάρχουν 325 άτομα που έχουν περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων και άνω, μια αύξηση 79% σε σχέση με το 2023. Ακόμη και η «σπάνια συνομοταξία» των δισεκατομμυριούχων κρυπτονομιστών έχει διευρυνθεί κατά 27% σε 28 άτομα σε όλο τον κόσμο.

«Από τους έξι νέους δισεκατομμυριούχους της κρυπτογράφησης που δημιουργήθηκαν κατά το περασμένο έτος, οι πέντε προήλθαν από το Bitcoin, υπογραμμίζοντας την κυρίαρχη θέση του όταν πρόκειται να προσελκύσει μακροπρόθεσμους επενδυτές που αγοράζουν μεγάλες συμμετοχές», δήλωσε ο Andrew Amoils, επικεφαλής έρευνας της New World Wealth με έδρα τη Νότια Αφρική.

Ο επενδυτής κρυπτονομισμάτων Lark Davis, ωστόσο, υποστήριξε ότι το Ethereum είναι «ένα περιουσιακό στοιχείο-κλειδί» της αγοράς.

Ο Volek αναμένει τώρα πως τα Solana ETFs θα λάβουν ρυθμιστική έγκριση στις ΗΠΑ και «θα συμμετάσχουν στο πάρτι της Wall Street, το οποίο θα βοηθήσει στην έναρξη μιας νέας εποχής υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων “όπου τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία διασταυρώνονται όλο και περισσότερο με την παραδοσιακή χρηματοδότηση και την παγκόσμια κινητικότητα”.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail