Η Δύση προωθεί μια καταστροφική ατζέντα στο Νότιο Καύκασο, είπε η Ζαχάροβα

RIA Novosti / Vladimir Astapkovich
Freepen.gr - Η Δύση προωθεί μια καταστροφική ατζέντα στον Νότιο Καύκασο με στόχο τον κατακερματισμό της περιοχής και την καταστροφή των ιστορικών δεσμών με τη Μόσχα, δήλωσε στο RIA Novosti η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τις παραδοχές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για προσπάθειες "απομάκρυνσης" της Αρμενίας από τη Ρωσία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Τζέιμς Ο' Μπράιαν νωρίτερα σε δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες ρήξης μεταξύ του Ερεβάν και της Μόσχας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού της χώρας φέρεται να θέλει να απομακρυνθεί από τη Ρωσία και οι ΗΠΑ δημιουργούν τις συνθήκες για αυτό.

"(O'Brien) υπέγραψε μόνο αυτό που λέμε τακτικά και προειδοποιούμε τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένου του Ερεβάν, δηλαδή: Η Δύση προωθεί μια καταστροφική ατζέντα στο Νότιο Καύκασο, ο κύριος στόχος της οποίας είναι ο ίδιος όπως και πριν - να κατακερματίσει τον χώρο της περιοχής καταστρέφοντας τους ιστορικούς δεσμούς της Ρωσίας με τους παραδοσιακούς συμμάχους και γείτονές της", δήλωσε η Ζαχάροβα.

Σχολιάζοντας τα λόγια του O'Brien, η διπλωμάτης επισήμανε ότι "αναμφίβολα, τέτοιες "καθαρόκαρδες ομολογίες" υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων, υπεύθυνων για την εξωτερική πολιτική, έχουν προσελκύσει την προσοχή μας".

"Ωστόσο, δεν προκάλεσαν έκπληξη, καθώς ο O'Brien δεν είπε κάτι καινούργιο", πρόσθεσε.

Η Ζαχάροβα χαρακτήρισε αβάσιμες τις δηλώσεις των ΗΠΑ πως η Αρμενία θέλει να απομακρυνθεί από τη Ρωσία. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών, που διαμορφώθηκαν επί αιώνες, θα αντέξουν όλες τις δοκιμασίες αντοχής στις οποίες τους υποβάλλει αμείλικτα η Δύση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail