Παροχή συνδρομής σε Ε/Γ-Τ/Ρ στη Ζάκυνθο

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Κεφαλληνίας, της Ζακύνθου, της Κυλλήνης και του Κατάκολου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το επιβατηγό-τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) "ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β" Ν.Ε. 229 βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω βλάβης στο πηδάλιο, με 148 επιβάτες και 3 μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή 8,1 ν.μ. δυτικά του λιμένα Κυλλήνης.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Νικολάου Βολιμών και ιδιωτικά μέσα.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε μερικώς από το πλήρωμα του "ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β", το οποίο με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ιδία μέσα στο λιμάνι της Ζακύνθου και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες. Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β" μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης αυτής, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail