Οι αξίες που έκαναν τη δυτική κοινωνία σπουδαία προήλθαν από τη Βίβλο

Αυτή την στιγμή υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός συζητήσεων σχετικά με το ποιες αξίες θα πρέπει να ασπάζεται η κοινωνία μας. Υπάρχουν κάποιοι που προωθούν τα οφέλη των «συντηρητικών αξιών», υπάρχουν κάποιοι που προωθούν τα οφέλη των «φιλελεύθερων αξιών» και υπάρχουν άλλοι που προωθούν τα οφέλη άλλων τύπων αξιών. Αλλά αν θέλουμε πραγματικά να κάνουμε τη δυτική κοινωνία ξανά μεγάλη, η αλήθεια είναι ότι πρέπει να επιστρέψουμε στις αξίες που έκαναν τη δυτική κοινωνία μεγάλη εξ αρχής. Αυτές οι αξίες είναι ο λόγος για τον οποίο τα δυτικά έθνη ήταν για αιώνες τα πιο ευημερούντα και πιο πολιτισμένα έθνη σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και μόλις άλλα έθνη άρχισαν να υιοθετούν τις ίδιες αυτές αξίες, έγιναν και αυτά πιο ευημερούντα και πιο πολιτισμένα.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι αξίες για τις οποίες μιλάω είναι οι αξίες που βρίσκουμε στη Βίβλο.

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, οι πολιτισμοί που επέλεξαν να κάνουν τα πράγματα με τον τρόπο του Θεού ήταν ευλογημένοι.

Και οι πολιτισμοί που επέλεξαν να μην κάνουν τα πράγματα με τον τρόπο του Θεού ήταν καταραμένοι.

Σκεφτείτε μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ιδρύθηκαν από ανθρώπους που αγαπούσαν τη Βίβλο και σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας αποτελούνταν κυρίως από ανθρώπους που αγαπούσαν τη Βίβλο.

Φυσικά αυτό έχει αλλάξει στις μέρες μας, με αποτέλεσμα η κοινωνία μας να είναι τώρα ένα τεράστιο χάος.

Αλλά κάποτε ήμασταν το πιο ευλογημένο έθνος σε ολόκληρο τον πλανήτη με μεγάλη διαφορά, και αυτό δε συνέβη τυχαία.

Η εμπειρία αιώνων μας έχει διδάξει ότι οι καπιταλιστικές χώρες τείνουν να είναι πιο ευημερούσες από τις χώρες που εφαρμόζουν διάφορες μορφές κολεκτιβισμού.

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να θεωρούν τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό σχετικά σύγχρονα κινήματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κολεκτιβιστικές κοινωνίες εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Στην πραγματικότητα, ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς εμπνεύστηκαν και οι δύο σε μεγάλο βαθμό από κοινωνίες κυνηγών-συλλεκτών που εφάρμοζαν τον «πρωτόγονο κομμουνισμό»:

Ο πρωτόγονος κομμουνισμός είναι ένας τρόπος περιγραφής των οικονομιών δώρων των κυνηγών-συλλεκτών σε όλη την ιστορία, όπου οι πόροι και η περιουσία που κυνηγούνται ή συγκεντρώνονται μοιράζονται με όλα τα μέλη μιας ομάδας σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες. Στην πολιτική κοινωνιολογία και ανθρωπολογία , είναι επίσης μια έννοια (που αποδίδεται συχνά στον Καρλ Μαρξ και τον Φρίντριχ Ένγκελς ), που περιγράφει τις κοινωνίες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών ως βασισμένες παραδοσιακά σε ισότιμες κοινωνικές σχέσεις και κοινή ιδιοκτησία. [1] Πρωταρχική έμπνευση τόσο για τον Μαρξ όσο και για τον Ένγκελς ήταν οι περιγραφές του Lewis H. Morgan για τον «κομμουνισμό στη ζωή» όπως ασκούνταν από τους Haudenosaunee της Βόρειας Αμερικής. [2] Στο μοντέλο του Μαρξ για τις κοινωνικοοικονομικές δομές, οι κοινωνίες με πρωτόγονο κομμουνισμό δεν είχαν ιεραρχικές δομές κοινωνικής τάξης ή συσσώρευση κεφαλαίου . [3]
Περιττό να πούμε ότι οι κοινωνίες που ασκούσαν τον «πρωτόγονο κομμουνισμό» δεν έγιναν ποτέ μεγάλες.

Αλλά ακόμα και σήμερα, υπάρχουν πρωτόγονες φυλές σε όλο τον κόσμο που ασκούν διάφορες μορφές συλλογικότητας.

Δεν λειτουργεί, αλλά συνεχίζουν να προσπαθούν.

Φυσικά, οι ίδιες αρχές επίσης δεν λειτουργούν όταν ολόκληρα σύγχρονα έθνη τις δοκιμάζουν.

Στη Βίβλο, από την αρχή βλέπουμε την αγορά, βλέπουμε την πώληση και βλέπουμε τα δικαιώματα ιδιοκτησίας να γίνονται σεβαστά.

Υπάρχει ένας λόγος που τόσοι πολλοί καπιταλιστές αγαπούν τη Βίβλο και τόσοι πολλοί κολεκτιβιστές όχι.

Η Βίβλος ενθαρρύνει την ιδιωτική ιδιοκτησία, την ιδιωτική επιχείρηση, την ατομική ευθύνη και τη σκληρή δουλειά.

Περιττό να πούμε ότι ακόμη και εκείνοι που δεν πιστεύουν στη Βίβλο ωφελούνται όταν ασπάζονται τις ίδιες οικονομικές αξίες.

Απλά δείτε τι έχει συμβεί στην Κίνα. Στα χρόνια που ακολούθησαν την κομμουνιστική επανάσταση, εκατομμύρια πέθαναν από την πείνα. Αλλά μόλις οι Κινέζοι κινήθηκαν προς μια πιο καπιταλιστική κατεύθυνση και άρχισαν να προωθούν την ιδιωτική ιδιοκτησία, την ιδιωτική επιχείρηση, την ατομική ευθύνη και την σκληρή δουλειά, η Κίνα έγινε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη.

Η Βίβλος δίνει επίσης πολύ μεγάλη αξία στην οικογένεια. Στις Δέκα Εντολές μας λένε να τιμούμε τους πατέρες και τις μητέρες μας, και σε όλη την υπόλοιπη Τορά μας δίνονται πολύ συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι οικογένειες.

Σήμερα, μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει απορρίψει τη Βίβλο και η παραδοσιακή οικογενειακή μονάδα κοροϊδεύεται ανελέητα.

Ως αποτέλεσμα, τα ποσοστά διαζυγίων έχουν εκτοξευθεί, τα ποσοστά γεννήσεων έχουν πέσει σε ιστορικά χαμηλά, τα ποσοστά αυτοκτονιών είναι σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών είναι εκτός ελέγχου, οι σχέσεις εκτός γάμου είναι αχαλίνωτες και οι δρόμοι των μεγάλων πόλεων μας είναι γεμάτοι βία.

Σειρά μελετών έχει δείξει πως τα παιδιά που προέρχονται από κατεστραμμένα σπίτια είναι πολύ πιο πιθανό να διαπράξουν βίαια εγκλήματα, είναι πολύ πιο πιθανό να εμπλακούν με ναρκωτικά και είναι πολύ πιο πιθανό να καταλήξουν εξαθλιωμένα.

Και οι κοινωνίες που δεν εκτιμούν την παραδοσιακή οικογενειακή μονάδα τείνουν επίσης να μην εκτιμούν τις ζωές εκείνων που είναι οι πιο ευάλωτες:
Στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, η ατομική ανθρώπινη ζωή δεν είχε ιδιαίτερη αξία από μόνη της. Οι Σπαρτιάτες άφηναν αδύναμα παιδιά να πεθάνουν στην πλαγιά του λόφου. Η βρεφοκτονία ήταν συχνή, όπως συνηθίζεται ακόμη και σήμερα σε πολλά μέρη του κόσμου. Οι πατέρες που ήθελαν γιους είχαν ελάχιστους ενδοιασμούς για το να πνίξουν τις νεογέννητες κόρες τους. Τα ανθρώπινα όντα θανατώνονταν συνήθως από άγρια ​​ζώα στη ρωμαϊκή αρένα των μονομάχων. Πολλοί από τους μεγάλους κλασικούς στοχαστές δεν είδαν τίποτα κακό σε αυτές τις πρακτικές. Ο Χριστιανισμός, από την άλλη πλευρά, συνέβαλε στην εξαφάνισή τους, προκαλώντας ηθική οργή για την κακομεταχείριση της αθώας ανθρώπινης ζωής.

Στην αρχαιότητα, η παιδική θυσία ήταν ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να απαλλαγούμε από τα ανεπιθύμητα παιδιά.

Όταν ήρθε η ώρα να γίνει θυσία στους «θεούς», έφερναν παιδιά που δεν ήταν επιθυμητά και τα έβαζαν στο βωμό.

Το ίδιο συμβαίνει ουσιαστικά και σήμερα, αλλά του δίνουμε άλλο όνομα.

Το ονομάζουμε «έκτρωση» και γίνεται κεκλεισμένων των θυρών σε παρθένα κλινικά περιβάλλοντα.

Από το 1973, περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια παιδιά έχουν σφαγιαστεί παγκοσμίως. Τι μας κάνει λοιπόν καλύτερους από οποιονδήποτε από τους αρχαίους πολιτισμούς που θυσίαζαν τακτικά τα ανεπιθύμητα παιδιά τους;

Η Βίβλος καταγγέλλει πολύ έντονα τη θυσία παιδιών, και επίσης καταγγέλλει πολύ έντονα τις διάφορες μορφές γενετήσιας ανηθικότητας που εκρήγνυνται στην κοινωνία μας σήμερα.

Για δεκαετίες, η αριστερά μας ωθεί να αποδεχόμαστε τη μια μορφή διαστροφής μετά την άλλη.

Καθώς το κοινωνικό συναίσθημα έχει μετατοπιστεί, η δεξιά έχει τελικά συμβαδίσει μαζί με τις περισσότερες αλλαγές που έχουν συμβεί.

Αλλά ο Θεός δεν έχει αλλάξει.

Βλέπει όλα όσα συμβαίνουν και μας έχει προειδοποιήσει ξανά και ξανά να αλλάξουμε πορεία.

Αν επιλέξουμε να συνεχίσουμε αυτό το μονοπάτι, θα είμαστε καταραμένοι και οι συνέπειες θα είναι εξαιρετικά πικρές.

Αλλά αν μετανοήσουμε και αλλάξουμε τους τρόπους μας, θα είμαστε πολύ ευλογημένοι.

Ο Θεός μας δίνει πάντα επιλογές και το ρολόι χτυπάει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail