Η Ουάσιγκτον και η Νέα Υόρκη παίζουν βιολί ενώ ο κόσμος απειλεί να καεί με πυρηνική λάμψη

Αν ρίξετε μια ματιά στα πρωτοσέλιδα της Washington Post και των NY Times θα ανακαλύψετε ότι η «μεγάλη είδηση» είναι τα πάντα για την Kamala Harris και την παρακμή του Donald Trump. Έχω να δω αυτού του είδους την απελπισμένη προπαγανδιστική εκστρατεία από τις ένδοξες ημέρες της Πράβντα επί Σοβιετικής Ένωσης. Ούτε μια λέξη για την κρίση που ετοιμάζεται μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ. Μια σύντομη αναφορά στα θύματα Παλαιστίνιων στα χέρια της ισραηλινής Δύναμης Κατοχής και όταν πρόκειται για την Ουκρανία και τη Ρωσία, μόνο οι NY Times χτυπούν το τύμπανο για την εκπληκτική ουκρανική νίκη.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Washington Post, από την πλευρά της, δημοσίευσε σήμερα ένα άρθρο για τις μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας σχετικά με την κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό των επιθέσεων στα δίκτυα ενέργειας και ηλεκτροδότησης και στις δύο χώρες.

Η Ουκρανία και η Ρωσία επρόκειτο να στείλουν αντιπροσωπείες στη Ντόχα αυτόν τον μήνα για να διαπραγματευτούν μια συμφωνία-ορόσημο που θα σταματούσε τα χτυπήματα στις υποδομές ενέργειας και ενέργειας και στις δύο πλευρές, δήλωσαν διπλωμάτες και αξιωματούχοι που γνωρίζουν τις συζητήσεις, κάτι που θα ισοδυναμούσε με μερική κατάπαυση του πυρός και θα προσέφερε ανάσα και στις δύο χώρες.

Αλλά οι έμμεσες συνομιλίες, με τους Καταριανούς να λειτουργούν ως διαμεσολαβητές και να συναντώνται χωριστά με την ουκρανική και τη ρωσική αντιπροσωπεία, εκτροχιάστηκαν από την αιφνιδιαστική εισβολή της Ουκρανίας στη δυτική περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους. Η πιθανή συμφωνία και η προγραμματισμένη σύνοδος κορυφής δεν έχουν αναφερθεί προηγουμένως.
Όταν εμβαθύνεις στο άρθρο μαθαίνεις πως οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί δε μιλούν μεταξύ τους. Όχι. Μιλούν με αξιωματούχους του Κατάρ, οι οποίοι παίζουν το μεσολαβητή. Κάνω μια τολμηρή πρόβλεψη - αυτές οι συνομιλίες δε θα συνεχιστούν και η Ρωσία δε θα συμφωνήσει σε οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία. Δεν μπορώ παρά να υποθέσω ότι πρόκειται για άλλη μια έξυπνη εκστρατεία προπαγάνδας της Δύσης που έχει σχεδιαστεί για να παρουσιάσει τη Ρωσία ως απελπισμένη για ένα τέλος του πολέμου με διαπραγματεύσεις. Δεδομένης της πυρακτωμένης πολιτικής θερμοκρασίας στη Μόσχα, ακόμη και το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συμφωνίας θα ήταν πολιτική αυτοκτονία για τον Πούτιν. Φαίνεται ότι οι περισσότεροι Ρώσοι αξιωματούχοι εκτός από τον Πούτιν θέλουν να βάλουν τέλος στην Ουκρανία. Από την άποψη ηγετών όπως ο Μεντβέντεφ, η Ουκρανία είναι ένας καρκινικός όγκος και πρέπει να ξεριζωθεί από τις ρίζες του.

Υπάρχουν επίσης νέα από το μέτωπο της Κίνας. Σύμφωνα με πολλαπλές πηγές, η Κίνα ζητά να σταματήσουν οι εξαγωγές αντιμονίου, ενός μεταλλικού στοιχείου που υπάρχει σε δύο διαφορετικές μορφές (αλλά στην ίδια φυσική κατάσταση) και «χρησιμοποιείται σε μια μεγάλη ποικιλία κραμάτων, ιδίως με μόλυβδο σε πλάκες μπαταριών, και στην κατασκευή φλογομονωτικών ενώσεων, χρωμάτων, συσκευών ημιαγωγών και κεραμικών προϊόντων».
Η Κίνα θα επιβάλει όρια στις εξαγωγές αντιμονίου και συναφών στοιχείων στο όνομα της εθνικής ασφάλειας, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εμπορίου της, στην τελευταία κίνηση του Πεκίνου να περιορίσει τις αποστολές κρίσιμων ορυκτών στα οποία είναι ο κυρίαρχος προμηθευτής.

Η Κίνα αντιπροσώπευε πέρυσι το 48% της παγκόσμιας εξορυγμένης παραγωγής αντιμονίου, ενός στρατηγικού μετάλλου που χρησιμοποιείται σε στρατιωτικές εφαρμογές όπως πυρομαχικά, πυραύλους υπερύθρων, πυρηνικά όπλα και γυαλιά νυχτερινής όρασης, καθώς και σε μπαταρίες και φωτοβολταϊκό εξοπλισμό.

Οι περιορισμοί επιβάλλονται «προκειμένου να διασφαλιστεί η εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα και να εκπληρωθούν διεθνείς υποχρεώσεις όπως η μη διάδοση», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. . . .

«Οι στρατιωτικές χρήσεις του Sb (αντιμόνιο) είναι πλέον η ουρά που κουνάει τον σκύλο. Όλοι το χρειάζονται για τους εξοπλισμούς, οπότε είναι καλύτερα να το κρατήσουμε παρά να το πουλήσουμε», δήλωσε. «Αυτό θα πιέσει πραγματικά τον αμερικανικό και τον ευρωπαϊκό στρατό».

Τα όρια, που ισχύουν από τις 15 Σεπτεμβρίου, ισχύουν για έξι είδη προϊόντων που σχετίζονται με το αντιμόνιο, συμπεριλαμβανομένων του μεταλλεύματος αντιμονίου, των μετάλλων αντιμονίου και του οξειδίου του αντιμονίου, ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Οι κανόνες απαγορεύουν επίσης την εξαγωγή τεχνολογίας τήξης και διαχωρισμού χρυσού-αντιμονίου χωρίς άδεια.
Αυτά είναι άσχημα νέα, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, για τις αμυντικές βιομηχανίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Η Κίνα ασφυκτιά σε άλλες κρίσιμες προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων και των μετάλλων που απαιτούνται για την παραγωγή αμερικανικών όπλων και κρίσιμων φαρμακευτικών προϊόντων. Η Δύση, ιδίως οι ΗΠΑ, ίσως θελήσει να επανεξετάσει την τρέχουσα εχθρική ρητορική της και τις απειλές για πόλεμο με την Κίνα. Απλά λέγοντας.

Τέλος, συνεχίζεται η μαζική αύξηση των ναυτικών μαχητικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Αν τα πράγματα αγριέψουν και οι ΗΠΑ κάνουν έστω και μια χειρονομία για επίθεση στο Ιράν, πείτε αντίο στο USS Roosevelt, ένα αεροπλανοφόρο που κάνει βόλτες στον Κόλπο του Ομάν. Για να επαναλάβω το ζήτημα που έθεσα νωρίτερα - βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός μεγάλου, καταστροφικού πολέμου και οι ηγέτες των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης είναι απασχολημένοι με την προώθηση της προπαγάνδας της Kamala Harris.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail