Βορειοκορεάτης στρατιώτης αυτομόλησε στη Νότια Κορέα, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης

ΑΡ Photo / Αhn Υοung-jοοn
Freepen.gr - Ένας Βορειοκορεάτης στρατιώτης δραπέτευσε στη Νότια Κορέα μέσω των συνόρων στα ανατολικά της χώρας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Renhap, επικαλούμενο πηγή του στρατού της Νότιας Κορέας.

Ο στρατιώτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας φέρεται να διέσχισε τα σύνορα τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη κοντά στην επαρχία Κοσόν της επαρχίας Γκανγκγουόν-ντο, η οποία βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο των ενδοκορεατικών συνόρων, στην επιχειρησιακή ζώνη της 22ης μεραρχίας του στρατού.

«Ένας Βορειοκορεάτης στρατιώτης διέσχισε τη γραμμή οριοθέτησης (MDL) τα ξημερώματα σήμερα και εξέφρασε την πρόθεσή του να αυτομολήσει προς το νότο», ανακοίνωσε ο στρατός.

Εξήγησε ότι όταν ο άνδρας διέσχισε τη γραμμή οριοθέτησης και άρχισε να κινείται νότια, εντοπίστηκε, παρατηρήθηκε και τελικά τέθηκε με ασφάλεια υπό κράτηση.

Ο στρατός παρέδωσε τον Βορειοκορεάτη αποστάτη στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες διερευνούν επί του παρόντος τις λεπτομέρειες της διέλευσής του στο Νότο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail