Τι πρέπει να προσέξει ο Ντόναλντ Τραμπ στο ντιμπέιτ με την Καμάλα Χάρις

facebook.com/KamalaHarris/photos
Ο πρώην πρόεδρος θα πρέπει να είναι προσεκτικός στο να αμφισβητήσει την αντιπρόεδρο για τα διαπιστευτήριά της ως προς το φύλο και τη φυλή της

Σημειώστε το ημερολόγιό σας, κυρίες και κύριοι, η Kamala Harris έκανε κάτι εξαιρετικό. Έγινε η μόνη υποψήφια εδώ και μισό αιώνα που έγινε υποψήφια για την προεδρία χωρίς να κερδίσει ούτε μία ψήφο στις προκριματικές εκλογές. Ο αντιπρόεδρος του Μπάιντεν πήρε αρκετές ψήφους αντιπροσώπων στην εικονική ονομαστική διαδικασία για να γίνει ο επίσημος υποψήφιος των Δημοκρατικών. Είναι ενδιαφέρον πώς το να μην κερδίζει ψήφους είχε έναν αλλόκοτο τρόπο να φέρνει αυτή τη σοβαρότατα ακατάλληλη γυναίκα ένα κακέκτυπο πιο κοντά στο Οβάλ Γραφείο.

Ρόμπερτ Μπριτζ - RUSSIA TODAY / Παρουσίαση Freepen.gr

Αλλά το σοκ και το δέος δεν σταματούν εδώ, οπότε σας συμβουλεύουμε να καθίσετε. Το απολύτως, θετικά 100% νόμιμο τερατούργημα των εταιρικών μέσων ενημέρωσης με το αιματοβαμμένο χέρι στην καρδιά του αναφέρει: Harris είναι τώρα πιο δημοφιλής από ό,τι ήταν ο Joe Biden ή ο Donald Trump σε οποιαδήποτε στιγμή του εκλογικού κύκλου του 2024.

Ναι, μια δημοσκόπηση της Morning Consult σε 11.538 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους μεταξύ 26 και 28 Ιουλίου έδειξε ότι το 50% έχει θετική γνώμη για τον εν ενεργεία αντιπρόεδρο, ενώ το 46% έχει δυσμενή γνώμη. Σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων, "η καθαρή εύνοια της Χάρις κατά 4 μονάδες είναι υψηλότερη από ό,τι έχουν σημειώσει ο Μπάιντεν ή ο Τραμπ σε όλο τον κύκλο".

Πιστεύει κανείς πραγματικά κάτι από όλα αυτά, εκτός από εκείνους τους ανθρώπους που θα προτιμούσαν να δουν τον Ντόναλντ Ντακ, για παράδειγμα, ως αρχιστράτηγο παρά τον Ντόναλντ Τραμπ;

Παρεμπιπτόντως, ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την ίδια απίστευτη, υπερ-ευαίσθητη υποψήφια που τα προεδρικά της όνειρα γκρεμίστηκαν (προσωρινά) σε λιγότερο από πέντε λεπτά από την επίμονη Tulsi Gabbard κατά τη διάρκεια των προκριματικών συζητήσεων των Δημοκρατικών για το 2020. Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν είχε φυσικά καμία σχέση με τη βαθιά αντιπαθητική αγαπημένη του Deep State, αλλά μάλλον με ένα μικρό πρόβλημα που είναι γνωστό στον κόσμο της πολιτικής ως ροή μετρητών, το πρωταρχικό λίπος που ευθύνεται για την ολίσθηση των πιο απεχθών ανθρώπων σε θέσεις εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως ανέφερε το CNBC λίγο μετά την πανωλεθρία του ντιμπέιτ, "με την Χάρις να υπολείπεται του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν, μεταξύ άλλων, ορισμένοι από τους κύριους χρηματοδότες της Χάρις αγωνίστηκαν να πείσουν τα μέλη των δικτύων τους να γράψουν επιταγές για την εκστρατεία της. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πολλοί από τους υποστηρικτές της δήλωσαν στην εκστρατεία ότι δεν θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις για εκείνη".

Τώρα, μόλις τέσσερα άνευρα χρόνια μετά, χωρίς ένα σοβαρό σχέδιο υπογραφής που να μπορεί να αποκαλέσει δικό της, τα μετρητά δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα για τη γυναίκα, Ασιάτισσα-Αμερικανίδα Kamala Harris, την απόλυτη πρόσληψη DEI του Δημοκρατικού Κόμματος. Η καμπάνια της Χάρις ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι συγκέντρωσε 310 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο, υπερδιπλάσια από τα έσοδα του Τραμπ τον περασμένο μήνα, επισημαίνοντας έτσι έντονα το προφανές: για οποιονδήποτε λόγο, η μηχανή του χρήματος και των μέσων ενημέρωσης δουλεύει με μεγάλη ταχύτητα υπέρ της πολιτικής αριστεράς, όπως συμβαίνει από αμνημονεύτων χρόνων, και αλίμονο στον θνητό που νομίζει ότι αυτό έχει σχέση με τους πεινασμένους για εξουσία γύπες που κάθονται στο Καπιτώλιο, περιμένοντας την επόμενη ώρα της τροφής τους.

Και εδώ είναι που ο Τραμπ έχει όλους τους λόγους του κόσμου να μην εμπιστεύεται τους εμπόρους των μέσων ενημέρωσης -ακόμη κι αν τυχαίνει να είναι οι διαβόητοι πισώπλατοι μαχαιροβγάλτες του Fox News- καθώς παίζει τον "ουδέτερο" διαιτητή στα επερχόμενα ντιμπέιτ. Ως απόδειξη, λες και χρειαζόταν απόδειξη, ιδού κάτι που ο Χάρις και όχι κάποιος σωσίας που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη ξεστόμισε μόλις πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης:

"Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν νοιάζεται για την ασφάλεια των συνόρων- νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του", είπε ο αόρατος τσάρος των συνόρων σε ένα πλήθος λατρευτών υποστηρικτών. "Και όταν γίνω πρόεδρος, θα εργαστώ πραγματικά για την επίλυση του προβλήματος".

Το γεγονός ότι η Kamala Harris είναι σε θέση να εκστομίζει τέτοιες ανοησίες χωρίς καμία αντίδραση ή γέλιο δείχνει πως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εκμεταλλεύονται σοβαρά τον αμερικανικό λαό και δεν παίζουν δίκαια με τον Τραμπ.

Αλλά στον αέναο αγώνα εναντίον των αριστερών δυνάμεων των μέσων ενημέρωσης, ο Τραμπ έχει την ικανότητα να είναι ο προσωπικός του Νταρθ Βέιντερ, και συγκεκριμένα λόγω της προθυμίας του να λέει τη γνώμη του, και ενίοτε την αλήθεια, ανεξάρτητα από το ποιον πληγώνει. Σε μια λιγότερο ηλίθια εποχή αυτό ήταν γνωστό και καλοδεχούμενο ως ειλικρίνεια.

Σκεφτείτε, για παράδειγμα, την εξαιρετικά εχθρική συνέντευξη που έδωσε ο πρώην πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου της Εθνικής Ένωσης Εγχρωμων Δημοσιογράφων την περασμένη εβδομάδα.

"Τη γνωρίζω πολύ καιρό, έμμεσα", είπε ο Τραμπ αναφορικά με την πολιτική του αντίπαλο. "Και ήταν πάντα ινδιάνικης καταγωγής και προωθούσε μόνο την ινδιάνικη κληρονομιά. Δεν ήξερα ότι ήταν έγχρωμη μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όταν έτυχε να γίνει έγχρωμη, και τώρα θέλει να είναι γνωστή ως έγχρωμη".

"Σέβομαι και τους δύο", πρόσθεσε, "αλλά αυτή προφανώς όχι, γιατί ήταν Ινδή σε όλη τη διαδρομή και μετά ξαφνικά έκανε μια στροφή και... έγινε έγχρωμη... Κάποιος πρέπει να το ψάξει κι αυτό".

"Είναι Ινδή ή είναι έγχρωμη;" ρώτησε εντελώς ατάραχος παρά τα σφυρίγματα του πλήθους.

Σε αυτούς τους τρελά διαφορετικούς καιρούς, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας πολιτικός φωνάζεται επειδή δεν είναι Ινδιάνος, Εγχρωμος, Σεκούνια ή ό,τι άλλο. Το 2019, η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν πέρασε από την αμηχανία ενός τεστ DNA για να αποδείξει ότι ήταν, όπως πολλοί υποπτεύονταν εξ αρχής, μια πολύ λευκή Δημοκρατική από τη Μασαχουσέτη και όχι μέλος της φυλής Cherokee Nation. Το ζήτημα της φυλής, ωστόσο, δεν ήταν τόσο προφανές όταν επρόκειτο για τη Χάρις. Εδώ, ο Τραμπ παρείχε στον αντίπαλό του - και στα ενοχλητικά μέσα ενημέρωσης - ένα περιττό κουτί δωρεάν πυρομαχικών, αμφισβητώντας την ταυτότητα της έγχρωμης Χάρις, καθώς τα βαγόνια έκαναν κύκλους. Και όσο κι αν θα ήταν διασκεδαστικό να τρέξει με τη γραμμή ότι η Χάρις έχει αποκρύψει το 50% της φυλετικής της καταγωγής για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, αυτό θα ήταν διαστρέβλωση των γεγονότων.

Η Χάρις, 59 ετών, είναι κόρη Τζαμαϊκανού πατέρα και Ινδής μητέρας - και οι δύο νόμιμοι μετανάστες. Και παρόλο που οι γονείς της χώρισαν τους δρόμους τους όταν η Harris ήταν μόλις επτά ετών και συνέχισε να ζει με τη μητέρα της, αυτό δεν προκάλεσε αποξένωση από τη έγχρωμη κουλτούρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, μεγάλωσε σε μια κυρίως μαύρη γειτονιά στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, επειδή, όπως είπε, "η μητέρα της πίστευε ότι οι κόρες της μια μέρα θα θεωρούνταν μαύρες γυναίκες και ήθελε να έχουν γύρω τους ισχυρά πρότυπα".

Η Harris συνέχισε να φοιτά στο Πανεπιστήμιο Howard, ένα ιστορικά μαύρο ίδρυμα στην Ουάσινγκτον, και είναι μέλος της Alpha Kappa Alpha, μιας έγχρωμης αδελφότητας.

Περιττό να πούμε ότι ο Λευκός Οίκος είχε μια μέρα γεμάτη πάθος με την απερίσκεπτη επέλαση του Τραμπ σε τέτοιου είδους εξωτερικές υποθέσεις.

"Αυτό που μόλις είπε, αυτό που μόλις μου διαβάσατε, είναι αποκρουστικό, είναι προσβλητικό", δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρέιν Ζαν-Πιέρ. "Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λέει σε κάποιον ποιος είναι, πώς ταυτοποιείται".

Αν και είναι αμφίβολο αν ο Τραμπ έλεγε στην πραγματικότητα στη Χάρις ποια είναι, το πώς εκατομμύρια μαύροι Αμερικανοί θα ερμηνεύσουν τα σχόλια του Τραμπ είναι άλλο θέμα. Ανεξάρτητα από αυτό, έχει προετοιμάσει τον εαυτό του για μια πολύ άβολη - ακόμη και καταστροφική - ανταλλαγή απόψεων με τη Χάρις, η οποία, ως πολύ λιγότερο ικανή ομιλήτρια από τον Ντόναλντ, θα εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία για να παίξει το χαρτί του θύματος. Και ο Τραμπ μπορεί να της έδωσε άθελά του τον άσσο μπαστούνι.

Πέρα από το φυλετικό χαρτί, ο Τραμπ θα μπει στο λάκκο του λιονταριού και ως "καταδικασμένος εγκληματίας" που αρνείται την κλιματική αλλαγή, μισογύνης και υποστηρικτής των αμβλώσεων - γραφικά μικρά ηχητικά αποσπάσματα που η Χάρις σίγουρα θυμάται απ' έξω.

Όπως και να εξελιχθεί αυτή η τραγικωμωδία, περιμένετε πολλά χειροκροτήματα και διαλέξεις από τη γυναίκα (check), έγχρωμη (check), ινδιάνα (check) υποψήφια καθώς προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό της ως το άξιο αουτσάιντερ στο παιχνίδι των λευκών.

* Ο Ρόμπερτ Μπριτζ είναι Αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου "Midnight in the American Empire," How Corporations and Their Political Servants are Destroying the American Dream.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail