Ο Ζελένσκι ισχυρίζεται ότι το Κίεβο δοκιμάζει τον πρώτο βαλλιστικό πύραυλο

president.gov.ua
Freepen.gr - Η Ουκρανία πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση του πρώτου βαλλιστικού πυραύλου εγχώριας παραγωγής, δήλωσε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Το Κίεβο ζητά εδώ και μήνες από τους δυτικούς υποστηρικτές του να του επιτρέψουν να χρησιμοποιεί πυραυλικά συστήματα ξένης κατασκευής για να πλήξει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία.

Ο Ουκρανός ηγέτης έκανε την ανακοίνωση σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη. «Ποιες άλλες εξελίξεις υπάρχουν στην Ουκρανία; Σκέφτηκα ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσω γι' αυτό, αλλά... υπήρξε μια θετική δοκιμή του πρώτου ουκρανικού βαλλιστικού πυραύλου. Συγχαίρω το στρατιωτικό μας συγκρότημα παραγωγής για αυτό», δήλωσε.

Ο Ζελένσκι αρνήθηκε να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες, τεχνικές προδιαγραφές ή ακόμη και το όνομα του όπλου, αλλά δήλωσε πως ήθελε το κοινό να «γνωρίζει και να εκτιμά τους εγχώριους παραγωγούς αμυντικών συστημάτων που εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο».

Η ανακοίνωση ήρθε μετά τον ισχυρισμό του Κιέβου ότι χρησιμοποίησε ένα πυραυλικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Palyanitsa εναντίον ρωσικών στόχων. Ενώ πολλές προδιαγραφές αυτού του βλήματος είναι επίσης μυστικές, Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εκτοξεύεται από το έδαφος και έχει βεληνεκές έως και 700 χιλιόμετρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail