Αλεσμένος στην περιοχή Κουρσκ, ο ουκρανικός στρατός χάνει το Ντονμπάς

Freepen.gr - Μετά από δύο ημέρες εχθροπραξιών στη ρωσική περιοχή του Κουρσκ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απέτυχαν να επιτύχουν στρατηγικές νίκες στο ρωσικό έδαφος. Το καθεστώς του Κιέβου κατάφερε να διασπάσει τη ρωσική συνοριακή άμυνα μόνο στην κατεύθυνση Sudzha και να επιτύχει κάποια άμεσα κέρδη στα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, αυτή φαίνεται να είναι η μόνη ουκρανική νίκη, σημειώνει το southfront.press.

Η ουκρανική προπαγάνδα γεμίζει τη σκηνή των μέσων ενημέρωσης θα παλιά βίντεο από τις πρώτες ημέρες των επιχειρήσεων στα ρωσικά σύνορα, προσπαθώντας να αποκρύψει το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν πέτυχαν κανέναν τακτικό στρατιωτικό στόχο των επιθετικών τους επιχειρήσεων στην περιοχή του Κουρσκ. Έχασαν το κύριο ατού της αιφνιδιαστικής επίθεσης και τώρα προσπαθούν σκληρά να οικοδομήσουν γραμμές άμυνας στους οικισμούς που είχαν προηγουμένως καταληφθεί.

Οι ουκρανικές δυνάμεις απέτυχαν να προχωρήσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος και ανακόπηκαν σε όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι δρόμοι Snagost, Rylsk και Kurchatov. Έτσι, ο ουκρανικός στρατός δεν είχε καμία επιχειρησιακή επιτυχία. Ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές δυνάμεις απομακρύνθηκαν από τις κύριες δυνάμεις που έπρεπε να εφοδιαστούν με μεγάλες ενισχύσεις και εξοπλισμό απαραίτητο για τις πολεμικές επιχειρήσεις. Όλες οι ουκρανικές προσπάθειες να ανοίξουν νέα μέτωπα και να διασχίσουν τα ρωσικά σύνορα προς άλλες κατευθύνσεις αποκρούστηκαν. Επιπλέον, η μεγάλη ουκρανική ομάδα στην περιοχή του Κουρσκ απειλείται επί του παρόντος από μια περικύκλωση σαν τσιμπίδα.

Ταυτόχρονα, η ένταση των μαχών δε μειώνεται. Τα πλάνα από την περιοχή επιτρέπουν να συμπεράνει κανείς ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται μεγάλες απώλειες τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν καθημερινά πολύ περισσότερο εξοπλισμό από ό,τι πριν από την εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ. Όλο και περισσότερες ομάδες Ουκρανών στρατιωτών παραδίδονται.

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός προελαύνει όλο και πιο γρήγορα στα μέτωπα του Ντονμπάς. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν σημαντικές νίκες στην περιοχή του Τορέτσκ. Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων, κατέστρεψαν ένα μεγάλο ουκρανικό οχυρό και πήραν τον έλεγχο της Νέας Υόρκης. Η πόλη που κάποτε μετονομάστηκε από το καθεστώς του Κιέβου μετατρέπεται ξανά σε Novgorodskoe. Το Zaliznoe που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση έγινε ξανά Artyomovsk. Ως αποτέλεσμα της διάρρηξης, οι ρωσικές δυνάμεις απέκτησαν ερείσματα στο κέντρο της Νελεπόβκα. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν επίθεση στο Τορέτσκ από διάφορες κατευθύνσεις.

Η ουκρανική άμυνα φθείρεται στην κατεύθυνση του Ποκρόβσκ. Μόνο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, τα ρωσικά στρατεύματα έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Νοβοτόρετσκ, το Ζαβέτνογιε, τη Νικολάεβκα, το Σβιριδόνοβκα και το Κρούτοϊ Γιαρ. Οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν από άλλα κοντινά χωριά.

Ρωσικές ομάδες επίθεσης εισήλθαν στη Novogrodovka και κατέλαβαν ένα σημαντικό προπύργιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, πλησιάζοντας τα περίχωρα του Selidovo.

Η επικείμενη καταστροφή του μεγάλου αμυντικού κόμβου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχει μεγάλη στρατηγική σημασία. Ολόκληρο το ουκρανικό μέτωπο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ μπορεί να πέσει και η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση δεν έχει τις απαραίτητες εφεδρείες για να το διασφαλίσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail