Η Ρωσία και η Κίνα αμφισβητούν τις αξιώσεις των ΗΠΑ στο θαλάσσιο βυθό - μέσα ενημέρωσης

pixabay / geralt
Freepen.gr -
Οι αξιώσεις των ΗΠΑ για ένα τεράστιο τμήμα του δυνητικά πλούσιου σε πόρους θαλάσσιου βυθού δεν έχουν καμία βάση στο διεθνές δίκαιο και θα πρέπει να απορριφθούν, δήλωσαν εκπρόσωποι της ρωσικής και της κινεζικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι δηλώσεις φέρεται να έγιναν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης αυτή την εβδομάδα της Διεθνούς Αρχής για τον θαλάσσιο βυθό, που πραγματοποιήθηκε στο Κίνγκστον της Τζαμάικα, και ήταν απάντηση στους πρόσφατους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι θα προσθέσουν περίπου ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα (386.100 τετραγωνικά μίλια) στην υφαλοκρηπίδα τους στη Βερίγγειο Θάλασσα, τον Ειρηνικό Ωκεανό, τον Ατλαντικό Ωκεανό και τον Κόλπο του Μεξικού.

Τόσο οι εκπρόσωποι της Ρωσίας όσο και της Κίνας τόνισαν πως οι μονομερείς αξιώσεις της Ουάσινγκτον έρχονται σε αντίθεση με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), την οποία οι ΗΠΑ δεν έχουν επικυρώσει ποτέ, έγραψε την Τρίτη το Bloomberg.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail