Η Ουκρανία έχει χάσει τα δύο τρίτα των αρμάτων μάχης που προμηθεύτηκαν οι ΗΠΑ - ΜΜΕ

GΕΤΤΥ ΙΜΑGΕS / SΕFΑ ΚΑRΑCΑΝ
Freepen.gr - Η Ουκρανία έχει χάσει τα δύο τρίτα των αρμάτων μάχης Abrams M1 που της προμηθεύουν οι ΗΠΑ σε διάστημα μόλις μισού έτους, αναφέρει το περιοδικό Military Watch.

Το έντυπο ανέφερε σε άρθρο του την Πέμπτη ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, «σχεδόν 20» από τα 31 άρματα μάχης που παραχωρήθηκαν στο Κίεβο από την Ουάσινγκτον έχουν ήδη καταστραφεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το τελευταίο Abrams ανατινάχθηκε στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, ανέφερε το Military Watch Magazine, βασιζόμενο σε βίντεο που ανέβηκαν από ρωσικά κανάλια στο Telegram. Φαίνεται πως είναι το πρώτο αμερικανικό άρμα που χάνει η Ουκρανία κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης εισβολής της σε διεθνώς αναγνωρισμένο ρωσικό έδαφος, πρόσθεσε.

Το εν λόγω Μ1 είχε «σημαντικά βελτιωμένη» αντιδραστική θωράκιση με εκρηκτικά, καθώς η Ουκρανία έλαβε μέτρα για να αυξήσει την προστασία των αμερικανικών αρμάτων μάχης, «ιδιαίτερα μετά τις βαριές απώλειες που υπέστησαν στις πρώτες τους εμπλοκές με τις ρωσικές δυνάμεις τον Φεβρουάριο-Απρίλιο του 2024», αναφέρεται στο δημοσίευμα. Ωστόσο, το Abrams εξακολουθεί να μην μπορεί να αντέξει ένα βλήμα από ένα φορητό αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα, πιθανότατα ένα Kornet, με το οποίο φέρεται να είχε χτυπηθεί, τονίζεται.

Το Military Watch υπενθύμισε στους αναγνώστες πως οι Ουκρανοί στρατιώτες που χειρίζονται τα M1 είχαν προηγουμένως παραπονεθεί στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για «τεχνικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της ευπάθειας των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στη συμπύκνωση, καθώς και της ευπάθειάς τους στα ρωσικά πυρά».

Το πρακτορείο περιέγραψε τα Abrams, τα γερμανικά Leopard 2, τα βρετανικά Challenger 2 και τα άρματα T-80 της σοβιετικής εποχής ως «τις πιο σπάνιες κατηγορίες αρμάτων μάχης στην ουκρανική υπηρεσία».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail