Πέντε λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να προετοιμάζεστε πολύ σοβαρά αυτή την στιγμή

pixabay
Πολλοί άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι το καλοκαίρι του 2024 είναι η ώρα για πάρτι, αλλά η αλήθεια είναι πως είναι η ώρα που θα πρέπει να προετοιμάζονται πυρετωδώς για τους εξαιρετικά χαοτικούς καιρούς που έχουμε μπροστά μας. Απλά δεν ξέρω τι θα χρειαστεί για να ξυπνήσουν οι άνθρωποι και να συνειδητοποιήσουν πόσο αργά είναι. Ο Ντόναλντ Τραμπ πυροβολήθηκε και αυτό ταρακούνησε τους ανθρώπους για λίγες ημέρες, αλλά δεν κράτησε για πολύ. Στη συνέχεια, έγινε ένα ήπιο πραξικόπημα στο Δημοκρατικό Κόμμα, και αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο για λίγο, αλλά ξεθώριασε γρήγορα. 

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Φυσικά υπάρχει μια μικρή μειοψηφία που είναι ξύπνια και που καταλαβαίνει ότι ζούμε σε πραγματικά ιστορικές εποχές, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού φαίνεται να είναι ανίδεη. Ακολουθούν 5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να προετοιμαστείτε σαν τρελοί αυτή τη στιγμή:

#1 Όπως προειδοποιώ εδώ και πολύ καιρό, τα αποτελέσματα των εκλογών του Νοεμβρίου θα εξαπολύσουν μια πλημμύρα αρνητικών συναισθημάτων.  Όποια πλευρά και να χάσει, θα έχει ένα τεράστιο ξέσπασμα θυμού, και υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να δούμε εκτεταμένη βία. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε μάλιστα πως το 41% των Αμερικανών πιστεύει ότι είναι πιθανό να υπάρξει «εμφύλιος πόλεμος» μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια:

Η πιθανότητα η Αμερική να αντιμετωπίσει σύντομα έναν ακόμη εμφύλιο πόλεμο δεν είναι πολύ τραβηγμένη για πολλούς ψηφοφόρους.

Η τελευταία εθνική τηλεφωνική και διαδικτυακή έρευνα του Rasmussen Reports διαπιστώνει πως το 41% των πιθανών Αμερικανών ψηφοφόρων πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανό να βιώσουν ένα δεύτερο εμφύλιο πόλεμο κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του 16% που θεωρεί ένα τέτοιο σενάριο πολύ πιθανό. Το 49% (49%) δεν πιστεύει πως ένας άλλος εμφύλιος πόλεμος είναι πιθανός τα επόμενα πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του 20% που δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου πιθανό. Άλλο ένα 10% δεν είναι σίγουρο.

#2 Ένοπλες συγκρούσεις μαίνονται σε όλο τον κόσμο.  Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να εντείνεται, η Κίνα απειλεί την Ταϊβάν και ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε ενδεχομένως να κλιμακωθεί σε αποκαλυπτικό επίπεδο μέχρι το τέλος αυτού του ημερολογιακού έτους. Εν τω μεταξύ, εξεγέρσεις, επαναστάσεις και εμφύλιες ταραχές ξεσπούν όπου κι αν κοιτάξετε. Για παράδειγμα, φαίνεται ότι η Βενεζουέλα βρίσκεται στα πρόθυρα να ξεσπάσει στις φλόγες:

Η Βενεζουέλα έχει κατακλυστεί από βίαιες ταραχές καθώς ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εντμούντο Γκονζάλες Ουρούτια ανακοίνωσε πως έχει αποδείξεις ότι κέρδισε τις αμφισβητούμενες εκλογές της Κυριακής, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ισχυρίστηκε πως εξασφάλισε τρίτη θητεία στην εξουσία.

Χιλιάδες εξαγριωμένοι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας και πολλών άλλων πόλεων, φωνάζοντας «Ελευθερία, ελευθερία!» και «Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει!», καθώς έβαλαν φωτιά σε ελαστικά και σκουπίδια και οργάνωσαν οδοφράγματα για να εμποδίσουν τα οχήματα της αστυνομίας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ στο πλήθος, αλλά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από τις βόμβες μολότοφ και τις πέτρες που εκσφενδόνιζαν οι επερχόμενοι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους έφεραν σημαίες της Βενεζουέλας.

#3 Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια μακροχρόνια επισιτιστική κρίση που δεν πρόκειται να ξεπεραστεί.  Οι παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων γίνονται όλο και πιο περιορισμένες και ο ΟΗΕ αναφέρει πως εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι δεν είχαν αρκετή τροφή για να φάνε πέρυσι:

Περίπου 733 εκατομμύρια άνθρωποι θα αντιμετώπισαν την πείνα το 2023, που αντιστοιχεί σε έναν στους έντεκα ανθρώπους παγκοσμίως και έναν στους πέντε στην Αφρική, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση για την κατάσταση της επισιτιστικής ασφάλειας και της διατροφής στον κόσμο (SOFI) που δημοσιεύθηκε σήμερα από πέντε εξειδικευμένους οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών.
#4 Πολλοί ειδικοί σε θέματα υγείας προειδοποιούν ότι είναι απλώς θέμα χρόνου να μας πλήξει η επόμενη μεγάλη παγκόσμια πανδημία. Πολλοί άνθρωποι παρακολουθούν πολύ στενά τη γρίπη των πτηνών, αλλά ανησυχώ επίσης πολύ για τα τρομακτικά κρούσματα της Mpox που παρατηρούμε στην Αφρική. Σύμφωνα με το BBC, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι «η τελευταία χώρα στην περιοχή που δηλώνει ότι έχει ξεσπάσει ο ιός mpox»:
Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι η τελευταία χώρα στην περιοχή που δηλώνει επιδημία του ιού mpox.

Οι λοιμώξεις έχουν εξαπλωθεί στην πρωτεύουσα, Μπανγκί, αφού είχαν περιοριστεί σε αγροτικές περιοχές, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Πιέρ Σομς.

Δήλωσε επίσης σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό πως ορισμένες οικογένειες κρύβουν μολυσμένους συγγενείς λόγω στίγματος, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για τους άλλους.

#5 Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι ιστορικές φυσικές καταστροφές θα συνεχίσουν να αποτελούν μείζον θέμα κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και μετά.  Ακόμα και εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπήρξαν αρκετοί εξαιρετικά ασυνήθιστοι κλυδωνισμοί τον τελευταίο καιρό. Αν μπορείτε να το πιστέψετε, μια κομητεία στο Τέξας έχει κηρύξει στην πραγματικότητα κατάσταση έκτακτης ανάγκης επειδή έχει πληγεί από περισσότερους από 100 σημαντικούς σεισμούς μέσα στην τελευταία εβδομάδα:

Τόσοι πολλοί σεισμοί έχουν πλήξει την κομητεία Scurry του δυτικού Τέξας την τελευταία εβδομάδα - περισσότεροι από 100 κατά την τελευταία καταμέτρηση - που οι τοπικοί αξιωματούχοι κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο δικαστής της κομητείας Σκάρι, Νταν Χικς, έγραψε στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης την Παρασκευή πως από τότε που έγινε αισθητός ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 4,9 βαθμών, τη νύχτα της 22ας Ιουλίου, «έχουν διαπιστωθεί ζημιές σε όλη την κομητεία Σκάρι σε επιχειρήσεις και κατοικίες».

Τα κτίρια της κομητείας μπορούν να αντέξουν μερικούς σεισμούς εδώ και εκεί, αλλά οι σωρευτικές επιπτώσεις τόσων πολλών μικρών, που διακόπτονται από μεγαλύτερους κραδασμούς, έχουν γίνει αιτία ανησυχίας.

Αυτή την στιγμή, βιώνουμε μόνο τα πολύ πρώιμα στάδια της «τέλειας καταιγίδας» που βρίσκεται τώρα μπροστά μας.

Κατά τη διάρκεια των μηνών και των ετών που είναι μπροστά μας, τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα να αποθηκεύσετε τρόφιμα και προμήθειες, γιατί δε θα αργήσει πολύ να γίνει ο κόσμος μας εντελώς τρελός.

Η προμήθεια δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη. Σε αυτό το σημείο, τόσοι πολλοί άνθρωποι αγοράζουν τρόφιμα έκτακτης ανάγκης που ακόμη και η Costco τα αποθηκεύει στα ράφια της:

Είναι το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε, και εγώ τρέφομαι μια χαρά - επειδή η Costco έχει ένα σετ φαγητού έκτακτης ανάγκης, που ονομάστηκε «ο κουβάς της Αποκάλυψης» στο διαδίκτυο, που διαρκεί 25 χρόνια.

Ο κουβάς τροφίμων έκτακτης ανάγκης Readywise, ο οποίος διαθέτει 150 μερίδες καταψυγμένων και αφυδατωμένων γευμάτων, έχει προκαλέσει αναστάτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με διαδικτυακή τιμή 79,99 δολάρια, ο κουβάς καυχιέται ότι στην περιγραφή του προϊόντος είναι κάτι περισσότερο από απλό φαγητό - λέει πως παρέχει «ετοιμότητα μπροστά στην αβεβαιότητα».

Ο κουβάς διαθέτει 80 κύρια και συνοδευτικά πιάτα, 30 μερίδες πρωινού και 40 μερίδες ποτών που χρειάζονται μόνο νερό για να προετοιμαστούν, για συνολικά 25.280 θερμίδες. Οι επιλογές των γευμάτων κυμαίνονται από ρύζι τεριγιάκι, σούπα ντομάτας με βασιλικό και ζυμαρικά Alfredo μέχρι μακαρόνια με τυρί και δημητριακά με κανέλα μήλου.
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πλέον εκατομμύρια preppers σε αυτή τη χώρα που προετοιμάζονται για τους αποκαλυπτικούς καιρούς που πλησιάζουν ραγδαία.

Τα κακά νέα είναι πως ο συνολικός πληθυσμός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι 333 εκατομμύρια.

Όταν τα πράγματα τελικά χτυπήσουν τον ανεμιστήρα, οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι εντελώς και εντελώς απροετοίμαστοι, και αυτό πραγματικά θα είναι ένα εφιαλτικό σενάριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail