Βρετανός στρατηγός προειδοποιεί για πόλεμο σε πέντε χρόνια

British Army
Freepen.gr - Ο πρώην επιτελάρχης των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων Πάτρικ Σόντερς δηλώνει ότι αν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αποκαταστήσει το απόθεμα των φονικών όπλων που εξαντλήθηκε λόγω της βοήθειας προς την Ουκρανία, θα βρεθεί αντιμέτωπο με την απειλή πολέμου σε πέντε χρόνια, αναφέρει η εφημερίδα Telegraph.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του στρατού, ο τερματισμός της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση της ρωσικής οικονομίας και η ανακοίνωση της Κίνας ότι ο στρατός της θα πρέπει να είναι έτοιμος να εισβάλει στην Ταϊβάν μέχρι το 2027 θα δημιουργήσουν ένα σημείο οξύτατου κινδύνου γύρω στο 2028.

«Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγουμε αυτό είναι να διασφαλίσουμε πως θα είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε, ικανοί να αποτρέψουμε αυτές τις συγκρούσεις σε αυτή τη δεκαετία», ανέφερε η εφημερίδα ότι δήλωσε ο στρατηγός στο podcast Money Maze.

Ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού πιστεύει ότι η Βρετανία θα χρειαστεί πέντε έως 10 χρόνια για να ανακτήσει την ικανότητα να διεξάγει επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας και να ενισχύσει γρήγορα το ανθρώπινο δυναμικό του στρατού, καθώς επιστρέφει σε μια «εποχή συγκρούσεων μεγάλης ισχύος». «Η αρχική επένδυση θα πρέπει να γίνει σε αυτό που θα μας κάνει ικανούς να αποτρέψουμε τη Ρωσία κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail