Τολμηρή κίνηση της Ουκρανίας: Καταστρέφει ρωσικές γέφυρες για να δημιουργήσει μια νεκρή ζώνη

Freepen.gr - Σε μια ρηξικέλευθη κίνηση, η Ουκρανία ξεκίνησε την πιο τολμηρή της επιχείρηση μέχρι σήμερα, χτυπώντας βαθιά στο ρωσικό έδαφος. Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο κρίσιμες γέφυρες στον ποταμό Seym, συμπεριλαμβανομένης μιας κοντά στην πόλη Glushkova και μιας άλλης κοντά στο Zvannoye.

Με στρατηγικές επιθέσεις σε γέφυρες στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy κατέστησε σαφές: ο νέος στόχος της Ουκρανίας δεν είναι μόνο η άμυνα, αλλά η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στο ρωσικό έδαφος, σημειώνει το TFIGLOBAL.

Μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, η Ουκρανία κατέστρεψε δύο ζωτικής σημασίας γέφυρες στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, διακόπτοντας τις βασικές γραμμές ανεφοδιασμού. Αυτά τα χτυπήματα ακριβείας αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για να ακρωτηριάσει την ικανότητα της Ρωσίας να ενισχύσει τις πρώτες γραμμές της.

Το ενδιαφέρον γεγονός εδώ είναι ότι για πρώτη φορά, ο Zelenskyy δήλωσε δημόσια τον πραγματικό στόχο αυτών των επιχειρήσεων: τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας εντός της ρωσικής επικράτειας. Με αυτόν τον τρόπο, η Ουκρανία ελπίζει να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις, αποτρέποντας περαιτέρω επιθέσεις στο ουκρανικό έδαφος και ανατρέποντας την παλίρροια του πολέμου».

Λοιπόν, η Ρωσία έχει αναγνωρίσει τη ζημιά, χαρακτηρίζοντας τα χτυπήματα μεγάλη πρόκληση. Καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις οχυρώνουν τις θέσεις τους στο Κουρσκ, η Ρωσία αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη πρόκληση εντός των συνόρων της. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική αλλαγή στη δυναμική της σύγκρουσης, τραβώντας την παγκόσμια προσοχή και ενδεχομένως αλλάζοντας τις διεθνείς στρατηγικές υποστήριξης.


Καθώς η Ουκρανία πιέζει βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος, το διακύβευμα δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερο. Αυτή η τολμηρή στρατηγική θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει τη σύγκρουση και να θέσει το έδαφος για μια νέα φάση στον πόλεμο. Το πιεστικό ερώτημα είναι εάν αυτές οι αποφασιστικές κινήσεις θα αναγκάσουν τη Ρωσία να επιδιώξει διαπραγματεύσεις ή θα προκαλέσουν μια ακόμη πιο έντονη απάντηση. Το σίγουρο είναι ότι η επίλυση αυτής της σύγκρουσης θα έχει εκτεταμένες επιπτώσεις τόσο στην περιφερειακή σταθερότητα όσο και στην παγκόσμια γεωπολιτική.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail