«Η περιοχή της Μέσης Ανατολής δε θα αντέξει ένα μεγάλο πόλεμο»

ΑΡ Photo / Ιsmael Αbu Dayyah
Freepen.gr - Οι χώρες της Μέσης Ανατολής κατανοούν ότι η περιοχή δεν θα αντέξει έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας και αυτή η κατανόηση εμποδίζει τα μέρη της σύγκρουσης να λάβουν δραστικά μέτρα, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ιορδανία Gleb Desyatnikov σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

Η Αίγυπτος, το Κατάρ και οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν το Ισραήλ και τη Χαμάς να επαναλάβουν τις συζητήσεις για την κατάπαυση του πυρός στις 14-15 Αυγούστου. Οι ηγέτες των τριών χωρών δήλωσαν έτοιμοι να παρουσιάσουν μια τελική πρόταση για την επίτευξη συμφωνίας.

Φυσικά, όλοι ανησυχούν τώρα για την επικίνδυνη δυναμική στην περιοχή, η οποία βρίσκεται ένα βήμα μακριά από έναν μεγάλο πόλεμο και την οποία σαφώς δεν μπορεί να αντέξει, αυτή η κατανόηση είναι το μόνο πράγμα που κρατά πίσω το Ισραήλ, το Λίβανο, τη Συρία και άλλες χώρες από το μοιραίο ένα βήμα από την άβυσσο», είπε ο Desyatnikov.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail