Ο δρόμος προς τον πόλεμο

pixabay / ArtTower
Το Ισραήλ και η Ουάσιγκτον μπορούν να κλιμακώσουν την κατάσταση, αλλά όχι το Ιράν ή η Ρωσία. Ακούστε πώς δουλεύει αυτό. Το Ισραήλ δολοφονεί έναν μουσουλμάνο ηγέτη σε ιρανικό έδαφος και στη συνέχεια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναλαμβάνουν δράση καλώντας το Ιράν να μην κλιμακώσει την κατάσταση. Το Ιράν δεν το κάνει, και από το Ιράν που δεν "κλιμακώνει την κατάσταση" δολοφονείται άλλος ένας ηγέτης. Το Ιράν καλείται και πάλι να μην κλιμακώσει την κατάσταση.

Paul Craig Roberts - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο λόγος που οδηγούμαστε σε πόλεμο είναι ότι η Ρωσία, το Ιράν και η Κίνα προκαλούνται ξανά και ξανά, και η αντίδρασή τους είναι να περιμένουν, να περιμένουν και να περιμένουν και να περιμένουν λίγο ακόμα, ενώ η Ουάσιγκτον και το Ισραήλ προετοιμάζονται, μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε δράσης από τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα.

Το Ιράν περίμενε τώρα τόσο πολύ πριν απαντήσει στις δολοφονίες του Ισραήλ, ώστε το Ισραήλ είχε χρόνο να προετοιμάσει ένα υπόγειο καταφύγιο για τον Νετανιάχου και το πολεμικό του κόμμα. Το Ιράν είχε την ευκαιρία να τους πιάσει στα ανοιχτά και την έχασε. Τώρα το Ιράν λέει ότι θέλει να τιμωρήσει το Ισραήλ αλλά να αποφύγει τον ολοκληρωτικό πόλεμο. Καμία ουσιαστική δράση δεν θα υπάρξει από το Ιράν.

Ο Πούτιν περίμενε οκτώ χρόνια, από το 2014 έως το 2022, προτού αποδεχθεί το προφανές γεγονός ότι έπρεπε να δράσει στο Ντονμπάς. Αν είχε δράσει το 2014 δεν θα είχε υπάρξει πόλεμος.

Όπως η Ρωσία και το Ιράν, έτσι και η Κίνα εκδίδει ατελείωτες "προειδοποιήσεις". Αλλά καθώς οι προειδοποιήσεις δεν υποστηρίζονται ποτέ από δράση, κανείς δεν δίνει σημασία στις προειδοποιήσεις.

Η Ρωσία, το Ιράν και η Κίνα έχουν δίκιο που δεν θέλουν πόλεμο. Αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι δεν είναι δική τους επιλογή και ότι προκαλούν τον πόλεμο με το να μην αντιστέκονται στην Ουάσιγκτον και το Ισραήλ.

https://sputnikglobe.com/20240804/iran-refuses-to-temper-response-to-assassination-of-hamas-political-leader–report-1119638583.html

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail